ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ΤΕΡΜΙΝΘΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

Η μολυσματική τέρμινθος προσβάλει ιδιαίτερα συχνά παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας (1-10 χρόνων) και εμφανίζεται συνήθως στο πρόσωπο, στον κορμό και τα άκρα.

Η μολυσματική τέρμινθος μεταδίδεται ευκολότερα μεταξύ παιδιών ακόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού

Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω δερματικής επαφής. Η ευκολία μετάδοσης του ιού μεταξύ παιδιών έγκειται στο γεγονός ότι ο ιός στην προκειμένη περίπτωση μεταδίδεται εκτός από τη δερματική επαφή και μέσω ομαδικών αθλημάτων που ενδεχομένως να γίνεται κοινή χρήση εξοπλισμού όπως στρώματα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ιός επιβιώνει σε επιφάνειες που έχει αγγίξει άτομο που έχει μολυνθεί.

Παράλληλα, ο αυτοενοφλαμισμός αποτελεί έναν ακόμα τρόπο επέκτασής του ιού από το ίδιο το άτομο στον εαυτό του, εν προκειμένω το παιδί να ξύσει τη βλάβη και μετά να αγγίξει ένα καθαρό σημείο του σώματός του.

ΟΙ βλάβες εμφανίζονται ως μικρά σπυράκια στο χρώμα του δέρματος μαλακά στην αφή

Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου εμφανίζονται ως μικρά σπυράκια  τα οποία αρχικά είναι μαλακά στην αφή και αργότερα αυξάνονται σε όγκο και γίνεται σκληρότερα, δεν σπάνε εύκολα και το περιεχόμενό τους είναι μια στερεή άσπρη μάζα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρήζουν παιδιά που πάσχουν από έκζεμα καθώς ο ιός  επιδεινώνεται

Ο ιός επιδεινώνεται σε παιδιά που πάσχουν από έκζεμα, ατοπική δερματίτιδα και ξηροδερμία και χρήζει άμεσης θεραπείας. Ειδικά στην περίπτωση του εκζέματος  οι  βλάβες εμφανίζονται περιμετρικά της περιοχής και προκαλούν κνησμό και φαγούρα διευκολύνοντας έτσι την επέκτασή του ιού σε καθαρό σημείο του σώματος.

LASER CO2: Αποτελεσματική εξάλειψη βλαβών

Η εξάλειψη των βλαβών με LASER CO2  αποτελεί θεραπεία πρώτης επιλογής καθώς είναι ασφαλής, ακριβής και στοχευμένη. Ειδικότερα, η δέσμη του LASER στοχεύει αποκλειστικά τη βλάβη με αποτέλεσμα να μην προκαλούνται τραυματισμοί, ουλές και σημάδια. Η εφαρμογή LASER CO2 σε συνδυασμό με την λεπτομερειακή ανίχνευση για τον εντοπισμό όλων των βλαβών και την απόξεση εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και πλήρη εξάλειψη όλων των βλαβών.

 

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ