ΧΡΩΜΑ, ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΑΖ

Off 1

Το laser μπορεί να σας βοηθήσει να το αφαιρέσετε, πλήρως, όμως αυτό θα δυσκολευθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Κάποιοι τύποι τατουάζ, όπως αυτά που έχουν σχεδιαστεί με κίτρινο ή ανάμικτο μελάνι, αποδεικνύονται σχεδόν… ανεξίτηλα.

επηρεαζουν την αφαιρεση τατουαζ featured post

Μετανιώσατε το τατουάζ σας; Το laser μπορεί να σας βοηθήσει να το αφαιρέσετε, πλήρως, όμως αυτό θα δυσκολευθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Κάποιοι τύποι τατουάζ, όπως αυτά που έχουν σχεδιαστεί με κίτρινο ή ανάμικτο μελάνι, αποδεικνύονται σχεδόν… ανεξίτηλα. Αντίσταση στο λέιζερ εμφανίζει πολλές φορές και το μωβ μελάνι, το οποίο μπορεί να χρειαστεί ακόμα και αρκετές συνεδρίες για να υποχωρήσει τελείως από το δέρμα. Δύσκολα στην αφαίρεση αποδεικνύονται ακόμα τα μεγαλύτερα σε μέγεθος σχέδια, ενώ ανασταλτικό παράγοντα στη διαδικασία αφαίρεσης αποτελεί και το κάπνισμα.

Τα ποσοστά επιτυχίας σε 352 άτομα που υπεβλήθησαν σε αφαίρεση τατουάζ με τη χρήση του λεγόμενου Q-switched laser από το 1995 έως το 2010. Μετά από 10 συνεδρίες, περισσότεροι από τους μισούς είχαν αποδεσμευτεί επιτυχώς από το τατουάζ τους, ενώ μετά από 15 συνεδρίες το αντίστοιχο ποσοστό επιτυχίας έφθασε στο 75%.

Όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, περίπου οι μισοί νέοι άνθρωποι που κάνουν τατουάζ, τελικά τα μετανιώνουν και αποφασίζουν να τα αφαιρέσουν. Το Q Switched laser αποτελεί τη στάνταρ μέθοδο για την αφαίρεση των σχεδίων αυτών. Επί της ουσίας, το laser αυτό έχει την ιδιότητα να διασπά το μελάνι σε μικροσκοπικά μόρια, τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται μέσω των φαγοκυττάρων (τα λεγόμενα μακροφάγα κύτταρα).

Ο επικεφαλής της παραπάνω έρευνας εξήγησε ωστόσο ότι το laser αντιδρά συχνά με τις φυσικές χρωστικές ουσίες του σώματος, με αποτέλεσμα τα κίτρινα, τα ανάμικτα και τα μωβ μελάνια να αλλάζουν χρώμα, αλλά να μην εξαφανίζονται με τη θεραπεία. «Όσοι έχουν τατουάζ με ζωηρά χρώματα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η διαδικασία αφαίρεσής τους μπορεί να αποδειχτεί επίπονη και μη-ικανοποιητική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δερματολόγος Δρ. Νάλντι, ο οποίος προσέθεσε ότι εμπόδιο στην αφαίρεση του χρώματος αποδεικνύεται και το κάπνισμα, εξαιτίας του αντίκτυπου που έχει στο ανοσοποιητικό σύστημα. «Επηρεάζει τη λειτουργία των κυττάρων, που αναλαμβάνουν την αποβολή των μορίων του μελανιού, μετά τη διάσπαση που έχει επιφέρει το laser», επισημαίνοντας ότι οι καπνιστές έχουν λιγότερες πιθανότητες να δουν αποτελέσματα μετά από 10 συνεδρίες σε σχέση με τους μη-καπνιστές.

Πιο ανθεκτικά στη θεραπεία αποδείχτηκαν τέλος τα τατουάζ που έχουν σχεδιαστεί στους μηρούς, τους αστραγάλους και τα πέλματα, καθώς και αυτά που είναι μεγάλα σε μέγεθος ή έχουν πραγματοποιηθεί παλαιότερα (πάνω από τρία χρόνια), παρά το γεγονός ότι έχουν ξεθωριάσει. «Θα περιμέναμε ότι θα ίσχυε το αντίθετο, όμως φαίνεται ότι το μελάνι έχει εισχωρήσει βαθύτερα στους ιστούς, τους οποίους το laser δυσκολεύεται να φτάσει», εξήγησε ο Δρ. Νάλντι.

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification