Νήματα προσώπου: Ανανέωση προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ σε 30’

Τι είναι τα νήματα προσώπου και ποια είναι η δράση τους

Τα νήματα προσώπου είναι ειδικές ίνες που τοποθετούνται κάτω από την επιδερμίδα, σε συγκεκριμένο βάθος και με συγκεκριμένη κατεύθυνση. Είναι κατασκευασμένα από βιοδιασπώμενο υλικό, όπως και τα απορροφήσιμα ράμματα. Δηλαδή, διαλύονται από τον οργανισμό μέσω υδρολυτικής διαδικασίας και μετατρέπονται σε νερό και διοξείδιο του άνθρακα με προβλέψιμο ρυθμό (μέσα σε διάστημα 6-8 μηνών). Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους, ο οργανισμός παράγει ελαστίνη και κολλαγόνο γύρω από τα νήματα, γεγονός που οδηγεί στην απορρόφηση του υλικού και την αντικατάσταση του από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη.

Συνεπώς, η αποτελεσματικότητα των νημάτων προσώπου έγκειται στη σύνθεση ελαστίνης και φρέσκου κολλαγόνου, καθώς γύρω τους σχηματίζεται σταδιακά ένα πλέγμα από ίνες κολλαγόνου. Χάρη σ’ αυτό, το χαλαρό δέρμα αποκτά τη σύσφιξη και την ανόρθωση που χρειάζεται, ενώ παράλληλα αποκαθίσταται ο χαμένος όγκος.

Φυσικό και άμεσο αποτέλεσμα διαρκείας

Το αποτέλεσμα που παρέχουν τα νήματα προσώπου είναι άμεσα ορατό και καθίσταται εντυπωσιακό όταν η εφαρμογή γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό με κατάλληλη εμπειρία. Αμέσως μετά την τοποθέτηση των νημάτων, η επιδερμίδα γίνεται σφριγηλή και λαμπερή. Το αποτέλεσμα ενισχύεται σταδιακά με βελτίωση που συνεχίζεται για πέντε βδομάδες, καθώς μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα απορροφώνται τα νήματα και σχηματίζεται νέο κολλαγόνο. Το τελικό αποτέλεσμα από την εμφύτευση νημάτων διαρκεί περίπου 1 με 2 χρόνια, ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος.

Ασφαλής διαδικασία με στοχευμένη δράση

Τα νήματα είναι ιδανικά για το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ και στόχο έχουν:

  • Ανόρθωση των πεσμένων φρυδιών και των βλεφάρων.
  • Λείανση των “ρυτίδων γέλιου” ή των ρινοπαρειακών αυλάκων.
  • Γέμισμα των “άδειων” ζυγωματικών.
  • Διόρθωση του σχήματος της μύτης, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα ρουθούνια.
  • Σύσφιξη του δέρματος στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.
  • Αποκατάσταση του οβάλ του προσώπου κατά 70% περίπου.

Ιδανικοί υποψήφιοι για νήματα

Κατάλληλοι υποψήφιοι είναι άτομα ηλικίας 35 έως 65 ετών που αντιμετωπίζουν χαλάρωση και απώλεια όγκου, με συνέπεια τη διατάραξη των αναλογιών και της νεανικότητας του προσώπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυκνότητα του πλέγματος των νημάτων που θα σχηματιστεί είναι αναλογική της ηλικίας του ατόμου, έτσι ώστε το πλέγμα να μπορέσει να δημιουργήσει τη σωστή υποδομή κολλαγόνου. Η εφαρμογή των νημάτων ενδείκνυται, επίσης, και για άτομα μικρότερης ηλικίας που θέλουν να αποκαταστήσουν τη συμμετρία του προσώπου τους και να βελτιώσουν την υφή της επιδερμίδας τους.

Εφαρμογή χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες

Η εφαρμογή των νημάτων αποτελεί ανώδυνη διαδικασία, καθώς πριν την τοποθέτησή τους, εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα. Ο αριθμός των νημάτων που θα χρησιμοποιηθεί σχετίζεται και εξαρτάται από τις ανάγκες της περιοχής στην οποία θα εφαρμοστεί η θεραπεία.

Τα νήματα προσώπου τοποθετούνται με μια μικροσκοπική βελόνα, η αίσθηση της οποίας είναι απολύτως ανεκτή. Γι’ αυτό, άλλωστε, συνιστούν εξαιρετική εναλλακτική σε περίπτωση που η χαλάρωση είναι ήπιας ή μέτριας μορφής ή όταν κάποιος δεν επιθυμεί να προβεί σε  επεμβατική διαδικασία. Η μοναδική αίσθηση που γίνεται αντιληπτή κατά την εφαρμογή είναι ένα απαλό τράβηγμα του δέρματος κατά τη διάρκεια της εσωτερικής του ανόρθωσης. Μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής, είναι φυσιολογική η εμφάνιση διακριτικών μελανιών στην περιοχή εισαγωγής, οι οποίες υποχωρούν πολύ γρήγορα. Επίσης, μπορεί να παρατηρηθεί για λίγες ημέρες, μια ήπια ενόχληση κατά τη διάρκεια της μάσησης ή έντονων εκφραστικών μορφασμών. Γενικά, η εφαρμογή νημάτων σε πρόσωπο, λαιμό ή ντεκολτέ δεν απαιτεί αποθεραπεία και έτσι η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

Συμβουλές για μετά τη θεραπεία

Μετά τη θεραπεία ανανέωσης με νήματα, θα πρέπει να αποφεύγεται η έντονη τριβή του δέρματος και η άρση μεγάλου βάρους για μία περίπου βδομάδα. Καλό είναι, επίσης, να αποφεύγεται η  μάσηση σκληρών τροφών ή κάποια επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Με ποιες άλλες θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν τα νήματα

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, τα νήματα προσώπου μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες μεθόδους, όπως η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan Tru PRP (Platelet-Rich Plasma), οι Εγχύσεις Εμφυτευμάτων Ρυτίδων (Υαλουρονικό Οξύ) και το Fractional Laser CO2.

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS