Γιατί κάνουν comeback οι «εξόφθαλμες» μεταμοσχεύσεις μαλλιών;

Τη δεκαετία του ’80, δεν υπήρχε καμία δυσκολία στο να διακρίνεις ποιος είχε κάνει μεταμόσχευση μαλλιών. Τα μαλλιά φύτρωναν τούφες-τούφες όπως στις κούκλες και το αποτέλεσμα ήταν τόσο αφύσικο που δεν άφηνε καμία αμφιβολία για το τι είχε προηγηθεί. Βέβαια, ακόμα και αυτό το εφέ «μαλλιών κούκλας» θεωρούταν εκείνη την εποχή  ικανοποιητικό αποτέλεσμα.  Τα τελευταία 20 χρόνια όμως, οι τεχνικές αποκατάστασης των μαλλιών έχουν εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και προσφέρουν φυσικό αποτέλεσμα που περνάει εντελώς απαρατήρητο.

Η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών δεν αφήνει πίσω της σημάδια. Αποτελεί μία μη-ανιχνεύσιμη διαδικασία, καθώς όχι μόνο δεν μένουν ουλές στη δότρια περιοχή, αλλά το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό τόσο σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής, όσο και την ομοιόμορφη κατανομή των τριχοθυλακίων στις περιοχές της αραίωσης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2010 από τη Διεθνή Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), το 65% των ερωτηθέντων δεν κατάφερε να εντοπίσει σωστά τον άνδρα που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών μεταξύ μιας ομάδας συμμετεχόντων, ενώ στο αντίστοιχο τεστ μεταξύ γυναικών το ποσοστό «αστοχίας» ανήλθε σε 85%.

Κύμα κακών μεταμοσχεύσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό

Ωστόσο, παρά τη συνεχή πρόοδο της επιστήμης, τον τελευταίο καιρό έχει καταγραφεί νέο κύμα κακών εμφυτεύσεων μαλλιών σε όλον τον κόσμο. Κακή αξιοποίηση της δότριας περιοχής, σημάδια και ουλές, αφύσικη πρόσθια μετωπιαία γραμμή, σχεδιασμός όλης της μεταμόσχευσης χωρίς πρόβλεψη της εξέλιξης της τριχόπτωσης, εμφύτευση λιγότερων των συμφωνηθέντων τριχοθυλακίων…

Με τον ιατρικό τουρισμό σε πλήρη άνθιση, διαπιστώνεται ότι έχουν στηθεί κλινικές αποκατάστασης μαλλιών σε πολλές χώρες από γιατρούς που δεν έχουν εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο και αφήνουν ανειδίκευτους «βοηθούς» να φέρνουν εις πέρας όλη τη μεταμόσχευση. Για όσους δεν πραγματοποιούν καλή έρευνα σχετικά με την κλινική και τον γιατρό που θα εμπιστευθούν για την αλλαγή της εξωτερικής τους εμφάνισης, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό. Τέτοια αποτελέσματα παρατηρούνται πολύ συχνά σε ανυποψίαστους ασθενείς που επισκέπτονται για παράδειγμα κλινικές της Τουρκίας, με μοναδικό κίνητρο το χαμηλό κόστος.

Τα σωστά κριτήρια αξιολόγησης

Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών αποτελεί σίγουρα μία σημαντική παράμετρο, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελεί το βασικό κριτήριο επιλογής του γιατρού και της κλινικής. Για τη μεταμόσχευση μαλλιών σας, εμπιστευθείτε μία έμπειρη και εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, η οποία θα ακολουθήσει τα εξής σημαντικά βήματα:

  • Μελέτη των χαρακτηριστικών του τριχωτού της κεφαλής με την πλέον εξελιγμένη εξέταση της τριχοσκόπησης
  • Εκτίμηση της έκτασης της δότριας περιοχής
  • Προσδιορισμός αναγκών κάλυψης των αραιωμένων περιοχών
  • Πρόγνωση μελλοντικής προόδου της τριχόπτωσης
  • Αξιολόγηση των προσδοκιών σας
  • Σχεδιασμός κατανομής τριχοθυλακίων για ομοιόμορφο αποτέλεσμα
  • Σχεδιασμός πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής
  • Εγγύηση για τον αριθμό των εκφυόμενων τριχοθυλακίων

Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη IQFUE

Η πλέον σύγχρονη και αξιόπιστη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη IQ-FUE, η μοναδική μέθοδος που βασίζεται στην εξέταση της τριχοσκόπησης σε όλα τα στάδιά της. Πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών, συλλέγονται όλα τα απαραίτητα δεδομένα προκειμένου να γίνει ένας άριστος σχεδιασμός, ενώ παράλληλα θέτονται οι βάσεις για να μπορεί να αποδειχθεί τεκμηριωμένα ο αριθμός των εκφυόμενων τριχοθυλακίων μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών. Η μέθοδος συνδυάζει και όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνικής FUE, με την οποία μπορεί να επιτευχθεί ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς πόνο, χωρίς σημάδια, χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

Όταν πρόκειται για τη μεταμόσχευση μαλλιών σας, δεν θα πρέπει να συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από το τέλειο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.iqhair.com.

Αναρτήθηκε στο NewsBeast.gr

Παρόμοια άρθρα