ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ-COOLSCULPTING®

Η κρυολιπόλυση CoolSculpting® είναι η πρώτη και μοναδική μη-επεμβατική θεραπεία που βάζει τέλος στο τοπικό πάχος σε μία μόνο συνεδρία. Έως 40% αφαίρεση τοπικού λίπους.

κρυολιπόλυση

Πάντα υπάρχει κάποιο σημείο στο σώμα που προκαλεί δυσαρέσκεια. Κάποιο σημείο που μοιάζει να περισσεύει. Τις περισσότερες φορές, το σημείο αυτό δεν σχετίζεται με περιττά κιλά. Είναι τοπικό πάχος που επιμένει πολλές φορές παρά την υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Η έως τώρα αντιμετώπισή του περιλάμβανε εισαγωγή στο νοσοκομείο, γενική αναισθησία, νυστέρι, φαρμακευτική αγωγή, μεγάλο χρόνο ανάρρωσης και συχνά μη ικανοποιητικά αποτελέσματα. Πλέον, η εξάλειψή του μπορεί να επιτευχθεί ανώδυνα και αποτελεσματικά με την κρυολιπόλυση.

Γιατί να κάνω κρυολιπόλυση στα Δερματολογικά Κέντρα IQ;

  • Διαθέτουν τη μοναδική αυθεντική συσκευή κρυολιπόλυσης CoolSculpting® της εταιρίας Zeltiq, που είναι εγκεκριμένη από τον FDA Αμερικής και προσφέρει αποτέλεσμα σε μία μόνο συνεδρία (έως 40% μείωση τοπικού λίπους).
  • Χρησιμοποιούν τις νέες ενισχυμένες κεφαλές ψύξης CoolAdvantage™ και CoolAdvantage Plus™ που εξασφαλίζουν μέγιστη απόδοση της θεραπείας και μεγαλύτερη άνεση την ώρα της εφαρμογής.
  • Η θεραπεία εφαρμόζεται από ομάδα του Dr. Τζερμιά που έχει εκπαιδευτεί στη Zeltiq Academy, την ακαδημία της κατασκευάστριας εταιρίας της συσκευής.
  • Ο Dr. Τζερμιάς διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στα LASER και τις EBD συσκευές (Energy Based Devices).
  • Η θεραπεία εφαρμόζεται σε σύγχρονα ιατρεία, πολυβραβευμένα για τις καινοτόμες υπηρεσίες τους.

 

Τι είναι η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση είναι η πιο αποτελεσματική μη-επεμβατική μέθοδος για την οριστική καταπολέμηση του τοπικού πάχους. Η επιλεκτική δράση του ψύχους πάνω στα λιποκύτταρα παρατηρήθηκε από Καθηγητές Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όταν τα λιποκύτταρα εκτίθενται σε χαμηλή θερμοκρασία, κρυσταλλοποιούνται και πεθαίνουν, χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιποι ιστοί του δέρματος.

Πώς ακριβώς δρα η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση εκμεταλλεύεται το αδύναμο σημείο των λιποκυττάρων: το ψύχος. Χάρη σε ειδικές κεφαλές (applicators) που εφαρμόζονται πάνω στα τοπικά παχάκια, το μηχάνημα εκθέτει με απόλυτα στοχευμένο και ελεγχόμενο τρόπο τα λιποκύτταρα σε θερμοκρασία -11 βαθμών Κελσίου. Η έκθεση αυτή προκαλεί την κρυσταλλοποίηση των λιποκυττάρων και τον φυσιολογικό θάνατό τους (απόπτωση) και βάζει τον οργανισμό να ενεργοποιήσει τις φυσικές διαδικασίες επεξεργασίας του λίπους και αποβολής των νεκρών λιποκυττάρων δια της λεμφικής οδού. Μέσα στο επόμενο διάστημα 2-6 μηνών, τα λιποκύτταρα αποβάλονται σταδιακά από τον οργανισμό με αποτέλεσμα το στρώμα λίπους στην περιοχή της θεραπείας να μειωθεί έως 40%.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Σε τι υπερέχει η κρυολιπόλυση CoolSculpting®;

Το CoolSculpting® είναι η αυθεντική συσκευή κρυολιπόλυσης και η μοναδική εγκεκριμένη από τον FDA Αμερικής. Είναι η μόνη συσκευή και μέθοδος κρυολιπόλυσης που είναι αποτελεσματική με μία μόνο συνεδρία. Η εφαρμογή είναι απολύτως ασφαλής, καθώς η συσκευή διαθέτει κατοχυρωμένο σύστημα ασφαλείας Freeze Detect™ ώστε με ειδικούς ενσωματωμένους αισθητήρες να ανιχνεύει οποιαδήποτε μεταβολή στη θερμοκρασία και να διακόπτει αυτόματα τη θεραπεία αν χρειαστεί.

Επιπλέον, η κρυολιπόλυση CoolSculpting® συνοδεύεται από πολλές διαφορετικές κεφαλές ώστε να επιλέγεται κάθε φορά η κατάλληλη για την εκάστοτε περιοχή θεραπείας, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση της θεραπείας και να σμιλευθεί ομοιόμορφα η περιοχή του τοπικού πάχους. Μάλιστα, στα δερματολογικά κέντρα μας διαθέτουμε τις ενισχυμένες κεφαλές ψύξης CoolAdvantage™ και CoolAdvantage Plus™ που μειώνουν τον χρόνο θεραπείας στα 35 λεπτά, αναρροφούν μεγαλύτερο όγκο λίπους και προσφέρουν πιο άνετη εφαρμογή.

κρυολιπόλυση

Πονάει η κρυολιπόλυση;

Η αίσθηση ψύχους είναι αντιληπτή για μερικά μόνο δευτερόλεπτα, καθώς πολύ γρήγορα το δέρμα μουδιάζει τοπικά και δεν υπάρχει περαιτέρω ενόχληση. Σε αυτό ακριβώς το σημείο μπορείτε να χαλαρώσετε και έτσι ξαπλωμένοι να αποχαιρετίσετε το επίμονο τοπικό πάχος.

Πότε θα δω τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης;

Τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται ορατά περίπου 3 βδομάδες μετά τη θεραπεία, όμως έντονη διαφορά θα δείτε κοντά στους 3 μήνες. Ο οργανισμός όμως συνεχίζει να αποβάλλει λιποκύτταρα έως και έξι μήνες μετά, επομένως το αποτέλεσμα θα βελτιώνεται όλο αυτό το διάστημα. Και το πιο σημαντικό είναι ότι το αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης CoolSculpting® είναι μόνιμο.

coolsculpting-logo

Σε  ποιες περιοχές εφαρμόζεται η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση CoolSculpting® της αμερικανικής εταιρίας Zeltiq είναι η μοναδική συσκευή που έχει λάβει όχι μόνο μία, αλλά οχτώ διαφορετικές εγκρίσεις από τον FDA Αμερικής για τη μόνιμη εξάλειψη του τοπικού πάχους σε κάθε μία από τις εξής περιοχές: μπράτσα, κοιλιά, πλαϊνά μέσης, πλάτη, μηρούς, παχάκια κάτω από τους γλουτούς (banana roll) και γύρω από το σουτιέν (bra fat). Επίσης, είναι μία θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και στο πρόσωπο, στην περιοχή του διπλοσάγονου.

Είμαι κατάλληλος υποψήφιος για κρυολιπόλυση;

Κατάλληλοι υποψήφιοι για κρυολιπόλυση είναι όσοι δεν έχουν μεγάλη απόκλιση από το φυσιολογικό τους βάρος (όχι πάνω από 10 κιλά) και έχουν τοπικό πάχος σε κάποιο σημείο του σώματος, που ανθίσταται στην υγιεινή διατροφή και τη συστηματική άσκηση.  Η κρυολιπόλυση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος. Αποτελεί την ιδανική μέθοδο για οριστική αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, χωρίς πόνο, χωρίς χειρουργείο, χωρίς χάσιμο χρόνου. Το τοπικό λίπος πρέπει να είναι τόσο όσο να μπορείτε να το τσιμπήσετε με τα δάχτυλά σας (“pinchable fat”) και να είναι υποδόριο (να βρίσκεται δηλαδή ακριβώς κάτω από το δέρμα), όχι ενδοσπλαχνικό (να μην βρίσκεται δηλαδή ανάμεσα στα εσωτερικά όργανα).

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Η κρυολιπόλυση είναι ασφαλής μέθοδος;

Ναι. Η κρυολιπόλυση με τη συσκευή CoolSculpting® αποτελεί μία ασφαλή μέθοδο αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, που φέρει την έγκριση του αυστηρού αμερικανικού οργανισμού FDA. Η συσκευή διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα ασφαλείας Freeze Detect™ ώστε να παρακολουθεί και να καταγράφει τη θερμοκρασία του δέρματος καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας χάρη σε ειδικούς αισθητήρες ενσωματωμένους μέσα στις κεφαλές. Αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε αυξομείωση της θερμοκρασίας, τότε η θεραπεία διακόπτεται αυτόματα. Μετά το τέλος της θεραπείας, μπορεί να επιστρέψει κανείς άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Η κρυολιπόλυση αποτελεί ένα “lunch-time treatment” που δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης. Πιθανά φαινόμενα όπως τοπικό οίδημα, μούδιασμα, ερυθρότητα ή κνησμός είναι απολύτως φυσιολογικά και παροδικά. Η κρυολιπόλυση αντενδείκνυται για άτομα που υποφέρουν από κρυοσφαιριναιμία, παροξυσμική κρυοαιμοσφαιρινουρία και κνίδωση εκ ψύχους.

Τι θα συμβεί αν πάρω βάρος μελλοντικά;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι στους ενήλικες ανθρώπους υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός λιποκυττάρων που δεν αυξομειώνεται με βάση τις αυξομειώσεις του σωματικού βάρους. Αυτό που αυξομειώνεται, είναι το μέγεθος των λιποκυττάρων, όχι ο αριθμός τους.

Η μέθοδος της κρυολιπόλυσης δίνει τη δυνατότητα μείωσης του αριθμού των λιποκυττάρων στην περιοχή της θεραπείας. Επομένως, ακόμα κι αν υπάρξει μελλοντικά  αύξηση του βάρους, το λίπος θα κατανεμηθεί πιο ομοιόμορφα σε όλο το σώμα και δεν θα συσσωρευθεί δυσανάλογα στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού τα περίσσια λιποκύτταρα δεν θα υπάρχουν για να ξαναμεγαλώσουν σε μέγεθος. Με λίγα λόγια, ανεξάρτητα από τις μελλοντικές αυξομειώσεις του βάρους σας, θα συνεχίζετε να έχετε λιγότερους πόντους στην περιοχή της θεραπείας και  να φοράτε άνετα τα ρούχα σας. Το CoolScupting® σας επιτρέπει να επανασχεδιάσετε το σώμα σας, εξαλείφοντας ό,τι θεωρείτε πως «περισσεύει». 

Η κρυολιπόλυση καταπολεμάει και τη χαλάρωση και την κυτταρίτιδα;

Η κρυολιπόλυση δεν  αποτελεί θεραπεία ούτε για τη χαλάρωση, ούτε για την κυτταρίτιδα. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να υπάρξει βελτίωση στην όψη του χαλαρού δέρματος, καθότι η ψύξη προκαλεί φλεγμονή στους ιστούς με αποτέλεσμα να διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου που αποτελεί θεμελιώδη ουσία των κυττάρων. Επίσης, η αποσυμφόρηση των λιποκυττάρων αφήνει περισσότερο χώρο στις υπάρχουσες ίνες κολλαγόνου να επεκταθούν και να στηρίξουν καλύτερα την επιδερμίδα. Μικρή βελτίωση μπορεί να παρατηρηθεί και στην όψη της κυτταρίτιδας, καθώς με την αποβολή των περίσσιων λιποκυττάρων παύει να ασκείται πίεση στον συνδετικό ιστό και να σχηματίζονται ινώσεις που «τραβάνε» το δέρμα προς τα μέσα (λακκουβίτσες).

 

Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί η κρυολιπόλυση CoolSculpting®;

Θεραπείες καταπολέμησης της κυτταρίτιδας

Θερμολιπόλυση

Μικρολιπογλυπτική – Lipolysis

VASER Λιπογλυπτική