ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΣΧΑΛΕΣ: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ MIRADRY

Η υπεριδρωσία στις μασχάλες αντιμετωπίζεται οριστικά από την πρώτη και μοναδική μη-επεμβατική θεραπεία miraDry, σε μία μόνο συνεδρία.

υπεριδρωσία στις μασχάλες

υπεριδρωσία στις μασχάλες - logo miraDry

Η miraDry είναι η πρώτη και μοναδική μη-επεμβατική θεραπεία που απαλλάσσει οριστικά από υπεριδρωσία στις μασχάλες, αλλά και από κακοσμία, σε μία μόνο συνεδρία:

  • άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα
  • χωρίς επέμβαση
  • απόλυτα ασφαλής
  • χωρίς παρενέργειες
  • ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας
  • η μοναδική με έγκριση του αυστηρού αμερικανικού οργανισμού FDA

Τι είναι η μασχαλιαία υπεριδρωσία;

Η υπεριδρωσία στις μασχάλες είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής έκκρισης ιδρώτα από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό – ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από έντονη οσμή (βρωμιδρωσία) – ή ακόμα και να προκαλεί σοβαρότερα προβλήματα, σε εργασιακό ή κοινωνικό επίπεδο.

Θεραπευτικές επιλογές έως σήμερα

Μέχρι σήμερα, κάποιος που έπασχε από υπεριδρωσία στις μασχάλες προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει επιλέγοντας ανάμεσα σε διάφορες θεραπευτικές μεθόδους. Ωστόσο, είχαν αποτελέσματα προσωρινά, τις περισσότερες φορές μη ικανοποιητικά, ενώ χρειάζονταν επαναληπτικές συνεδρίες. Επιπλέον, δεν αντιμετώπιζαν το πρόβλημα της βρωμιδρωσίας. Τέτοιες θεραπευτικές μέθοδοι ήταν η τοπική χρήση σκευασμάτων στις πάσχουσες περιοχές και η χορήγηση από του στόματος αντιχολινεργικών φαρμάκων. Επίσης, εφαρμογές με συσκευές LASER, ενέσιμες θεραπείες με btx και χειρουργικές επεμβάσεις.

miraDry: μοναδική μη-επεμβατική θεραπεία με μόνιμα αποτελέσματα για την υπεριδρωσία στις μασχάλες

Η miraDry είναι η μοναδική μη-επεμβατική θεραπεία που παρέχει μόνιμα αποτελέσματα, χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες. Η μέθοδος βασίζεται στην ενέργεια μικροκυμάτων, που διοχετεύεται επιλεκτικά μέσω της συσκευής miraDry βαθιά μέσα στο δέρμα της μασχάλης, εκεί όπου βρίσκονται οι ιδρωτοποιοί αδένες (εκκρινείς και αποκρινείς). Το επίπεδο ενέργειας ρυθμίζεται με ακρίβεια και μετατρέπεται σε θερμότητα, εξαλείφοντας πλήρως τους ιδρωτοποιούς αδένες. Οι ιδρωτοποιοί αδένες από την στιγμή που εξαλείφονται, δεν αναγεννιούνται. Αυτό σημαίνει μόνιμη απουσία ιδρώτα και κακοσμίας στις μασχάλες.

Η θεραπεία miraDry γίνεται με τοπική αναισθησία, βασισμένη σε πρωτοποριακό πρωτόκολλο εφαρμογής. Η θεραπεία προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου και όλη η διαδικασία είναι ασφαλής, άνετη και γρήγορη. Μετά το τέλος της θεραπείας, είναι στην επιλογή του ατόμου να επιστρέψει στην εργασία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες ακόμη και την ίδια ημέρα.

υπεριδρωσία στις μασχάλες - εφαρμογή miraDry

Πριν από τη θεραπεία γίνεται οριοθέτηση της περιοχής για χορήγηση τοπικής αναισθησίας και εφαρμογή. 

Άνετη, Απλή και Απόλυτα Ασφαλής Διαδικασία

Η διαδικασία της θεραπείας miraDry είναι αρκετά απλή. Τα παρακάτω σχήματα δείχνουν συνοπτικά τα βήματα της θεραπείας για την υπεριδρωσία στις μασχάλες και αυτά που συμβαίνουν κάτω από το δέρμα, στην υπό θεραπεία περιοχή.

υπεριδρωσία στις μασχάλες - miraDry

Πρώτο βήμα – Πραγματοποιείται τοπική αναισθησία για να μουδιάσει η μασχάλη και να δεχτεί ανώδυνα τη θεραπεία. Εφαρμόζεται η κεφαλή του συστήματος miraDry επάνω στο δέρμα της μασχάλης, εκεί ακριβώς που έχει αποτυπωθεί το περίγραμμα “τατουάζ” της θεραπείας.

υπεριδρωσία στις μασχάλες - miraDry

Δεύτερο βήμα – Ενεργοποιείται η συσκευή miraDry. Μέσω ήπιας αναρρόφησης, η κεφαλή ανασηκώνει το δέρμα για να πλησιάσουν οι ιδρωτοποιοί αδένες πιο κοντά στην επιφάνεια ώστε να επιτευχθούν μέγιστα αποτελέσματα.

υπεριδρωσία στις μασχάλες - miraDry

Τρίτο βήμα – Μέσω της κεφαλής, διοχετεύεται ενέργεια μικροκυμάτων στο βάθος που βρίσκονται οι ιδρωτοποιοί αδένες ώστε να εξαλειφθούν. Παράλληλα, όσο διαρκεί η θεραπεία, το σύστημα ασκεί ψυχραντική δράση, που προστατεύει απόλυτα το δέρμα από τη θερμότητα που παράγεται.

Πρωτοποριακή τεχνολογία

Οι ιδρωτοποιοί αδένες στις μασχάλες, αλλά και τα τριχοθυλάκια βρίσκονται σε υψηλή πυκνότητα και ποικίλο βάθος στην περιοχή μεταξύ του κυρίως δέρματος και του λιπώδους ιστού. Για να εξαλειφθούν μόνιμα οι ιδρωτοποιοί αδένες από την περιοχή-στόχο, πρέπει να αναπτυχθεί θερμοκρασία άνω των 60° C. Η θεραπεία miraDry χρησιμοποιεί τεχνολογία που παρέχει ενέργεια μόνο στην περιοχή όπου βρίσκονται οι ιδρωτοποιοί αδένες, οδηγώντας σε θερμόλυση αυτών με ελεγχόμενη ακρίβεια ανεξάρτητα από το πάχος του δέρματος. Παράλληλα με την οριστική εξάλειψη του ιδρώτα και της οσμής στις μασχάλες, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση της τριχοφυΐας, ανεξαρτήτου χρώματος.

Σαν την τεχνολογία που εφαρμόζει το σύστημα miraDry, δεν υπάρχει καμία άλλη, που να μπορεί να εξαλείφει οριστικά ιδρώτα, οσμή και τριχοφυΐα στις μασχάλες, δίνοντας μέγιστα αποτελέσματα μέσα σε 1 μόνο συνεδρία.

Πώς δρα η ενέργεια των μικροκυμάτων κατά την θεραπεία miraDry;

υπεριδρωσία στις μασχάλες - miraDry

Τα μικροκύματα μεταφέρουν ενέργεια, που διοχετεύεται στην περιοχή που βρίσκονται οι ιδρωτοποιοί αδένες, μεταξύ κυρίως δέρματος και  λιπώδους ιστού. Η ενέργεια συγκεντρώνεται στην περιοχή αυτή δημιουργώντας εστιακή θερμική ζώνη.

  • Σχεδόν όλοι οι εκκρινείς και αποκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες στις μασχάλες βρίσκονται στην περιοχή επαφής κυρίως δέρματος-λιπώδους ιστού.
  • Η εστιασμένη θερμότητα δεν επηρεάζεται από το πάχος και το χρώμα του δέρματος, ούτε από το χρώμα των τριχών στις μασχάλες.

υπεριδρωσία στις μασχάλες - miraDry

Η υδροκεραμική ψύξη, που εφαρμόζεται συνεχώς κατά τη διάρκεια της θεραπείας, προστατεύει το κυρίως δέρμα, καθώς πραγματοποιείται η θερμόλυση στους ιδρωτοποιούς αδένες στις μασχάλες.

Μόνιμα, Θεαματικά Αποτελέσματα

Δημοσιευμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η θεραπεία miraDry είναι άκρως αποτελεσματική: παρατηρείται πάνω από 80% μείωση της υπεριδρωσίας στις μασχάλες και πάνω από 90% βαθμός ικανοποίησης ασθενών. Σύμφωνα με πρόσφατη κλινική μελέτη σε αριθμό ασθενών, η μείωση στον ιδρώτα στους 12 μήνες μετά τη θεραπεία ήταν 82%. Στην ίδια μελέτη, η ικανοποίηση των ασθενών από την θεραπεία και τα αποτελέσματά της ανήλθε στο 94% μετά από πάροδο 18 μηνών. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, ο βαθμός ικανοποίησης αγγίζει το απόλυτο 100%!
Μακροχρόνιες μελέτες έχουν δείξει πως η θεραπεία miraDry είναι αποτελεσματική για μόνιμη απαλλαγή από κακοσμία και υπεριδρωσία στις μασχάλες1.

υπεριδρωσία στις μασχάλες - miraDry   υπεριδρωσία στις μασχάλες - miraDry

1 Πηγή: Long-term Efficacy and Quality of Life Assessment for Treatment of Axillary Hyperhidrosis with a Microwave Device. MarkLupin, MDetal; DermatolSurg 2014; 40: 805-807.  

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification