ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΕΣ ΒΛΑΒΕΣ

Off 1

Τα τατουάζ που πραγματοποιούνται με χέννα και κοσμούν το δέρμα για μόλις μερικές βδομάδες, καθώς το χρώμα τους ξεθωριάζει σιγά-σιγά, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές δερματικές αντιδράσεις και μόνιμα σημάδια.

τατουαζ μονιμες βλαβες featured post

Μπορεί τα προσωρινά τατουάζ να είναι πράγματι προσωρινά, οι βλάβες τους όμως μπορεί να είναι μόνιμες. Ο λόγος για τα τατουάζ που πραγματοποιούνται με χέννα και κοσμούν το δέρμα για μόλις μερικές βδομάδες, καθώς το χρώμα τους ξεθωριάζει σιγά-σιγά. Εν όψει της θερινής περιόδου, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έσπευσε να ρίξει φως σε αυτό το τελευταίο trend στα προσωρινά τατουάζ, ενοχοποιώντας τα για σοβαρές δερματικές αντιδράσεις και μόνιμα σημάδια.

«Επειδή ένα τατουάζ είναι προσωρινό, δεν σημαίνει ότι δεν φέρει κανέναν κίνδυνο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λίντα Κατζ, διευθύντρια του τμήματος Καλλυντικών και Χρωστικών Ουσιών του αμερικανικού οργανισμού. Όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, σε πολλές περιπτώσεις η μαύρη χέννα – που αποτελείται από την παραδοσιακή φυτική χέννα και ένα μίγμα σκουρότερων χρωστικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων και βαφών για μαλλιά(!) – αντικαθιστά την απλή χέννα. Από το μίγμα των χρωστικών ουσιών, πιο επικίνδυνη κρίνεται η λεγόμενη παραφαινυλενεδιαμίνη (PPD), μία ουσία που ενισχύει το μαύρο χρώμα αλλά την ίδια στιγμή απειλεί με δερματικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τον νόμο, η χρήση της δεν επιτρέπεται στα καλλυντικά που προορίζονται για εφαρμογή πάνω στο δέρμα. Παρ’ όλα αυτά, ο Αμερικανός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποίησε για την συχνή παράνομη χρήση της και τις αυξημένες αναφορές δερματικών αντιδράσεων από άτομα, συνήθως νεαρής ηλικίας, που έχουν υποβληθεί σε προσωρινά τατουάζ χέννας.

Ανάμεσα στις ανεπιθύμητες αντιδράσεις των προσωρινών τατουάζ, έχουν αναφερθεί φλύκταινες, ερυθρότητα, διογκωμένες κόκκινες βλάβες που εκρέουν πύον, αποχρωματισμός του δέρματος, υπερευαισθησία στο φως του ήλιου, αλλά και μόνιμα σημάδια. Οι ειδικοί τόνισαν ότι οι αντιδράσεις μπορεί να εκδηλωθούν αμέσως ή μέσα σε διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων από τη στιγμή εφαρμογής του τατουάζ. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο.

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification