CARBOXYTHERAPY: Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΔΡΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ

Μία βασιλική θεραπεία για κοινούς θνητούς.

Carboxytherapy featured article

Η θεραπεία ανανέωσης προσώπου Carboxytherapy δρα από μέσα προς τα έξω χάρη σε μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού, την παραγωγή οξυγόνου για την αποβολή του διοξειδίου του άνθρακα.

Η ευεργετική δράση του διοξειδίου του άνθρακα στο δέρμα παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1932 στα βασιλικά spa της Γαλλίας, όπου διαπιστώθηκε πως ασθενείς που έκαναν μπάνιο σε νερά πλούσια σε διοξείδιο του άνθρακα CO2 παρουσίαζαν ταχύτερη επούλωση πληγών.

Η ενισχυμένη παροχή οξυγόνου στην επιδερμίδα ενεργοποιεί την αναζωογόνηση και θρέψη των ιστών και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη χαλάρωση του δέρματος σε λαιμό και πρόσωπο προσδίδοντας τελικώς λάμψη και νεανική όψη στην περιοχή εφαρμογής.

Πώς δρα:

Μικρές ακίνδυνές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα CO2 εγχέονται στις περιοχές του προσώπου ή και του λαιμού, οι οποίες παρουσιάζουν γραμμές έκφρασης, βαθιές ρυτίδες, σκιές ή λίπος με στόχο την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος της περιοχής.

Η αγγειογένεση νέων αιμοφόρων αγγείων στα σημεία εφαρμογής που προκαλείται από την καλύτερη αιμάτωση & οξυγόνωση βελτιώνει την εξωτερική όψη της επιδερμίδας.

Το διοξείδιο του άνθρακα CO2 κινητοποιεί τον οργανισμό, ώστε να αυξήσει τη ροή του οξυγόνου στέλνοντας ερυθρά αιμοσφαίρια να «αιχμαλωτίσουν» τα περίσσια μόρια του διοξειδίου του άνθρακα και να τα μεταφέρουν στους πνεύμονες προκειμένου να αποβληθούν με τις εκπνοές.

Η θεραπεία ανανέωσης προσώπου Carboxytherapy  αποτελεί ιδανική θεραπεία για κάθε ηλικία και τύπο δέρματος καθώς αντιμετωπίζει αποτελεσματικά

 • τις σακούλες κάτω από τα μάτια
 • τους μαύρους κύκλους
 • τις υπερτροφικές ουλές
 • μειώνει τις σακούλες λίπους που οφείλονται στα «πεσμένα μάγουλα»
 • συρρικνώνει το περίσσιο λίπος στην περιοχή του διπλοσάγονου καθώς αποδυναμώνει τα λιποκύτταρα και τα κάνει πιο εύθραυστα

Επί της ουσίας, το διοξείδιο του άνθρακα επειδή ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων προσώπου που οφείλονται στην κακή κυκλοφορία του αίματος όπως οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια και οι ρυτίδες.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα της θεραπείας Carboxytherapy στο «σβήσιμο» των μαύρων κύκλων είναι εντυπωσιακό καθώς η μικρή δόση διοξειδίου του άνθρακα που εγχέεται κάτω από το βλέφαρο:
 • τονώνει τη μικροκυκλοφορία
 • βελτιώνει το δίκτυο των τριχοειδών αγγείων
 • αντικαθιστά το μελανό χρώμα με ένα πιο υγιή ροζ τόνο
 • προσφέρει ξεκούραστο βλέμμα

Ωστόσο, οι εγχύσεις μικρής ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα CO2  δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων του προσώπου και του λαιμού αλλά και των ραγάδων, της κυτταρίτιδας και της αλωπεκίας με ιδιαίτερη επιτυχία.

Πιο συγκεκριμένα η θεραπεία Carboxytherapy:

 • Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος
 • Επιταχύνει την επούλωση πληγών
 • Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος
 • Διαλύει το τοπικό λίπος
 • «Σιδερώνει» τις ρυτίδες που προκαλούνται από το κάπνισμα και το γέλιο
 • Σταματά την τριχόπτωση

Ασφαλής, ανώδυνη μέθοδος χωρίς χρόνο αποθεραπείας

Η θεραπεία ανανέωσης προσώπου με εγχύσεις μικρής ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα  Carboxytherapy είναι ανώδυνη καθώς ο ασθενής θα νιώσει μόνο μια ελαφρά πίεση στην περιοχή, ενώ ως μοναδική παρενέργεια αναφέρεται η εμφάνιση μικρού μώλωπα στο σημείο της ένεσης.

Η  ασφάλεια της θεραπείας πιστοποιείται  από το γεγονός πως εδώ και πάρα πολλά χρόνια χρησιμοποιούνται εγχύσεις διοξειδίου του άνθρακα για τη διευκόλυνση ενδοσκοπικών επεμβάσεων στην κοιλιακή χώρα ενώ εγχέονται και απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος από επεμβατικούς καρδιολόγους στο πλαίσιο συγκεκριμένων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων.

Κατά μέσο όρο απαιτούνται 8 συνεδρίες Carboxytherapy, με συχνότητα 1-2 συνεδρίες την εβδομάδα. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής εφαρμογής. Συνήθως για τις περιοχές του προσώπου και του λαιμού, η διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνά τα 10-15 λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά την 2η -3η εβδομάδα και διαρκούν κατά προσέγγιση 6 μήνες, οπότε και συνιστάται η επανάληψη 1-2 συνεδριών για περαιτέρω συντήρηση του αποτελέσματος.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

 

 

 

 

 

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification