Φωτοθεραπεια για ατοπικη δερματιτιδα

Η Φωτοθεραπεία αποτελεί την πλέον σύγχρονη, ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία για την Ατοπική Δερματίτιδα. Είναι μία απολύτως φυσική θεραπεία, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους δέρματος, χωρίς κανέναν περιορισμό. Οι προσβληθείσες περιοχές του δέρματος εκτίθενται στο ευεργετικό φως έγχρωμων ειδικών LED, που εκπέμπουν ασφαλή φωτεινή ενέργεια, χωρίς να το εκθέτουν στη βλαβερή δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV).

Φωτοθεραπεία: Τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της

Η Φωτοθεραπεία αποτελεί μία κλινικά αποδεδειγμένη «UV-free» θεραπεία που:

  • καταπραΰνει την φλεγμονώδη εκδήλωση του εκζέματος,
  • αποκαθιστά την ισορροπία του μικροβιώματος του δέρματος,
  • επιταχύνει την επούλωση του δέρματος,
  • προλαμβάνει την βακτηριακή επιμόλυνση της περιοχής,
  • ανακουφίζει το αίσθημα κνησμού,
  • μειώνει την ανάγκη χρήσης τοπικών στεροειδών.

Το κόκκινο φως (633nm) και το σχεδόν υπέρυθρο φως (830nm) έχουν θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, που συχνά είναι πιο εξασθενημένο στα άτομα με ατοπική δερματίτιδα. Η έκθεση του προσβεβλημένου δέρματος σε αυτά τα ευεργετικά μήκη κύματος φωτός έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει την υπερβολική ανοσοποιητική αντίδραση που ευθύνεται για τη φλεγμονή.

Το κόκκινο φως βελτιώνει την μικροκυκλοφορία στην περιοχή, ενισχύει τη φυσική ενυδάτωση του δέρματος και την ίδια στιγμή δρα αναζωογονητικά χαρίζοντας στο δέρμα φωτεινότητα και απαλή υφή. Το σχεδόν υπέρυθρο φως έχει αποτελεσματική αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό του δέρματος, συμβάλλει στην επιδιόρθωση των αγγείων της περιοχής και ανακουφίζει από τον πόνο και την ενόχληση που προκαλούν οι βλάβες της ατοπικής δερματίτιδας.

Απόλυτα φυσική θεραπεία, χωρίς παρενέργειες

Η χρήση της UV-free Φωτοθεραπείας για την αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας αποτελεί μία ανώδυνη και απολαυστική εμπειρία θεραπείας. Το δέρμα αντιλαμβάνεται την έκθεση στο φως σαν μία ζεστή αγκαλιά που το ανακουφίζει και το καταπραΰνει.

Η UV-free Φωτοθεραπεία δεν φέρει καμία απολύτως παρενέργεια για τα κύτταρα του δέρματος, καθώς δεν κάνει χρήση χημικών ουσιών και η φωτεινή της ενέργεια δεν εκπέμπει στα βλαβερά μήκη κύματος της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), καθιστώντας την ιδανική για άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα.

Η αντιβακτηριδιακή δράση της θεραπεύει την ατοπική δερματίτιδα χωρίς να προκαλεί κανέναν ερεθισμό στο δέρμα. Μέσα σε μερικές βδομάδες, το δέρμα εμφανίζεται πιο ήρεμο και καθαρό. Το οίδημα και η φλεγμονή καταπολεμούνται και το αίσθημα κνησμού υποχωρεί.

Η UV-free Φωτοθεραπεία διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του σώματος αλλά και του δέρματος, αποκαθιστώντας το μικροβίωμά του, καθώς δρα σε επίπεδο μορίων, κυττάρων και ιστών. Όταν εκτίθενται στο ευεργετικό φως των LED, τα κύτταρα ανανεώνονται έως και 200% ταχύτερα, αποκαθιστώντας από μέσα προς τα έξω την υγεία του δέρματος.

Προγραμματίστε σήμερα το ραντεβού σας

 

Διαβάστε επίσης:

Ατοπικό δέρμα

Ατοπική δερματίτιδα