ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ – ΡΑΓΑΔΕΣ

Είναι γραμμοειδείς ατροφικές βλάβες, συνηθέστερες στις γυναίκες, έφηβες ή ενήλικες.

Παιδικες Ραβδωσεις - Ραγαδες

Είναι γραμμοειδείς ατροφικές βλάβες, συνηθέστερες στις γυναίκες, έφηβες ή ενήλικες. Δημιουργούνται λόγω κληρονομικότητας (μη καλής ελαστικότητας του δέρματος) μετά από εγκυμοσύνη, χρήση κορτιζόνης, σύνδρομο Cushing, ή απότομη αύξηση ύψους, βάρους και όγκου. Λόγω διάτασης του προδιατεθειμένου δέρματος, δημιουργείται “σχάση” του δέρματος, με αποτέλεσμα την δημιουργία βλαβών που παρουσιάζουν χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά των ατροφικών ουλών.

Είναι συνήθως συμμετρικές, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην κοιλιά και στους μαστούς. Εμφανίζονται με ροζ απόχρωση και σταδιακά γίνονται λευκότερες. Ο στόχος της θεραπείας είναι η σημαντική βελτίωση της εικόνας έτσι ώστε οι βλάβες να είναι το δυνατόν μη εμφανείς.

Αντιμετώπιση ραβδώσεων – ραγάδων

Ραβδώσεις ερυθηματώδεις

  1. Αν το δέρμα παρουσιάζει υπερμελαγχρώσεις, γίνεται ειδική προετοιμασία
  2. LASER Long pulse PULSED-DYE και Long pulse Nd:Yag (4 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ στα περισσότερα περιστατικά) για αποχρωματισμό και σταθεροποίηση ή και μείωση της δερματικής βλάβης

Με αυτή την θεραπεία πέραν του ορθοχρωματισμού, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, άρα παράγεται περισσότερη ελαστίνη και κολλαγόνο και οι
βλάβες φαίνονται πιο λεπτές.

Ραβδώσεις λευκές

  1. Θεραπείες MICRODERMABRASION (6 – 12),Στην πορεία με δυνατές εντάσεις.Η θεραπεία γίνεται με χρήση τοπικής αναισθησίας
  2. Ανάλογα με τη βαρύτητα εφαρμόζονται 1-3 συνεδρίες FRACTIONAL CO2 LASER

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ