ΡΥΤΙΔΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ LASER

Η Φωτοδυναμική Θεραπεία στην Ανανέωση Προσώπου

ρυτίδες

Το Microdermabration είναι ωφέλιμο σε διάφορες δερματικές καταστάσεις και γενικά θεωρείται ως ένα προοδευτικό θεραπευτικό πρόγραμμα για τις ρυτίδες έκφρασης όπου ο/η ασθενής κάνει 2 έως 6 συνεδρίες.

Η φωτοδυναμική θεραπεία είναι μια ιδεώδης θεραπεία που μειώνει το χρόνο ανάνηψης, αυξάνει τη ζωτικότητα των κυττάρων και διεγείρει τους ινοβλάστες μέσω φωτοδιέγερσης.

Η φωτοδυναμική θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με πολλαπλές συνεδρίες.

Για όλα τα microdermabration, η φωτοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προετοιμασία του δέρματος ή μετά το microdermabration για την ενίσχυση της ανάπλασης του ιστού και της μείωσης του χρόνου ανάνηψης.

Δράση της μεθόδου με επεμβατικά Laser ενάντια στις ρυτίδες έκφρασης

Αποτελεί μια εξελιγμένης μορφής Ιατρική εφαρμογή με ανανεωτική και αναπλαστική δράση για την επιδερμίδα του προσώπου, χρησιμοποιώντας συνδυαστικά την προηγμένη LASER τεχνολογία ERBIUM Nd-Yag και το εξελιγμένο μοντέλο Fractional- Κλασματικό CO2 LASER.

Παλαιότερα, οι εφαρμογές LASER λείανσης δέρματος ήταν αποτελεσματικές για τις στατικές ρυτίδες  και τη φωτογήρανση, αλλά ήταν επιβαρυμμένες με μεγάλο χρόνο επούλωσης λόγω της ολοκληρωτικής εξάχνωσης, συνολικής αποφλοίωσης και ευρείας θερμικής βλάβης.

Η εκπομπή του CO2  διαιρείται σε dots, δηλαδή μικρά spots με παλμό συγκεκριμένης μορφής, χάρη σε ένα ειδικό scanner. Αποτελείται από ένα εξάρτημα με υψηλή ενέργεια, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει εξάχνωση άνευ εσχαροποίησης του ιστού. Με τον τρόπο αυτό, εκτός από την εξάχνωση αυτή, επιτρέπεται την ίδια στιγμή και θερμική διάχυση στην επιδερμίδα.

Οι πηγές laser έχουν εξελιχθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά τα τελευταία χρόνια μόλις είδαμε να λειτουργούν επιτυχώς σε κλασματικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων έκφρασης, ουλών ακμής και άλλων ανωμαλιών.

Τα κλασματικά laser απέκτησαν ευρεία αποδοχή με την ενισχυμένη και πρωτοπόρα τεχνολογία.

Η κλινική βελτίωση, είναι λόγω της γλυπτικής μέσω της εξάχνωσης, και του remodelling κατά τη διάρκεια της επούλωσης, μετά από ελεγχόμενο θερμικό τραυματισμό και τη συρρίκνωση του κολλαγόνου με άμεση σύσφιξη της επιδερμίδας.
Με την κλασματική του εφαρμογή συνδυάζεται η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών με εξάχνωση με την ασφάλεια των μη επεμβατικών τεχνικών, ούτως ώστε να παράγεται ένα μοναδικό μοτίβο θερμικής βλάβης με το να θερμαίνεται το δέρμα σε κατακόρυφες στήλες και όχι οριζοντίως κατά μήκος ολόκληρης της επιδερμίδας.

Έτσι, επιτυγχάνουμε αποτελεσματικές εφαρμογές με ελάχιστο χρόνο επούλωσης και χαμηλό ρίσκο για παρενέργειες.

Μέσω των ρυθμίσεων των παραμέτρων, ο χρόνος επούλωσης ποικίλει από 2 έως 7 ημέρες ανάλογα με την επιθυμία του ασθενή.
Οι επόμενες εφαρμογές γίνονται μετά από διάστημα 3-4 εβδομάδων.

Εφαρμόζεται σε:

 1.  Λεπτές Ρυτίδες Έκφρασης
 2.  Φωτογηρασμένες επιδερμίδες
 3.  Χαλάρωση αρχικού σταδίου

και, ουσιαστικά, απλά και χωρίς πόνο (εφαρμόζοντας EMLA ) αντικαθιστά τη γερασμένη, με ατέλειες και χωρίς λάμψη επιδερμίδα, με μια νεότερη, πιο απαλή και χωρίς προβλήματα επιδερμίδα.
Η μέθοδος δρα σε διπλό επίπεδο:

 1.  Χάρη στην επιλεκτική δράση του LASER, πραγματοποιείται απορρόφηση τη θερμότητας από το Η2Ο της επιδερμίδας και αυξάνεται η θερμοκρασία του. Με τον τρόπο αυτό συντελείται βιοδιέγερση, δηλαδή διέγερση των ινοβλαστών και στη συνέχεια βιοανάπλαση, δηλαδή παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα:
  •  Τη ΒΕΛΤΙΩΣΗ της ΥΦΗΣ του δέρματος.
  •  Τη ΛΕΙΑΝΣΗ των επιφανειακών ρυτίδων έκφρασης
  •  Τη ΜΕΙΩΣΗ των βαθύτερων ρυτίδων
 2. Απομακρύνει την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας, εξαφανίζοντας τα νεκρά (κερατινοποιημένα) κύτταρα, αλλά και άλλες βαθύτερες αλλοιώσεις μέσω της σταδιακής αποφλοίωσης της επιδερμίδας.

Έτσι ο οργανισμός παράγει μια νέα πιο απαλή επιδερμίδα με περισσότερη λάμψη και υγεία, υποβοηθούμενη επιπλέον από την διαδικασία ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗΣ και ΒΙΟΑΝΑΠΛΑΣΗΣ.

Εφαρμογή της μεθόδου

Η διαδικασία είναι ανεκτή και ασφαλέστατη, γίνεται με τοπική χρήση κρέμας EMLA και διαρκεί 20-30 λεπτά της ώρας. Μετά τοποθετούνται φαρμακευτικά τοπικά σκευάσματα και ειδικό αντηλιακό.
Αφότου εφαρμοστεί το LASER, μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα που ενίοτε μπορεί να γίνει πιο έντονη, ανάλογα με τη βαρύτητα της κατάστασης του περιστατικού.
Επίσης, ανάλογα με τη βαρύτητα και την ανάλογη αύξηση της ισχύος, το δέρμα πριν την αποφλοίωσή του μπορεί κάποιες φορές να γίνει πιο σκούρο (φαινόμενο όμως διάρκειας 1-2 ημερών) και έπειτα η αποφλοίωσή του ολοκληρώνεται εντός 3-5 ημερών.
Τις πρώτες 3-5 ημέρες μετά την εφαρμογή της μεθόδου, συνιστάται αποφυγή της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία και τη θερμότητα, ενώ ο/η ενδιαφερόμενος/η μπορεί να κυκλοφορεί άνετα μετά τη δύση του ήλιου.
Μετά την 6η ημέρα δεν χρειάζεται άλλη προφύλαξη παρά μόνο χρήση αντηλιακού.

Παρατηρήσεις

 •  Σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες με ηλιακή υπερμελάχρωση ή μέλασμα, χλόασμα και σε άτομα με τύπο δέρματος 3-4, χρειάζεται ειδική προετοιμασία για τουλάχιστον 10-15 ημέρες προ της εφαρμογής LASER.
 •  Η μέθοδος του LASER, εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, ακόμη και στον λαιμό και στα χέρια.
 •  Κινητικές ρυτίδες ή εκφράσεις (μεσόφρυδο, πόδι χήνας, κ.λ.π.) όπως και ρινοπαρειακές – ρινοχειλικές αύλακες, αντιμετωπίζονται ΜΟΝΟ με ΒΟΤΟΧ και ειδικά ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ, τα οποία συνδυαστικά με την μέθοδο LASER βελτιώνουν συνολικά και θεαματικά την εμφάνιση του προσώπου.


//

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification