ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ (ΡΑΓΑΔΕΣ)

Οι ραβδώσεις (ραγάδες) είναι γραμμοειδείς ατροφικές βλάβες, δερματικές ουλές δηλαδή, με ρυτίδωση, επιπέδωση, ατροφία της επιδερμίδας και φέρουν χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά των ατροφικών ουλών.

ραγαδες

Ραγάδες (Ραβδώσεις) εμφανίζουν συχνότερα γυναίκες από την εφηβεία και μετά, κυρίως στους γλουτούς, μηρούς, μαστούς και κοιλιά. Συνήθως, σχηματίζονται από απότομη αυξομείωση βάρους και είναι στην πλειοψηφία τους συμμετρικές. Άλλοι παράγοντες που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση των ραβδώσεων είναι η κληρονομικότητα, η όχι καλή ελαστικότητα του δέρματος, η απότομη αύξηση ύψους, μετά από εγκυμοσύνη, μετά από ορμονική θεραπεία ή λήψη στεροειδών φαρμάκων. Οι ραβδώσεις, μπορεί να μην είναι επικίνδυνες για την υγεία, ωστόσο η αντιαισθητική εικόνα τους επηρεάζει την ψυχολογία του ατόμου.

Τι συμβαίνει στο δέρμα μας και προκαλούνται οι ραβδώσεις

Ο κύριος λόγος που δημιουργούνται οι ραβδώσεις (ραγάδες) είναι η απότομη διάταση του δέρματος, όπως για παράδειγμα μετά από μια απότομη αυξομείωση βάρους ή μετά από μια εγκυμοσύνη ή μετά από απότομη αύξηση ύψους. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει, είναι ότι  η επιδερμίδα λεπταίνει σε πάχος με την πάροδο του χρόνου και καθώς μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, δημιουργούνται βλάβες όπως οι ραβδώσεις (ραγάδες).

Οι ραβδώσεις (ραγάδες) παρά το γεγονός ότι είναι έντονα ορατές, στην ουσία δημιουργούνται στο χόριο, το ελαστικό μεσαίο στρώμα του δέρματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα και τον σχηματισμό του.

Το χρώμα των ραβδώσεων αποκαλύπτει την ηλικία και τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης τους

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ραβδώσεων έγκειται συνήθως σε ένα συνδυασμό θεραπευτικού σχήματος ο οποίος εξαρτάται από το είδος, το χρώμα, την «ηλικία» και τη θέση των ραβδώσεων στο σώμα.

Οι ραβδώσεις πρωτοεμφανίζονται σε χρώμα ροζ και σταδιακά γίνονται λευκές ή ακόμα και αργυρόχρωμες. Η καλύτερη στιγμή για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους είναι αμέσως, με την εμφάνισή τους. Οι “νεαρές” ραβδώσεις, που έχουν ροζ ή κοκκινωπό χρώμα, αντιμετωπίζονται πιο εύκολα συγκριτικά με τις λευκές, τις λεγόμενες “ώριμες” ραβδώσεις. Στις λευκές έχει ήδη επέλθει εξασθένιση του χρωματικού τόνου του δέρματος από το φυσικό του και χρειάζεται δραστικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση και πολύ πιθανόν περισσότερες συνεδρίες.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Αντιμετώπιση Κόκκινων Ραβδώσεων με Pulsed Dye LASER

Η καλύτερη δυνατή θεραπεία αντιμετώπισης των κόκκινων ραβδώσεων είναι το παλμικό Pulsed Dye LASER. Πρόκειται για θεραπευτική αντιμετώπιση πρώτης γραμμής μέσω της οποίας επιτυγχάνονται ευκολότερα ο αποχρωματισμός, η σταθεροποίηση και η μείωση της βλάβης, αποτελέσματα που γίνονται αισθητά ακόμα και μετά την πρώτη συνεδρία.

tzermias.gr-ραβδώσεις ραγάδες

Οι σύντομοι παλμοί φωτός του Pulsed Dye LASER στοχεύουν επιλεκτικά τις κόκκινες ραβδώσεις με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες και να διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται το χρώμα και η υφή του δέρματος.

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται είναι συνήθως 2 έως 6, με μεσοδιαστήματα  ενός μηνός.

Για την ενίσχυση και βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων με το Pulsed Dye LASER συνίσταται και η εφαρμογή της νέας αυτόλογης μεσοθεραπείας Magellan ® Tru PRP™ .

Αντιμετώπιση Λευκών Ραβδώσεων με συνέργεια μεθόδων

Οι λευκές, οι «ώριμες» ραβδώσεις απαιτούν δραστικότερη αντιμετώπιση και η βέλτιστη κλινική έκβαση προκύπτει από συνδυασμό μεθόδων, όπως με την εφαρμογή RF Fractional Microneedling, Microdermabrassion & της νέας Αυτόλογης Μεσοθεραπείας Magellan® Tru PRP™.  O κατάλληλος συνδυασμός μεθόδων εξαρτάται από το είδος των ραβδώσεων που καλείται να αντιμετωπίσει:

Ειδικότερα:

 1. Microdermabrassion – RF Fractional Microneedling – Magellan® Tru PRP™
 • Αριθμός Εφαρμογών: 6 – 12 συνεδρίες
 • Magellan® Tru PRP™ εφαρμόζεται ενδιάμεσα των συνεδριών
 • Αποτελέσματα: βελτιώνει την υφή, τον χρωματισμό του δέρματος και την εξάλειψη των ραγάδων

 

 1. tzermias.gr-ραγάδεςCarboxy Therapy – Magellan ® Tru PRP™
 • Αριθμός Εφαρμογών: 5 – 7 εφαρμογές
 • Αποτελέσματα: βελτιώνει υφή, χρωματισμό του δέρματος και μείωση των ραγάδων

 

 

Η νέα Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® Tru PRP™  ενισχύει τα αποτελέσματα

Η νέα αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® Tru PRP™ κρατά σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των ραβδώσεων, αφού ανάλογα με τη μέθοδο με την οποία συνδυάζεται προσφέρει επιπλέον:

 • Επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης.
 • Σύσφιξη της επιδερμίδας.
 • Λείανση και βελτίωση της όψης των ραβδώσεων.
 • Βελτίωση της υφής και της τονικότητας της επιδερμίδας.
 • Ενεργοποίηση του σχηματισμένου ιστού.
 • Διέγερση κολλαγόνου.

Η νέα αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® Tru PRP™ συνίσταται να εφαρμόζεται 1-2 φορές το χρόνο για περαιτέρω βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Δειτε επισης: