ΜΥΚΗΤΕΣ ΠΟΔΙΩΝ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ LASER

μύκητες ποδιών

Η ονυχομυκητίαση (μύκητες ποδιών στα νύχια) είναι μια κοινή λοίμωξη των νυχιών και αποτελεί τη συχνότερη ασθένεια τους. Εκτιμάται ότι προσβάλλει το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Συνδυαστική Θεραπευτική Αντιμετώπιση με LASER πλεονεκτήματα:

 • Διοχετεύει επιλεκτικά την ενέργεια στον ιστό –στόχο
 • Δρα αποτελεσματικά
 • Είναι ασφαλής και καλά ανεκτή από τους ασθενείς
 • Δεν έχει παρενέργειες
 • Ενισχύει την υγιή και φυσιολογική ανάπτυξη νυχιών

Οι μύκητες ποδιών στα νύχια εάν εντοπιστούν εγκαίρως, η βλάβη αποκαθίσταται εύκολα και γρήγορα

Το κλειδί για μια επιτυχημένη θεραπεία είναι η σωστή διάγνωση, η ολοκληρωμένη προσέγγιση της βλάβης και κατά συνέπεια το βέλτιστο θεραπευτικό σχήμα. Στα Δερματολογικά Ιατρεία IQ-Intensive Quality Dermatology για την αντιμετώπιση της Ονυχομυκητίασης ακολουθούμε συγκεκριμένη Μεθοδολογία.

Αρχικά γίνεται λήψη ρινίσματος όνυχα, εξειδικευμένη εξέταση και  στη συνέχεια γίνεται  καλλιέργεια για μύκητες. Στόχος είναι να βρεθεί ο μύκητας που είναι υπεύθυνος για την μόλυνση, ώστε να οριστεί η ενδεικνυόμενη Θεραπευτική Αγωγή. Αφού εντοπισθεί και ταξινομηθεί ο ύποπτος μύκητας διενεργείται αντιμυκητόγραμα μέσω του οποίου ελέγχουμε την ευαισθησία των μυκήτων στα αντιμυκητιασικά σκευάσματα. Τα αποτελέσματα του αντιμυκητογράμματος υποδεικνύουν αφενός  σε ποια αντιμυκητισιακή αγωγή είναι ευαίσθητος  ο μύκητας και αφετέρου την στοχευμένη αγωγή σε συνδυασμό με θεραπεία LASER.

 

Η εξελιγμένη τεχνολογία LASER δημιουργεί μικροσκοπικές θεραπευτικές ζώνες», -πολλαπλές στήλες εξάχνωσης- στους ιστούς.  Οι ζώνες αυτές ενισχύουν τη διείσδυση των τοπικών αντιμυκητιασικών παραγόντων από την πλάκα του νυχιού εντός της κοίτης ή της μήτρας του νυχιού ενώ ταυτόχρονα η δέσμη φωτός του LASER προκαλεί θερμότητα για να καταστραφούν οι μύκητες, χωρίς να επηρεάζεται ο περιβάλλων ιστός.

Εάν κριθεί απαραίτητο χρησιμοποιείται φωτοευαισθητοποιός παράγοντας ώστε να συνεχισθεί η θεραπευτική δράση. Ο συνδυασμός του LASER με φωτοδυναμική θεραπεία και τοπικό αντιμυκητιασικό παράγοντα είναι ιδανικός για ασθενείς στους οποίου η χρήση φαρμάκων από το στόμα είναι αναποτελεσματική.

Μετά τη συνδυαστική θεραπεία με LASER,  φωτοδυναμική θεραπεία, τοπικό αντιμυκητιασικό παράγοντα με ή και φαρμακευτική αγωγή από το στόμα τα νύχια μεγαλώνουν φυσιολογικά και είναι υγιή.

Μύκητες Ποδιών στα Νύχια -Συνδυαστική Θεραπευτική Αντιμετώπιση με LASER 

 • Εύκολη και γρήγορη αποκατάσταση
 • Χωρίς αποθεραπεία
 • Άμεση Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
 • Κατάλληλη για όσους έχει κριθεί αναποτελεσματική ή αντενδείκνυνται  η χρήση αντιμυκητισιακών φαρμάκων  χορηγούμενων από το στόμα

μύκητες ποδιών στα νύχια μετά

Αν τα νύχια σας παρουσιάζουν μια από τις παρακάτω μεταβολές επικοινωνήστε με τα εξειδικεύμενα  Ιατρεία μας:

 • δυσχρωμίες (συνήθως κιτρινίζουν)
 • γίνονται πιο παχιά
 • σπάζουν
 • αποκολλώνται από το δέρμα
 • πονούν (όταν φοράτε παπούτσια)

ονυχομυκητίαση

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification