ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ (ΡΑΓΑΔΕΣ)

Οι ραβδώσεις (ραγάδες) είναι γραμμοειδείς ατροφικές βλάβες, δερματικές ουλές δηλαδή, με ρυτίδωση, επιπέδωση, ατροφία της επιδερμίδας και φέρουν χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά των ατροφικών ουλών.

ραγαδες

Ραγάδες (Ραβδώσεις) εμφανίζουν συχνότερα γυναίκες από την εφηβεία και μετά, κυρίως στους γλουτούς, μηρούς, μαστούς και κοιλιά συνήθως από απότομη αυξομείωση βάρους και είναι στην πλειοψηφία τους συμμετρικές. Άλλοι παράγοντες που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση των ραβδώσεων είναι η κληρονομικότητα – η όχι καλή ελαστικότητα του δέρματος, η απότομη αύξηση ύψους, μετά από εγκυμοσύνη, μετά από θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης ή λήψη στεροειδών φαρμάκων. Οι ραβδώσεις, μπορεί να μην είναι επικίνδυνες για την υγεία μας, είναι ωστόσο δυσάρεστες ψυχολογικά.

Ραγάδες-Τι συμβαίνει στο δέρμα μας:

Ο λόγος που κυρίως δημιουργούνται οι ραβδώσεις (ραγάδες) είναι η απότομη διάταση του δέρματος όπως για παράδειγμα μετά από μια απότομη αυξομείωση βάρους όπως για παράδειγμα μετά από μια εγκυμοσύνη ή ξαφνική ανάπτυξη ύψους. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει συν τω χρόνω, είναι ότι η επιδερμίδα λεπταίνει σε πάχος και διατηρεί λιγότερα στοιχεία κολλαγόνου με αποτέλεσμα η ελαστίνη του δέρματος να είναι ιδιαίτερα μειωμένη και να δημιουργούνται βλάβες όπως οι ραβδώσεις (ραγάδες).

Οι ραβδώσεις (ραγάδες) παρά το γεγονός ότι είναι έντονα ορατές, στην ουσία δημιουργούνται στο χόριο, το ελαστικό μεσαίο στρώμα του δέρματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητά του και τον σχηματισμό του.

Το χρώμα των ραβδώσεων αποκαλύπτει την ηλικία και τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης τους

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ραβδώσεων έγκειται συνήθως σε ένα συνδυασμό θεραπευτικού σχήματος ο οποίος εξαρτάται από τα είδος, το χρώμα, την «ηλικία» και τη θέση των ραβδώσεων στο σώμα.

Οι ραβδώσεις πρωτοεμφανίζονται σε χρώμα ροζ και σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου γίνονται λευκότερες ή ακόμα και αργυρόχρωμες. Η καλύτερη στιγμή για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους είναι άμα τη εμφανίσει τους. Οι νεαρές ραβδώσεις, αυτές με ροζ ή κοκκινωπό χρώμα αντιμετωπίζονται πιο εύκολα συγκριτικά με τις λευκές, τις λεγόμενες «ώριμες» ραβδώσεις, στις οποίες έχει ήδη επέλθει εξασθένιση του χρωματικού τόνου του δέρματος από το φυσικό του και χρειάζεται δραστικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση και πολύ πιθανόν περισσότερες συνεδρίες.

Αντιμετώπιση Κόκκινων Ραβδώσεων με  Pulsed Dye LASER

Η καλύτερη δυνατή θεραπεία αντιμετώπισης των κόκκινων, των νεοσχηματισμένων ραβδώσεων είναι το παλμικό LASER χρωστικής Pulsed Dye LASER. Επί της ουσίας πρόκειται για θεραπευτική αντιμετώπιση πρώτης γραμμής μέσω της οποίας επιτυγχάνονται ευκολότερα ο αποχρωματισμός, η σταθεροποίηση και η μείωση της βλάβης, αποτελέσματα που γίνονται αισθητά ακόμα και μετά την πρώτη συνεδρία.

tzermias.gr-ραβδώσεις ραγάδες

Οι μικροί παλμοί φωτός του Pulsed Dye LASER στοχεύουν επιλεκτικά τις κόκκινες ραβδώσεις με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες και να διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται το χρώμα και η υφή του δέρματος.

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται είναι συνήθως 2 έως 6 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα  ενός μηνός.

Για περαιτέρω ενίσχυση και βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων  Pulsed Dye LASER συνίσταται και η εφαρμογή της νέας αυτόλογης μεσοθεραπείας Magellan ® Tru PRP™ .

Αντιμετώπιση Λευκών ραβδώσεων απαιτεί συνέργεια μεθόδων

Οι λευκές, οι «ώριμες» ραβδώσεις απαιτούν δραστικότερη αντιμετώπιση και η βέλτιστη κλινική έκβαση προκύπτει από συνδυασμό μεθόδων όπως RF Fractional Microneedling, Microdermabrassion & της νέας Αυτόλογης Μεσοθεραπείας Magellan ® Tru PRP™.  O κατάλληλος συνδυασμός μεθόδων εξαρτάται είδος των ραβδώσεων που καλείται να αντιμετωπίσει:

Ειδικότερα:

 1. Microdermabrassion- RF Fractional Microneedling- Magellan ® Tru PRP™
 • Αριθμός Εφαρμογών: 6 -12 συνεδρίες
 • Magellan ® Tru PRP™ εφαρμόζεται ενδιάμεσα των συνεδριών
 • Αποτελέσματα: βελτιώνει την υφή, το χρωματισμό του δέρματος και την εμφάνιση των ραγάδων

 

 1. tzermias.gr-ραγάδεςCarboxy Therapy – Magellan ® Tru PRP™
 • Αριθμός Εφαρμογών: 5-7 εφαρμογές
 • Αποτελέσματα: βελτιώνει την υφή, το χρωματισμό του δέρματος και την εμφάνιση των ραγάδων

 

 

 Η νέα Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan ® Tru PRP™  ενισχύει τα αποτελέσματα

Η νέα αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan ® Tru PRP™ κρατά σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των όλων ραβδώσεων καθώς αναλόγως τη μέθοδο με την οποία συνδυάζεται  προσφέρει επιπλέον:

 • Επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης
 • Σύσφιξη της επιδερμίδας
 • Λείανση και βελτίωση της όψης των ραβδώσεων
 • Βελτίωση της υφής και της τονικότητας της επιδερμίδας
 • Ενεργοποίηση του σχηματισμένου ιστού
 • Διέγερση κολλαγόνου

Η νέα αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan ® Tru PRP συνίσταται να εφαρμόζεται 1-2 φορές το χρόνο για περεταίρω βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Δειτε επισης:

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification