ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

Φωτοθεραπεία

 

Η Φωτοθεραπεία αποτελεί την πλέον σύγχρονη, ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία για την Ατοπική Δερματίτιδα. Είναι μία απολύτως φυσική θεραπεία, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους δέρματος, χωρίς κανέναν περιορισμό. Οι προσβληθείσες περιοχές του δέρματος εκτίθενται στο ευεργετικό φως έγχρωμων ειδικών LED, που εκπέμπουν ασφαλή φωτεινή ενέργεια, χωρίς να το εκθέτουν στη βλαβερή δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV).

Φωτοθεραπεία: Τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της

Η Φωτοθεραπεία αποτελεί μία κλινικά αποδεδειγμένη «UV-free» θεραπεία που:

  • καταπραΰνει την φλεγμονώδη εκδήλωση του εκζέματος,
  • αποκαθιστά την ισορροπία του μικροβιώματος του δέρματος,
  • επιταχύνει την επούλωση του δέρματος,
  • προλαμβάνει την βακτηριακή επιμόλυνση της περιοχής,
  • ανακουφίζει το αίσθημα κνησμού,
  • μειώνει την ανάγκη χρήσης τοπικών στεροειδών.

Το κόκκινο φως (633nm) και το σχεδόν υπέρυθρο φως (830nm) έχουν θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, που συχνά είναι πιο εξασθενημένο στα άτομα με ατοπική δερματίτιδα. Η έκθεση του προσβεβλημένου δέρματος σε αυτά τα ευεργετικά μήκη κύματος φωτός έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει την υπερβολική ανοσοποιητική αντίδραση που ευθύνεται για τη φλεγμονή.

Το κόκκινο φως βελτιώνει την μικροκυκλοφορία στην περιοχή, ενισχύει τη φυσική ενυδάτωση του δέρματος και την ίδια στιγμή δρα αναζωογονητικά χαρίζοντας στο δέρμα φωτεινότητα και απαλή υφή. Το σχεδόν υπέρυθρο φως έχει αποτελεσματική αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό του δέρματος, συμβάλλει στην επιδιόρθωση των αγγείων της περιοχής και ανακουφίζει από τον πόνο και την ενόχληση που προκαλούν οι βλάβες της ατοπικής δερματίτιδας.

Απόλυτα φυσική θεραπεία, χωρίς παρενέργειες

Η χρήση της UV-free Φωτοθεραπείας για την αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας αποτελεί μία ανώδυνη και απολαυστική εμπειρία θεραπείας. Το δέρμα αντιλαμβάνεται την έκθεση στο φως σαν μία ζεστή αγκαλιά που το ανακουφίζει και το καταπραΰνει.

Η UV-free Φωτοθεραπεία δεν φέρει καμία απολύτως παρενέργεια για τα κύτταρα του δέρματος, καθώς δεν κάνει χρήση χημικών ουσιών και η φωτεινή της ενέργεια δεν εκπέμπει στα βλαβερά μήκη κύματος της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), καθιστώντας την ιδανική για άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα.

Η αντιβακτηριδιακή δράση της θεραπεύει την ατοπική δερματίτιδα χωρίς να προκαλεί κανέναν ερεθισμό στο δέρμα. Μέσα σε μερικές βδομάδες, το δέρμα εμφανίζεται πιο ήρεμο και καθαρό. Το οίδημα και η φλεγμονή καταπολεμούνται και το αίσθημα κνησμού υποχωρεί.

Η UV-free Φωτοθεραπεία διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του σώματος αλλά και του δέρματος, αποκαθιστώντας το μικροβίωμά του, καθώς δρα σε επίπεδο μορίων, κυττάρων και ιστών. Όταν εκτίθενται στο ευεργετικό φως των LED, τα κύτταρα ανανεώνονται έως και 200% ταχύτερα, αποκαθιστώντας από μέσα προς τα έξω την υγεία του δέρματος.

Διαβάστε επίσης:

Ατοπικό δέρμα

Ατοπική δερματίτιδα

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification