Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Off 1
EllinorosikoForumIQ

Ο Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς εκπροσώπησε το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ. στο 2ο Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ που διεξήχθη στη Χαλκιδική.

Για την προώθηση του πιο σημαντικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, της ίδιας της υγείας, μίλησε ο Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ. (Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού), κο Γεώργιο Πατούλη, και το Δ.Σ. της ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ. στο 2ο Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ που διεξήχθη στη Χαλκιδική.

Ο Dr. Τζερμιάς παρουσίασε σημαντικά στοιχεία για την αναπτυσσόμενη αγορά του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού, που μετράει 30 εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο και αποφέρει ετήσιο τζίρο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και τόνισε την ισχυρή δυναμική της Ελλάδας στον τομέα αυτόν.

«Η Ελλάδα αποτελεί τον νέο μεγάλο ανερχόμενο προορισμό ιατρικού τουρισμού», είπε ο Dr. Τζερμιάς, τονίζοντας ότι «η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει και να εξυπηρετήσει με άριστη ποιότητα όσους ενδιαφέρονται για υπηρεσίες υποβοηθούμενης γονιμοποίησης, οδοντιατρικής, κοσμητικής χειρουργικής και δερματολογίας, οφθαλμολογίας,  προληπτικής ιατρικής και φυσικής αποκατάστασης».

Ο Dr. Τζερμιάς επεσήμανε ότι μέχρι το 2023 η χώρα μας αναμένεται να προσελκύει 100.000 ιατρικούς ταξιδιώτες ετησίως, επιτυγχάνοντας έσοδα άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Ως συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ο Dr. Τζερμιάς ανέφερε το εξαιρετικό κλίμα, τις άρτιες υλικοτεχνικές υποδομές, το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το άριστο ξενοδοχειακό δυναμικό, τις ανταγωνιστικές τιμές στις ιατρικές πράξεις, την έλλειψη λίστας αναμονής, και φυσικά το γεγονός ότι είναι μία χώρα ασφαλής.

Ο Dr. Τζερμιάς επεσήμανε τις δράσεις του πρώτου ελληνικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού ιατρικού τουρισμού ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ. για να προωθήσει τον τουρισμό υγείας  στην Ελλάδα και να έρθει σε συνεργασία με αντίστοιχους διεθνείς οργανισμούς, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον νέων ταξιδιωτών και να δημιουργήσει έτσι τις βάσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας. Η ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ. μετράει περισσότερα από 50 μέλη από διαφορετικούς κλάδους, όπως ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, ιδιωτικές μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, ιδιωτικά ιατρεία, αεροπορικές εταιρίες, ασφαλιστικές εταιρίες, ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία, διαφημιστικές εταιρίες, κ.α.

Ο Dr. Τζερμιάς, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ. και Επιστημονικός Διευθυντής του Ιατρικού Οργανισμού «IQ Dermatology & Cosmetic Surgery», ανέφερε χαρακτηριστικά τις οργανωμένες προσπάθειες προσέλκυσης ρωσικού ενδιαφέροντος μέσα από ειδικά σχεδιασμένους ιστότοπους και διαδικτυακά εργαλεία επικοινωνίας, καθώς και με τη σύσταση ελληνικών ιατρικών εγκαταστάσεων στη Μόσχα, ώστε οι ενδιαφερόμενοι ασθενείς να εξετάζονται και να ενημερώνονται πλήρως πριν το ταξίδι τους για τις υπηρεσίες υγείας που θα λάβουν και παράλληλα να λαμβάνουν μετεπεμβατική ιατρική φροντίδα.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά παρουσίασε στην εναρκτήρια ομιλία της το ελκυστικό τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Ελλάδα και χαρακτήρισε το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας ως μια μεγάλη γιορτή για την αύξηση των εκατέρωθεν τουριστικών ροών. Από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν επίσης η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, ο Προϊστάμενος ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ, κος Π. Ευσταθίου, ο Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ κος Άρης Σολούνιας καθώς και εκπρόσωποι από όλες τις Ελληνικές περιφέρειες. Από Ρωσικής πλευράς συμμετείχε ο Αν. Προϊστάμενος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού Rostourism, κος  Sergey Korneev, πλήθος στελεχών της Ρωσικής τουριστικής βιομηχανίας καθώς και εκπρόσωποι από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Ρωσίας.

Το 2ο Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες δράσεις που σχεδίασε και ανέλαβε το Υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018, και σε συνέχεια του 1ου Ελληνορωσικού Τουριστικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα τον περασμένο Ιανουάριο.

 

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification