LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΟΧΙ ΜΟΔΑ

Off 1
laser apotrixosi

Ήταν το Μάϊο του 1915 όταν για πρώτη φορά σε εξώφυλλο περιοδικού (Harper’s Bazaar) υπονοήθηκε η αναγκαιότητα  για γυναικεία αποτρίχωση, ειδικά σε περιοχές του σώματος τις οποίες τα ρούχα άφηναν ακάλυπτες ή  σε σημεία φανερά στα ανδρικά βλέμματα όπως οι μασχάλες.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο εξώφυλλο -το οποίο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες προώθησης ενός αποτριχωτικού προϊόντος-, πόζαρε ένα γυναικείο μοντέλο με αμάνικο φόρεμα, αφήνοντας εκτεθειμένες τις «άτριχες» μασχάλες του κάνοντας λόγο για «ανεπιθύμητη ή ανάρμοστη τριχοφυΐα (objectionable hair)», δηλώνοντας απερίφραστα ότι η μόδα «πρόσταζε» απαλό και βελούδινο γυναικείο δέρμα σε περιοχές που ήταν σε κοινή θέα. Είναι όμως πραγματικά η μόδα που δημιούργησε την ανάγκη για αποτρίχωση;

Η απαλλαγή από την υπερβολική ή και ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι ανάγκη και όχι μόδα και απαιτεί μια αποτελεσματική και μόνιμη λύση.  

H υπερβολική ή και ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, δεν αποτελεί πάντα μόνο αισθητικό πρόβλημα, καθώς μπορεί να έχει τις ρίζες της σε βαθύτερα ιατρικά ή οργανικά αίτια, όπως κληρονομική προδιάθεση, ορμονικές ανακατατάξεις (όπως το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών κτλ), λήψη φαρμάκων, παχυσαρκία και το στρες. Συνεπώς, η αποτελεσματική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της τριχοφυΐας είναι επιβεβλημένη. Και εδώ, η έννοια της μόδας-προσήλωση στις τάσεις που επιτάσσει- περιττεύει.

Η «αιώνια» διαμάχη μεταξύ Αποτρίχωσης με LASER Alexandrite και παραδοσιακών μεθόδων αποτρίχωσης καλά κρατεί, ωστόσο ο νικητής έχει κριθεί στα σημεία

Οι κοινές, οι πιο οικείες σε όλους μέθοδοι αποτρίχωσης φθίνουν στο πέρασμα του χρόνου καθώς απαιτούν επανάληψη σε τακτική βάση, είναι επώδυνες, υστερούν σε αποτελεσματικότητα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να προκαλέσουν τραυματισμούς, θυλακίτιδα ακόμα και να αποτελέσουν αγωγούς για ιογενείς μολύνσεις και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Αντιθέτως  H Αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη:

Αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στη ρίζα του, χωρίς να προσβάλλεται ο γύρω φυσιολογικός ιστός.

Η εφαρμογή της Αποτρίχωσης με LASER Alexandrite  βασίζεται στην αρχή της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης.  Η δέσμη φωτός του LASER Alexandrite προκαλεί επιλεκτική καταστροφή που εντοπίζεται μόνο στη ρίζα της τρίχας ενώ αφήνει ανέπαφη την παρακείμενη επιδερμίδα. Παράλληλα, η προηγμένη τεχνολογία στην οποία στηρίζεται η εφαρμογή της επιτρέπει να εγγυάται μια ασφαλή και ανώδυνη εφαρμογή χωρίς παρενέργειες.

Αποτελεί την πιο προηγμένη μέθοδο αποτρίχωσης και τη μοναδική εγκεκριμένη από τον  αυστηρό αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Συσκευών FDA γεγονός που πιστοποιεί την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά της

Είναι ιατρικά αποδεδειγμένο ότι η εφαρμογή της Αποτρίχωσης με LASER Alexandrite προσφέρει μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας σε πρόσωπο και σώμα. Η τριχοφυΐα μετά από κάθε εφαρμογή της αποτρίχωσης  με λέιζερ Αλεξανδρίτη μειώνεται σταδιακά και μετατρέπεται σε αδύναμη και χνοώδη, με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η εκ νέου ανάπτυξή της κάτι που δεν συμβαίνει με τις κοινές μεθόδους αποτρίχωσης.

Προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες της κάθε τριχοφυΐας διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την επιτυχία του αποτελέσματος.

Η Αποτρίχωση με LASER Alexandrite σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες κάθε τριχοφυΐας. Η φυσική εξέταση που προηγείται της Αποτρίχωσης  με LASER Alexandrite εντοπίζει τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε τριχοφυΐας. Στη συνέχεια ρυθμίζονται κατάλληλα οι παράμετροι του LASER όπως το χρώμα του δέρματος και των τριχών διασφαλίζοντας έτσι την προστασία της επιδερμίδας και το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Αποτελεί σύμμαχο της Σεξουαλικής Υγείας σε αντίθεση με τις κοινές «τυφλές» μεθόδους αποτρίχωσης όπως το ξυραφάκι και το κερί

Η Αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αποτελεί μια καθαρά ιατρική μέθοδο καθώς επιτρέπει την πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση ιογενών μολύνσεων και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (Σ.Μ.Ν). Αντιθέτως, οι κοινές μέθοδοι αποτρίχωσης προκαλούν αμυχές, μικροτραυματισμούς ή θυλακίτιδες που γίνονται εστίες εισόδου για ιούς και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

H LASER αποτρίχωση παρέχει μόνιμα αποτελέσματα και όχι προσωρινά.

Είναι ιδανική επιλογή για άνδρες και γυναίκες, για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος. Μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το σώμα, ακόμα και σε ευαίσθητες ή δυσπρόσιτες περιοχές όπως για παράδειγμα τα γεννητικά όργανα και το αυτί με ασφάλεια, χωρίς να προκαλεί πόνο, τραυματισμούς ή θυλακίτιδα και το κυριότερο: προσφέρει απαλό και μεταξένιο δέρμα για πάντα.

Η επιλογή της κατάλληλης και αποτελεσματικής μεθόδου αποτρίχωσης είναι μια απόφαση που θα σας συνοδεύει για όλη σας τη ζωή.  

Η απαλλαγή από την υπερβολική ή και ανεπιθύμητη τριχοφυΐα απαιτεί μια αποτελεσματική και μόνιμη λύση και όχι ημίμετρα που προσφέρουν πρόσκαιρα και όχι ουσιαστικά αποτελέσματα.  Και η Αποτρίχωση με LASER Alexandrite είναι η μόνη μέθοδος αποτρίχωσης που μπορεί να τα προσφέρει. Ανώδυνα. Χωρίς τραυματισμούς. Με ασφάλεια.

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification