ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΟΞΥΤΕΝΩΝ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΦΩΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Off 1
seashell

Η φωτοδυναμική θεραπεία με εφαρμογή φωτοευαισθητοποιητή αποτελεί μια ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο για τη θεραπεία των οξυτενών κονδυλωμάτων.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία μιας έρευνας που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2015 η τοπική εφαρμογή φωτοευαισθητοποιητή (5-αμινολεβουλινικό οξύ, 5-ALA) προσφέρει μια ιδιαίτερα αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο για την θεραπεία των οξυτενών κονδυλωμάτων.

Στην ερευνητική μελέτη συμμετείχαν 531 ασθενείς με οξυτενή κονδυλώματα και παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υποχώρησης των κονδυλωμάτων. Ειδικότερα, παρατηρήθηκε πλήρης υποχώρηση, της τάξης του 95,27%, στις μεγαλύτερες βλάβες, και το αντίστοιχο ποσοστό για μικρότερες βλάβες ήταν εξίσου υψηλό (88,73%).

Κάποια διαφοροποίηση παρατηρήθηκε επίσης ανάλογα με την περιοχή εντοπισμού των βλαβών. Ο βαθμός υποχώρησης ήταν μεγαλύτερος στην περιοχή του ουρηθρικού στομίου σε σχέση με την περιπρωκτική περιοχή.

Επομένως, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η τοπική εφαρμογή φωτοευαισθητοποιού ουσίας και η φωτοδυναμική θεραπεία μπορούν να επιφέρουν αποτελεσματική αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων, χωρίς να προκληθούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

 

Αναφορά:

Zhang Z, Lu XN, Liang J, Tang H, Yang YS, Zhu XH, Du J, Shen YY, Xu JH. Evaluation of photodynamic therapy using topical aminolevulinic acid hydrochloride in the treatment of condylomata acuminate. International Journal of Clinical Experimental Medicine 2015 Apr 15, 8(4):6517-21.

 

 

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification