YΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΔΡΩΣΙΑ ΜΑΣΧΑΛΩΝ

Η υπεριδρωσία είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής έκκρισης ιδρώτα από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες.

_MIR_Miramar_Logo_PMS_Coated

Η miraDry είναι η πρώτη και μοναδική μη-επεμβατική θεραπεία που βάζει τέλος στον ιδρώτα και την κακοσμία στις μασχάλες σε μία μόνο συνεδρία

  • μία μόνο συνεδρία
  • άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα
  • χωρίς επέμβαση
  • απόλυτα ασφαλής
  • χωρίς παρενέργειες
  • μηδενικός έως ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας
  • η μοναδική με έγκριση του αυστηρού αμερικανικού οργανισμού FDA

Τι είναι η μασχαλιαία υπεριδρωσία;

Η μασχαλιαία υπεριδρωσία είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής έκκρισης ιδρώτα από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες, που βρίσκονται στις μασχάλες. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό – ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από έντονη οσμή (βρωμιδρωσία) – ή ακόμα και να προκαλεί σοβαρότερα προβλήματα, σε εργασιακό ή κοινωνικό επίπεδο.

Θεραπευτικές επιλογές έως σήμερα

Μέχρι σήμερα, κάποιος που έπασχε από μασχαλιαία υπεριδρωσία προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει επιλέγοντας ανάμεσα σε διάφορες θεραπευτικές μεθόδους, οι οποίες είχαν αποτελέσματα πάντα προσωρινά, τις περισσότερες φορές μη ικανοποιητικά, ενώ χρειάζονταν επαναληπτικές συνεδρίες. Επιπλέον, δεν αντιμετώπιζαν το πρόβλημα της βρωμιδρωσίας. Τέτοιες θεραπευτικές μέθοδοι ήταν η τοπική χρήση σκευασμάτων στις πάσχουσες περιοχές, η χορήγηση από του στόματος αντιχολινεργικών φαρμάκων, εφαρμογές με συσκευές laser, ενέσιμες θεραπείες με botox και χειρουργικές επεμβάσεις.

Η μοναδική μη-επεμβατική θεραπεία miraDry

Η miraDry είναι η μοναδική μη-επεμβατική θεραπεία που παρέχει μόνιμα αποτελέσματα, χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες. Η μέθοδος βασίζεται στην ενέργεια μικροκυμάτων, που διοχετεύεται επιλεκτικά μέσω της συσκευής miraDry βαθιά μέσα στο δέρμα της μασχάλης, εκεί όπου βρίσκονται οι ιδρωτοποιοί αδένες (εκκρινείς και αποκρινείς). Το επίπεδο ενέργειας ρυθμίζεται με ακρίβεια και μετατρέπεται σε θερμότητα, που οδηγεί τους ιδρωτοποιούς αδένες σε πλήρη εξάλειψη. Οι ιδρωτοποιοί αδένες από την στιγμή που εξαλείφονται, δεν αναγεννιούνται. Αυτό σημαίνει μόνιμη απουσία ιδρώτα και κακοσμίας στις μασχάλες.

Με το miraDry, ακόμη και η τοπική αναισθησία, που εφαρμόζεται, είναι τόσο πρωτοποριακή, που κανείς δεν αισθάνεται τίποτα. Η θεραπεία προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου και όλη η διαδικασία είναι ασφαλής, άνετη και γρήγορη. Μετά το τέλος της θεραπείας, μπορεί κανείς να επιστρέψει στην εργασία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες ακόμη και την ίδια ημέρα.

239_3jpg_Page6-1

Οριοθέτηση της υπό θεραπεία περιοχής, χορήγηση τοπικής αναισθησίας και εφαρμογή θεραπείας miraDry

Άνετη – Απλή – Απόλυτα Ασφαλής Διαδικασία

Η διαδικασία της θεραπείας miraDry είναι πραγματικά πολύ απλή. Με μια ματιά δείτε αυτό που συμβαίνει με την μέθοδο miraDry κάτω από το δέρμα, στις μασχάλες.

How_it_works_1

Πρώτο βήμα – Με την εξαιρετικά ανώδυνη τοπική αναισθησία, η μασχάλη μουδιάζει αμέσως και είναι έτοιμη να δεχτεί τη θεραπεία. Η χειροσυσκευή του συστήματος miraDry τοποθετείται απευθείας στο δέρμα, επάνω στο περίγραμμα της θεραπείας, που έχει ήδη αποτυπωθεί στη μασχάλη.

How_it_works_2

Δεύτερο βήμα – Το σύστημα miraDry ενεργοποιείται. Δημιουργείται μια μικρή αναρρόφηση, το δέρμα ανασηκώνεται και οι ιδρωτοποιοί αδένες έρχονται πιο κοντά στην επιφάνεια για μέγιστα αποτελέσματα.

How_it_works_3

Τρίτο βήμα – Διοχετεύεται η ενέργεια των μικροκυμάτων και οι ιδρωτοποιοί αδένες εξαλείφονται. Σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας, ασκείται καταπραϋντική ψυχραντική δράση, που προστατεύει το δέρμα απόλυτα από τη θερμότητα.

Πρωτοποριακή τεχνολογία

Στις μασχάλες, εκκρινείς και αποκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες (αδένες υπεύθυνοι για τον ιδρώτα και την κακοσμία αντίστοιχα) και τριχοθυλάκια βρίσκονται σε υψηλή πυκνότητα και ποικίλο βάθος στην περιοχή επαφής του κυρίως δέρματος και του λιπώδους ιστού. Για την μόνιμη εξουδετέρωση των ιδρωτοποιών αδένων απαιτείται θερμοκρασία άνω των 60° C σε όλο τον όγκο της περιοχής-στόχου. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το miraDry παρέχει ενέργεια μόνο στην περιοχή όπου βρίσκονται οι ιδρωτοποιοί αδένες, επιτρέποντας τη θερμόλυσή τους με ελεγχόμενη ακρίβεια ανεξάρτητα από το πάχος του δέρματος. Παράλληλα επιτυγχάνει σημαντική μείωση της τριχοφυΐας, ανεξαρτήτου χρώματος.

Δεν υπάρχει καμία άλλη τεχνολογία, που να εξουδετερώνει τους ιδρωτοποιούς αδένες και την τριχοφυΐα στις μασχάλες, δίνοντας μέγιστα αποτελέσματα μέσα σε 1 μόνο συνεδρία.

Πώς δρα η ενέργεια των μικροκυμάτων κατά την θεραπεία miraDry;

miradry-system-2

Η τεχνολογία μικροκυμάτων μεταφέρει ενέργεια, η οποία διοχετεύεται στην περιοχή επαφής τού κυρίως δέρματος και του λιπώδους ιστού και συγκεντρώνεται δημιουργώντας μια εστιακή θερμική ζώνη.

  • Σχεδόν όλοι οι ιδρωτοποιοί αδένες της μασχάλης, που παράγουν ιδρώτα και κακοσμία, βρίσκονται στην περιοχή επαφής κυρίως δέρματος-λιπώδους ιστού.
  • Η εστιασμένη θερμότητα είναι ανεξάρτητη από το πάχος και το χρώμα του δέρματος, καθώς και από το χρώμα των τριχών στις μασχάλες.

 

miradry-system-1

 

Η συνεχής υδροκεραμική ψύξη, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, προστατεύει το κυρίως δέρμα, ενώ η θερμότητα συνεχίζει να εξαπλώνεται προς τα κάτω μέσα στην περιοχή όπου κατοικούν οι ιδρωτοποιοί αδένες.
Οι ιδρωτοποιοί αδένες που παράγουν ιδρώτα και κακοσμία στις μασχάλες, όπως και τα τριχοθυλάκια, εξαλείφονται στη ζώνη θερμότητας.

Μόνιμα, Θεαματικά Αποτελέσματα

Δημοσιευμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η θεραπεία είναι άκρως αποτελεσματική: παρατηρείται μείωση του ιδρώτα στις μασχάλες πάνω από 80% και βαθμός ικανοποίησης ασθενών πάνω από 90%. Μια πρόσφατη κλινική μελέτη ανέφερε μείωση 82% στον ιδρώτα στους 12 μήνες μετά τη θεραπεία. Στην ίδια μελέτη, η ικανοποίηση των ασθενών ανήλθε στο 94% στους 18 μήνες. Σε πολλές περιπτώσεις, ο βαθμός ικανοποίησης αγγίζει το απόλυτο 100%!
Μακροχρόνιες μελέτες δείχνουν ότι η miraDry είναι αποτελεσματική για μόνιμη απαλλαγή από τον ιδρώτα και την κακοσμία στις μασχάλες1.

graph-2   graph-3

1 Πηγή: Long-term Efficacy and Quality of Life Assessment for Treatment of Axillary Hyperhidrosis with a Microwave Device. MarkLupin, MDetal; DermatolSurg 2014; 40: 805-807.  

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ