θεραπεία νυχιών: Η επόμενη μέρα. 9 συμβουλές για υγιή νύχια.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας νυχιών με LASER υπάρχει σταδιακή βελτίωση και αποκατάσταση της υγείας των νυχιών. Η ασφαλής και πλέον αποτελεσματική θεραπεία νυχιών με LASER συνδυαζόμενη με  τοπική αγωγή με ή χωρίς λήψη φαρμάκων από το στόμα οδηγεί σε φυσιολογική ανάπτυξη υγιών νυχιών.

Ωστόσο, για να παραμείνουν τα νύχια σας υγιή χρειάζεται να βάλετε στην καθημερινότητά σας μικρές απλές συμβουλές πρόληψης προκείμενου να αποφύγετε το ενδεχόμενο επαναμόλυνσης ή και υποτροπής των νυχιών σας στους μύκητες. Ας μην ξεχνάμε, πως οι μύκητες βρίσκονται παντού στο περιβάλλον και «αναζητούν» μια αφορμή για να εγκατασταθούν και πάλι στα νύχια σας.

Οι συμβουλές είναι πολύ απλές και  σίγουρα θα γίνουν μέρος της καθημερινότητάς σας, αφού μπορούν πολύ εύκολα να εφαρμοστούν από το σπίτι:

  1. Οι μύκητες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε υγρό και ζεστό περιβάλλον, όπως αυτό που υπάρχει στις πτυχές των δακτύλων. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε εσείς, είναι να στεγνώνετε πολύ καλά τα μεσοδακτύλια των ποδιών σας με χαρτί υγείας ή πιστολάκι.
  2. Συχνό και σωστό κόψιμο νυχιών. Δεν χρειάζονται υπερβολές ως προς το μήκος -πχ πολύ κοντά. Να κόβετε τα νύχια σας προσεκτικά, πάντοτε με σωστή ορθή γωνία, χωρίς να τραυματίζετε δάκτυλά σας, γιατί μπορεί ακόμα και ένας απλό τραυματισμός ή και φλεγμονή να αποτελέσει εστία εισόδου για τους μύκητες.
  3. Να μην με περπατάτε ξυπόλυτοι σε κοινόχρηστους χώρους όπως είναι τα αποδυτήρια και το ντούς του γυμναστηρίου και ο περιβάλλων χώρος της πισίνας.
  4. Τα μυτερά και σφιχτά παπούτσια πιέζουν πολύ τα δάκτυλα. Η συχνή χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε ονυχομυκητίαση. Επιλέξτε άλλο είδος υποδήματος ή περιορίστε κατά πολύ τη χρήση τέτοιων υποδημάτων που ευνοούν τη δημιουργία μόλυνσης.
  5. Τα πόδια σας «ασφυκτιούν» κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσα στα παπούτσια σας-πόσω δε μάλλον όταν αυτά είναι ακατάλληλα. Τις ώρες που βρίσκεστε σπίτι αφήστε τα πόδια σας να αναπνεύσουν ελεύθερα.
  6. Φοράτε πάντα γάντια κάθε φορά που καταπιάνεστε με μια ενασχόληση ή «δουλειά» που απαιτεί τη χρήση υγρού στοιχείου όπως πλύσιμο πιάτων, φροντίδα κήπου κτλ.
  7. Στα μόνιμα νύχια, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, η χρήση αντηλιακού γύρω από τα νύχια είναι απαραίτητη.
  8. Βεβαιωθείτε πως το ινστιτούτο που θα επιλέξετε για την περιποίηση των νυχιών σας ακολουθεί τις κατάλληλες διαδικασίες απολύμανσης και αποστείρωσης των εργαλείων όπως λίμες νυχιών και ψαλιδάκια.
  9. Τυχόν σκληρύνσεις στα πέλματα και τα δάκτυλα οφείλονται στις ανάρμοστες πιέσεις κατά το περπάτημα. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε πως οι σκληρύνσεις αυτές δημιουργούν φθορές στα νύχια, συνεπώς και εστίες εισόδου μυκήτων. Αυτό που κρίνεται απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το πελματογράφημα και ενδεχομένως η χρήση ορθοβαδιστικών  πελμάτων.

Παρόμοια άρθρα