ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΟΣ ΜΕ ΑΠΛΟ & ΑΝΩΔΥΝΟ ΤΡΟΠΟ

Off 1
Κύστη κόκκυγα

Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται στο τέλος του μήκους της σπονδυλικής στήλης. Πολλές φορές δεν γίνεται άμεσα αντιληπτός, καθώς η ανάπτυξή του γίνεται με αργό ρυθμό και χωρίς να προκαλεί πόνο. Όμως, όταν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αποκαλύπτεται με τον πόνο, που είναι έντονος και μπορεί να  επηρεάσει σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες του ατόμου.

Υπάρχουν 4 βασικοί λόγοι για την εμφάνιση κύστης κόκκυγος:

 • Tο φύλο, καθώς η κύστη κόκκυγος προτιμά κυρίως τους άνδρες
 • Η ηλικία, με εκδήλωση σε άτομα ηλικίας μεταξύ 16 και 20 ετών
 • Το δέρμα σκούρου χρώματος με έντονη τριχοφυΐα
 • Υπερβαρή άτομα
 • Άτομα που δεν γυμνάζονται

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο δερματολόγο/αφροδισιολόγο Dr. Τζερμιά, επιστημονικό διευθυντή των ιατρείων IQ – Intensive Quality Skin Clinics, “η κύστη κόκκυγος αποτελεί μια από τις συχνότερες πρωκτολογικές παθήσεις εκείνων των ατόμων που κάνουν καθιστική εργασία ή ακολουθούν ανάλογο τρόπο ζωής.”

“Η κύστη εμφανίζεται στην περιοχή της μεσογλουτιαίας σχισμής, στο ανώτατο σημείο της, και μπορεί να περιέχει μία ή περισσότερες οπές (συρίγγια), οι οποίες επικοινωνούν με την κεντρική κύστη κάτω από το δέρμα. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα, εκτός και αν πρόκειται για κύστη που έχει μολυνθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η κύστη κόκκυγος θα πρέπει να θεραπεύεται έγκαιρα και αποτελεσματικά, πριν να εμφανιστεί υποτροπή και επιδείνωση του προβλήματος. Φυσικά, για να γίνει η θεραπεία, θα πρέπει πρώτα να μειωθεί η φλεγμονή σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δώσει ο εξειδικευμένος χειρουργός”, τόνισε ο Dr. Τζερμιάς.

Λέιζερ ή κλασική θεραπεία;

Το πρωτόκολλο της θεραπείας προκύπτει από σωστή διάγνωση και εξαρτάται από το πόσο σοβαρή είναι η βλάβη. Σύμφωνα με τον χειρουργό κ. Χατζημάρκου, “η θεραπεία που εφαρμόζεται συνήθως από πολλές κλινικές είναι η χειρουργική επέμβαση, που αποτελεί μια συμβατική, επώδυνη μέθοδο, καθώς συνοδεύεται από:

 • Τομή στο δέρμα και μεγάλη ουλή.
 • Αποθεραπεία που διαρκεί περίπου τρεις μήνες.
 • Δύσκολο μετεγχειρητικό στάδιο με χορήγηση αντιβιοτικών και αλλαγές γαζών σε συνεχές επίπεδο.
 • Πιθανότητα να εμφανιστούν επιπλοκές  στο 10% με 15% των περιπτώσεων, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν εκ νέου εμφάνιση κύστης κόκκυγος ή φλεγμονή επάνω στην πληγή.”

“Αντίθετα,” εξηγεί ο χειρουργός, “η θεραπεία με λέιζερ είναι πολύ απλή, άνετη και χωρίς πόνο. Η πληγή επουλώνεται γρήγορα, δεν υπάρχει περίπτωση υποτροπής και είναι δυνατή η αντιμετώπιση όλων των περιστατικών, ανεξάρτητα της σοβαρότητας, ακόμη και εκείνων που εμφανίζουν επανειλημμένες υποτροπές ή εκείνων που στο παρελθόν κατέφυγαν σε αποτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις. Το πρωκτολογικό τμήμα των ιατρείων μας IQ – Intensive Quality Skin Clinics εφαρμόζει την πλέον προηγμένη τεχνολογία λέιζερ για τη θεραπεία της κύστης κόκκυγος χρησιμοποιώντας λέιζερ neoV1470 νέας γενιάς με ασφαλή και μόνιμα αποτελέσματα.”

Στοχευμένη Θεραπεία και Άμεσα Αποτελέσματα

Αφού προηγηθεί λεπτομερειακός καθαρισμός όλης της πάσχουσας κοιλότητας, η συσκευή λέιζερ neoV1470 εκπέμπει ενέργεια σε ειδικό μήκος κύματος και η οποία μετατρέπεται σε θερμότητα στην επιφάνεια του ιστού. Η εύκαμπτη οπτική ίνα μικρής διαμέτρου και η τεχνολογία ψύξης του συστήματος αποκαθιστούν άμεσα τη βλάβη και ο ασθενής ανακουφίζεται.

Πλεονεκτήματα της καινοτόμου λέιζερ θεραπείας

 • Απόλυτη ασφάλεια
 • Ταχεία επούλωση
 • Σύντομη διαδικασία
 • Ανώδυνη εφαρμογή
 • Χωρίς ουλές
 • Χωρίς ράμματα
 • Χωρίς αλλαγές γαζών
 • Χωρίς νοσηλεία
 • Χωρίς αποθεραπεία
 • Άμεση επιστροφή στην εργασία και στις δραστηριότητες
 • Ευελιξία θεραπείας ανάλογα με την περίπτωση και το βαθμό σοβαρότητας.

Με την λέιζερ θεραπεία, η καθημερινότητα του ασθενούς διευκολύνεται, καθώς δεν υφίσταται μετεγχειρητική φροντίδα και ενοχλητική περιποίηση με συνεχείς αλλαγές γαζών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για πιθανές μολύνσεις. Επιπλέον όφελος είναι η μείωση του κόστους αποθεραπείας, ενώ από την πρώτη κιόλας μέρα μετά την συνεδρία ο ασθενής επιτρέπεται άνετα να κάνει μπάνιο και να μπει στην κανονική ροή της καθημερινότητάς του.

Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος αντιμετώπισης της κύστης κόκκυγος πραγματοποιείται στο πρωκτολογικό τμήμα των ιατρείων IQ – Intensive Quality Skin Clinics, που στόχο έχουν τη μόνιμη λύση του προβλήματος, την άνεση του ασθενούς και την επίτευξη βέλτιστου αποτελέσματος.

Αναρτήθηκε στο sofokleousin.gr

 

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification