ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ LASER

Η ονυχομυκητίαση είναι μια κοινή λοίμωξη των νυχιών και αποτελεί τη συχνότερη ασθένεια τους. Εκτιμάται ότι προσβάλλει το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Συνδυαστική Θεραπευτική Αντιμετώπιση Ονυχομυκητίασης με LASER πλεονεκτήματα:

 • Διοχετεύει επιλεκτικά την ενέργεια στον ιστό –στόχο
 • Δρα αποτελεσματικά
 • Είναι ασφαλής και καλά ανεκτή από τους ασθενείς
 • Δεν έχει παρενέργειες
 • Ενισχύει την υγιή και φυσιολογική ανάπτυξη νυχιών

Η ονυχομυκητίαση εάν εντοπιστεί εγκαίρως, η βλάβη αποκαθίσταται εύκολα και γρήγορα

Το κλειδί για μια επιτυχημένη θεραπεία είναι η σωστή διάγνωση, η ολοκληρωμένη προσέγγιση της βλάβης και κατά συνέπεια το βέλτιστο θεραπευτικό σχήμα. Στα Δερματολογικά Ιατρεία IQ-Intensive Quality Dermatology για την αντιμετώπιση της Ονυχομυκητίασης ακολουθούμε συγκεκριμένη Μεθοδολογία.

Αρχικά γίνεται λήψη ρινίσματος όνυχα, εξειδικευμένη εξέταση και  στη συνέχεια γίνεται  καλλιέργεια για μύκητες. Στόχος είναι να βρεθεί ο μύκητας που είναι υπεύθυνος για την μόλυνση, ώστε να οριστεί η ενδεικνυόμενη Θεραπευτική Αγωγή. Αφού εντοπισθεί και ταξινομηθεί ο ύποπτος μύκητας διενεργείται αντιμυκητόγραμα μέσω του οποίου ελέγχουμε την ευαισθησία των μυκήτων στα αντιμυκητιασικά σκευάσματα. Τα αποτελέσματα του αντιμυκητογράμματος υποδεικνύουν αφενός  σε ποια αντιμυκητισιακή αγωγή είναι ευαίσθητος  ο μύκητας και αφετέρου την στοχευμένη αγωγή σε συνδυασμό με θεραπεία LASER.

 

Η εξελιγμένη τεχνολογία LASER δημιουργεί μικροσκοπικές θεραπευτικές ζώνες», -πολλαπλές στήλες εξάχνωσης- στους ιστούς.  Οι ζώνες αυτές ενισχύουν τη διείσδυση των τοπικών αντιμυκητιασικών παραγόντων από την πλάκα του νυχιού εντός της κοίτης ή της μήτρας του νυχιού ενώ ταυτόχρονα η δέσμη φωτός του LASER προκαλεί θερμότητα για να καταστραφούν οι μύκητες, χωρίς να επηρεάζεται ο περιβάλλων ιστός.

Εάν κριθεί απαραίτητο χρησιμοποιείται φωτοευαισθητοποιός παράγοντας ώστε να συνεχισθεί η θεραπευτική δράση. Ο συνδυασμός του LASER με φωτοδυναμική θεραπεία και τοπικό αντιμυκητιασικό παράγοντα είναι ιδανικός για ασθενείς στους οποίου η χρήση φαρμάκων από το στόμα είναι αναποτελεσματική.

Μετά τη συνδυαστική θεραπεία με LASER,  φωτοδυναμική θεραπεία, τοπικό αντιμυκητιασικό παράγοντα με ή και φαρμακευτική αγωγή από το στόμα τα νύχια μεγαλώνουν φυσιολογικά και είναι υγιή.

Συνδυαστική Θεραπευτική Αντιμετώπιση Ονυχομυκητίασης με LASER σημεία υπεροχής

 • Εύκολη και γρήγορη αποκατάσταση
 • Χωρίς αποθεραπεία
 • Άμεση Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
 • Κατάλληλη για όσους έχει κριθεί αναποτελεσματική ή αντενδείκνυνται  η χρήση αντιμυκητισιακών φαρμάκων  χορηγούμενων από το στόμα

Αν τα νύχια σας παρουσιάζουν μια από τις παρακάτω μεταβολές επικοινωνήστε με τα εξειδικεύμενα  Ιατρεία μας:

 • δυσχρωμίες (συνήθως κιτρινίζουν)
 • γίνονται πιο παχιά
 • σπάζουν
 • αποκολλώνται από το δέρμα
 • πονούν (όταν φοράτε παπούτσια)

Μύκητες νυχιών

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ