ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ΤΕΡΜΙΝΘΟΣ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Η μολυσματική τέρμινθος εμφανίζεται σε σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες και σε άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

MT enilikes 2

Ο πιο συνήθης τύπος μολυσματικής τερμίνθου που προσβάλλει ενήλικες είναι ο MCV-2 που είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος.

Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου στους ενήλικες εμφανίζονται ως σπυράκια:

  • γύρω από τα γεννητικά όργανα
  • εσωτερικά των μηρών
  • στην περιοχή του πρωκτού
  • την κοιλιά

Ο ιός δεν μεταδίδεται μόνο μέσω σεξουαλικής επαφής

Ο τρόπος μετάδοσης του ιού εκτός της σεξουαλικής επαφής, γίνεται:

  • μέσω κοινών χρησιμοποιούμενων αντικειμένων όπως πετσέτες, σεντόνια, sex toys, κοινό αθλητικό εξοπλισμό όπως στρώματα, χάρη στην ικανότητα του ιού να επιβιώνει σε επιφάνειες που έχει αγγίξει το άτομο που έχει μολυνθεί.
  • μέσω αυτοενοφλαμισμού, τη διαδικασία δηλαδή όπου το ίδιο το άτομο που νοσεί μεταφέρει τη βλάβη στον εαυτό του. Για παράδειγμα έχει παρατηρηθεί, αρκετές φορές στην ευαίσθητη περιοχή να έχει προκληθεί τραυματισμός σε υπάρχουσα βλάβη με αποτέλεσμα το άτομο αγγίζοντας τη βλάβη να μεταφέρει τον ιό σε καθαρό δέρμα.

Το προφυλακτικό δεν αρκεί

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι ενήλικες που φέρουν τον ιό και συνίσταται να αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή. Το ίδιο ισχύει και για τα υγιή άτομα τα οποία θα πρέπει να αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή με νοσούντες.

Η χρήση προφυλακτικού δεν αποτελεί μέθοδο πρόληψης και προφύλαξης από τη νόσο καθώς δεν προσφέρει απόλυτη και ολοκληρωμένη προστασία.

Πιο συγκεκριμένα, το προφυλακτικό δεν καλύπτει πέριξ της βάσης του ανδρικού οργάνου, όπου μπορεί να υπάρχουν βλάβες. Αντίστοιχα, εύκολα από την περιοχή πέριξ του αιδοίου μπορούν να μεταφερθούν οι βλάβες στις γύρω  περιοχές.

tzermias.gr-μολυσματικη τερμινθος σε ενηλικες

Αποτελεσματική εξάλειψη με LASER CO2 σε 3 βήματα

  • Λεπτομερειακή δερματολογική εξέταση και ανίχνευση με στόχο τον εντοπισμό όλων των βλαβών.
  • Εξάλειψη βλαβών με LASER CO2
  • Απόξεση βλαβών για την επιμελή απομάκρυνση των πυρήνων τους

 

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification