Carboxytherapy: Η Θεραπεία Ανανέωσης Προσώπου που δρα από μέσα προς τα έξω

Η θεραπεία ανανέωσης προσώπου Carboxytherapy δρα από μέσα προς τα έξω χάρη σε μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού, την παραγωγή οξυγόνου για την αποβολή του διοξειδίου του άνθρακα.

Η ευεργετική δράση του διοξειδίου του άνθρακα στο δέρμα παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1932 στα βασιλικά spa της Γαλλίας, όπου διαπιστώθηκε πως ασθενείς που έκαναν μπάνιο σε νερά πλούσια σε διοξείδιο του άνθρακα CO2 παρουσίαζαν ταχύτερη επούλωση πληγών.

Η ενισχυμένη παροχή οξυγόνου στην επιδερμίδα ενεργοποιεί την αναζωογόνηση και θρέψη των ιστών και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη χαλάρωση του δέρματος σε λαιμό και πρόσωπο προσδίδοντας τελικώς λάμψη και νεανική όψη στην περιοχή εφαρμογής.

Πώς δρα:

Μικρές ακίνδυνές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα CO2 εγχέονται στις περιοχές του προσώπου ή και του λαιμού, οι οποίες παρουσιάζουν γραμμές έκφρασης, βαθιές ρυτίδες, σκιές ή λίπος με στόχο την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος της περιοχής.

Η αγγειογένεση νέων αιμοφόρων αγγείων στα σημεία εφαρμογής που προκαλείται από την καλύτερη αιμάτωση & οξυγόνωση βελτιώνει την εξωτερική όψη της επιδερμίδας.

Το διοξείδιο του άνθρακα CO2 κινητοποιεί τον οργανισμό, ώστε να αυξήσει τη ροή του οξυγόνου στέλνοντας ερυθρά αιμοσφαίρια να «αιχμαλωτίσουν» τα περίσσια μόρια του διοξειδίου του άνθρακα και να τα μεταφέρουν στους πνεύμονες προκειμένου να αποβληθούν με τις εκπνοές.

Η θεραπεία ανανέωσης προσώπου Carboxytherapy  αποτελεί ιδανική θεραπεία για κάθε ηλικία και τύπο δέρματος καθώς αντιμετωπίζει αποτελεσματικά

  • τις σακούλες κάτω από τα μάτια
  • τους μαύρους κύκλους
  • τις υπερτροφικές ουλές
  • μειώνει τις σακούλες λίπους που οφείλονται στα «πεσμένα μάγουλα»
  • συρρικνώνει το περίσσιο λίπος στην περιοχή του διπλοσάγονου καθώς αποδυναμώνει τα λιποκύτταρα και τα κάνει πιο εύθραυστα

Επί της ουσίας, το διοξείδιο του άνθρακα επειδή ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων προσώπου που οφείλονται στην κακή κυκλοφορία του αίματος όπως οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια και οι ρυτίδες.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα της θεραπείας Carboxytherapy στο «σβήσιμο» των μαύρων κύκλων είναι εντυπωσιακό καθώς η μικρή δόση διοξειδίου του άνθρακα που εγχέεται κάτω από το βλέφαρο:
  • τονώνει τη μικροκυκλοφορία
  • βελτιώνει το δίκτυο των τριχοειδών αγγείων
  • αντικαθιστά το μελανό χρώμα με ένα πιο υγιή ροζ τόνο
  • προσφέρει ξεκούραστο βλέμμα

Ωστόσο, οι εγχύσεις μικρής ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα CO2  δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων του προσώπου και του λαιμού αλλά και των ραγάδων, της κυτταρίτιδας και της αλωπεκίας με ιδιαίτερη επιτυχία.

Πιο συγκεκριμένα η θεραπεία Carboxytherapy:

  • Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος
  • Επιταχύνει την επούλωση πληγών
  • Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος
  • Διαλύει το τοπικό λίπος
  • «Σιδερώνει» τις ρυτίδες που προκαλούνται από το κάπνισμα και το γέλιο
  • Σταματά την τριχόπτωση

Ασφαλής, ανώδυνη μέθοδος χωρίς χρόνο αποθεραπείας

Η θεραπεία ανανέωσης προσώπου με εγχύσεις μικρής ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα  Carboxytherapy είναι ανώδυνη καθώς ο ασθενής θα νιώσει μόνο μια ελαφρά πίεση στην περιοχή, ενώ ως μοναδική παρενέργεια αναφέρεται η εμφάνιση μικρού μώλωπα στο σημείο της ένεσης.

Η  ασφάλεια της θεραπείας πιστοποιείται  από το γεγονός πως εδώ και πάρα πολλά χρόνια χρησιμοποιούνται εγχύσεις διοξειδίου του άνθρακα για τη διευκόλυνση ενδοσκοπικών επεμβάσεων στην κοιλιακή χώρα ενώ εγχέονται και απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος από επεμβατικούς καρδιολόγους στο πλαίσιο συγκεκριμένων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων.

Κατά μέσο όρο απαιτούνται 8 συνεδρίες Carboxytherapy, με συχνότητα 1-2 συνεδρίες την εβδομάδα. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής εφαρμογής. Συνήθως για τις περιοχές του προσώπου και του λαιμού, η διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνά τα 10-15 λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά την 2η -3η εβδομάδα και διαρκούν κατά προσέγγιση 6 μήνες, οπότε και συνιστάται η επανάληψη 1-2 συνεδριών για περαιτέρω συντήρηση του αποτελέσματος.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ