VISIA: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ Ο,ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ

Το εξελιγμένο σύστημα δερμοανάλυσης σύστημα δερμοανάλυσης Canfield VISIA® αποτελεί τον νέο αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο διάγνωσης των προβλημάτων του δέρματος.

VISIA esthetician patient consult RGB

Το πρώτο βήμα στη διαδρομή για την απόκτηση μιας επιδερμίδας όπως την επιθυμείτε, είναι η δερμοανάλυση. Είναι η μέθοδος που επιτρέπει να διαπιστωθούν οι ανάγκες σας (ορατές και αθέατες) και να πραγματοποιηθεί λεπτομερής μελέτη και εμπεριστατωμένη καταγραφή όλων των ατελειών του δέρματος, έτσι ώστε να καθοριστούν οι προτεραιότητες για την επίτευξη των στόχων που θα θέσετε.

Η εξέταση με το εξελιγμένο σύστημα δερμοανάλυσης Canfield VISIA® (Canfield Scientific, Inc., New Jersey, U.S.A.) αποτελεί τον πλέον αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο διάγνωσης των προβλημάτων του δέρματος, και μάλιστα μέχρι τα βαθύτερα στρώματά του (επιδερμίδα, χόριο, υποδόριο). Χάρη στη δυνατότητα της πολυφασματικής απεικόνισης και ανάλυσης, συλλέγονται οπτικές πληροφορίες σε οχτώ τομείς που επηρεάζουν την υγεία του προσώπου και αναδεικνύονται οι πραγματικές ανάγκες του. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα της ψηφιακής καταχώρησης αυτών των οπτικών πληροφοριών, που αποτελούν στην πορεία ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης για την αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

Οι οχτώ καθοριστικές αξιολογήσεις

 • Καφέ κηλίδες: Οι καφέ κηλίδες είναι βλάβες του δέρματος, όπως υπερμελαγχρώσεις, εφηλίδες, φακίδες και μέλασμα. Προκύπτουν λόγω περίσσειας έκκρισης μελανίνης από τα μελανοκύτταρα. Οι καφέ κηλίδες δημιουργούν ανομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα που ανιχνεύεται από την προηγμένη τεχνολογία του VISIA. Αφού καταγραφούν όλες οι κηλίδες, εφαρμόζεται θεραπεία με Q-Switched Laser και επαναλαμβάνεται δερμοανάλυση για να διαπιστωθεί αντικειμενικά η αποτελεσματικότητα της μεθόδου.
 • Κόκκινες περιοχές: Οι κόκκινες περιοχές οφείλονται σε ύπαρξη ερεθισμού, ακμής, ροδόχρου νόσου ή ευρυαγγειών. Το VISIA ανιχνεύει τα αιμοφόρα αγγεία και την αιμοσφαιρίνη που υπάρχουν στο θηλώδες χόριο του δέρματος και σχετίζονται με τις βλάβες αυτές. Οι ακνεϊκές βλάβες και οι ερεθισμοί έχουν διαφορετικά μεγέθη, αλλά συνήθως έχουν κυκλικό σχήμα. Η ροδόχρους νόσος, αντιθέτως, είναι συνήθως διάχυτη και σε μεγαλύτερη έκταση συγκριτικά με την ακμή, ενώ οι ευρυαγγείες εμφανίζονται συνήθως ως κοντές, λεπτές γραμμές συνδεδεμένες σε δίκτυο. Αφού καταγραφούν όλες οι ατέλειες, ακολουθείται θεραπεία με Pulsed Dye Laser. Τα αποτελέσματα της θεραπείας παρακολουθούνται με την ίδια μέθοδο δερμοανάλυσης που αποτελεί τον πλέον αντικειμενικό δείκτη αξιολόγησης του «πριν και μετά».
 • Ρυτίδες: Οι ρυτίδες είναι πτυχές του δέρματος, που οφείλονται στη μειωμένη ελαστικότητα και εντείνονται ως αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο. Το σύστημα δερμοανάλυσης τις αναγνωρίζει από το χαρακτηριστικό στενό και μακρύ σχήμα τους. Μετά από λεπτομερή μελέτη του προσώπου, πραγματοποιούνται εγχύσεις μπότοξ ή υαλουρονικού οξέως. Μία επαναληπτική δερμοανάλυση είναι απαραίτητη, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εκτιμηθεί αντικειμενικά το φυσικό αποτέλεσμα των εγχύσεων.
 • UV κηλίδες: Οι κηλίδες UV (ή αλλιώς ηλιακές κηλίδες) εμφανίζονται όταν η μελανίνη συσσωρεύεται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας λόγω της φωτογήρανσης. Οι κηλίδες UV είναι συνήθως αόρατες σε συνθήκες κανονικού φωτισμού. Η επιλεκτική απορρόφηση της ακτινοβολίας UV από τη μελανίνη όμως επιτρέπει στο VISIA τον εντοπισμό τους.
 • Πόροι: Οι πόροι λόγω της σκίασης που δημιουργούν, ξεχωρίζουν από το σκούρο χρώμα και το κυκλικό σχήμα τους. Το σύστημα VISIA ξεχωρίζει τους πόρους από τις κηλίδες βασιζόμενο στο μέγεθος, καθώς οι πόροι είναι μικρότεροι. Για την αντιμετώπισή τους, εφαρμόζεται Microneedling RF (Σύστημα Κλασματικών Ραδιοσυχνοτήτων). Τα αποτελέσματα της θεραπείας διαπιστώνονται μέσω των αντικειμενικών κριτηρίων της δερμοανάλυσης.
 • Υφή: Αυτή η ανάλυση αξιολογεί τη λειότητα της επιδερμίδας, προσμετρώντας τις διαβαθμίσεις του χρώματος και την ομαλότητα του δέρματος (καταγράφει τις εσοχές και τις προεξοχές), που συνολικά συνθέτουν την υφή της επιδερμίδας. Για μία πιο λεία επιδερμίδα, εφαρμόζεται θεραπεία Microneedling RF (Σύστημα Κλασματικών Ραδιοσυχνοτήτων), η οποία διεγείρει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του οργανισμού και συμβάλλει στην ανάπλαση του δέρματος. Η αποτελεσματικότητά της διαπιστώνεται με επαναληπτική δερμοανάλυση.
 • Πορφυρίνες: Οι πορφυρίνες είναι εκκρίματα των βακτηριδίων που μπορεί να συσσωρευτούν σε πόρους και ακμή. Έχουν κυτταροτοξική και φαγεσωρογόνο δράση και η ύπαρξή τους έχει αποδειχτεί ότι σχετίζεται με την υπερμελάγχρωση, τη δημιουργία ρυτίδων αλλά και τα σημάδια της φωτογήρανσης. Οι πορφυρίνες φωσφορίζουν στο φως UV του VISIA και εμφανίζονται σαν μικρές λευκές κυκλικές κηλίδες. Αντιμετωπίζονται με φωτοδυναμική θεραπεία (PDT) και η εξουδετέρωσή τους διαπιστώνεται με επαναληπτική δερμοανάλυση.
 • Βλεφαρίδες: Μέσω ειδικών φίλτρων, το VISIA αναλύει και την κατάσταση των βλεφαρίδων, αξιολογώντας τον αριθμό, την πυκνότητα και την υγεία τους. Εφαρμόζονται ενισχυτικές θεραπείες, τα αποτελέσματα των οποίων διαπιστώνονται μέσω επαναληπτικής δερμοανάλυσης που επιτρέπει τη σύγκριση του «πριν και μετά».

Η διαδικασία είναι σαν μία φωτογράφιση, όμως στην προκειμένη περίπτωση οι εικόνες είναι τρισδιάστατες και συνοδεύονται από ποσοτικές μετρήσεις και γραφικές παραστάσεις. Χάρη σε ειδικούς αλγόριθμους, παρουσιάζονται στατιστικές μετρήσεις, που λειτουργούν ως μέτρο σύγκρισης με άτομα ίδιου φύλου, ίδιας ηλικίας και ίδιου τύπου δέρματος. Και επιπλέον, αποκαλύπτεται η αληθινή ηλικία του δέρματός σας, η οποία δεν συμβαδίζει απαραίτητα με τη βιολογική.

Ακόμα, ο ενσωματωμένος προσομοιωτής γήρανσης του συστήματος δερμοανάλυσης παρουσιάζει πώς θα δείχνει το δέρμα μετά από 5 έως 7 χρόνια, αν δεν υπάρξει καμία αλλαγή στις καθημερινές συνήθειες υγείας, διατροφής και ομορφιάς. Παρομοίως, παρουσιάζει και την όψη του δέρματος πριν από 5 έως 7 χρόνια αντίστοιχα.

VISIA-3D-Viewer-screen-RGB

VISIA – Τα αποτελέσματα είναι συγκρίσιμα

Όλες οι εικόνες και τα αποτελέσματα της διαγνωστικής ανάλυσης καταχωρούνται ψηφιακά, μαζί με την απαραίτητη ιατρική γνωμάτευση. Με βάση την εμπεριστατωμένη ανάλυση και καταγραφή των βλαβών, σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας, ενώ παρέχονται και συμβουλές πρόληψης και ομορφιάς με στόχο τη ριζική απαλλαγή από ατέλειες και πρόωρη γήρανση. Η ίδια εξέταση δερμοανάλυσης αποτελεί στην πορεία ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης της αποτελεσματικότητας της θεραπείας, καθώς παρέχει συγκριτικές εικόνες και μελέτες του «πριν και μετά».

Τα σημεία υπεροχής της δερμοανάλυσης με το σύστημα Canfield VISIA®

 • Παρέχει πολλαπλές απεικονίσεις του δέρματος
 • Ανιχνεύει καταστάσεις του δέρματος που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι
 • Παρέχει αριθμητική μέτρηση των βλαβών του δέρματος, γραφικές παραστάσεις
 • Συγκρίνει τη βιολογική ηλικία του εξεταζόμενου με την ηλικία του δέρματος του
 • Ανιχνεύει και δίνει ποσοτικές μετρήσεις για φωτογήρανση, κηλίδες, ρυτίδες, βακτήρια, ουλές, πόρους
 • Διαθέτει λειτουργία τρισδιάστατης απεικόνισης τομών του δέρματος για εκτενέστερη ανάλυση
 • Διαθέτει προσομοίωση που απεικονίζει την πορεία των βλαβών του δέρματος (ρυτίδες- κηλίδες)

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification