PRP & ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ

Off 1

Μία καλή είδηση για όσους υποφέρουν από λεύκη. Τα αποτελέσματα που προσφέρει η πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία NB-UVB (φωτοθεραπεία με στενού φάσματος ακτινοβολία UVB), μπορούν να μεγιστοποιηθούν με τον συνδυασμό της θεραπείας PRP (αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες).

shutterstock 244549411 e1455121001599

Η θεραπεία PRP μία απολύτως φυσική και ασφαλή θεραπεία, κατάλληλη ακόμα και για μικρά παιδιά. Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια με επιτυχία για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως για την τριχόπτωση, την τενοντίτιδα, την οστεοαρθρίτιδα, αλλά και την αποκατάσταση τραυματισμών στα νεύρα και τον καρδιακό μυ.

Η αποτελεσματικότητά της βασίζεται στην υψηλή περιεκτικότητά της σε αυξητικούς παράγοντες, δηλαδή σε ουσίες του αίματος που ενισχύουν την αιμάτωση, την οξυγόνωση και την θρέψη των ιστών και των κυττάρων. Η θεραπεία πραγματοποιείται σε τρία στάδια: αιμοληψία από τον ίδιο τον ασθενή, φυγοκέντρηση του αίματος και χρήση του διαχωρισμένου πλάσματος για εγχύσεις στις περιοχές της πάθησης.

Στην περίπτωση της λεύκης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τάντα της Αιγύπτου συνέκριναν την αποτελεσματικότητα της φωτοθεραπείας NB-UVB όταν εφαρμοζόταν ως μεμονωμένη θεραπεία (στην αριστερή πλευρά του σώματος των ασθενών) και όταν εφαρμοζόταν συνδυαστικά με PRP (στη δεξιά πλευρά). Μετά από διάστημα τεσσάρων μηνών, παρατήρησαν ότι στην αριστερή πλευρά είχε σημειωθεί βελτίωση της τάξεως του 10%, ενώ στη δεξιά πλευρά ο επαναχρωματισμός του δέρματος είχε φτάσει το 43,3%. Οι 60 ασθενείς που συμμετείχαν στην κλινική μελέτη, εμφάνιζαν συμμετρικές βλάβες σε όλο το σώμα τους και υποβάλλονταν σε θεραπεία PRP ανά δύο βδομάδες.

«Η θεραπεία PRP σε συνδυασμό με τη φωτοθεραπεία NB-UVB αποτελεί μία απλή, ασφαλή, ανεκτή και οικονομική αγωγή για την αντιμετώπιση της λεύκης. Μειώνει τη διάρκεια της θεραπείας NB-UVB και αναμένεται να αυξήσει τη συμμόρφωση των ασθενών», συμπέραναν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Journal of Cosmetic Dermatology”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτοθεραπεία NB-UVB με τη χρήση του Excimer Light αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση της λεύκης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε εδώ.

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification