ΠΕΝΗΝΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΩΜΑ

Off 1

Οι άντρες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με κακόηθες μελάνωμα από τον δερματολόγο τους, παρά να το εντοπίσουν μόνοι τους. Επίσης, είναι λιγότερο πιθανό να προβούν σε ιατρικό έλεγχο παρατηρώντας μια ύποπτη δερματική βλάβη.

πενηνταρηδων featured post

Πιο «υποψιασμένοι» θα πρέπει να είναι οι πενηντάρηδες

Ανυποψίαστοι σε σχέση με την υγεία του δέρματός τους εμφανίζονται οι άντρες ηλικίας άνω των 50 ετών. Σύμφωνα με δύο έρευνες που παρουσιάστηκαν στο φετινό συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, οι άντρες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με κακόηθες μελάνωμα από τον δερματολόγο τους, παρά να το εντοπίσουν μόνοι τους. Επίσης, είναι λιγότερο πιθανό να προβούν σε ιατρικό έλεγχο παρατηρώντας μια ύποπτη δερματική βλάβη.

Στην πρώτη έρευνα, η δερματολόγος Λάουρα Φέρις και οι συνεργάτες της από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργ εξέτασαν ποιοι ασθενείς είχαν εντοπίσει το μελάνωμα πριν από τη σχετική αξιολόγηση του δερματολόγου τους. Από το σύνολο των 167 ασθενών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 60,5% είχε ανακαλύψει την κακοήθεια μόνο του. Οι περιπτώσεις στις οποίες την διάγνωση είχε προλάβει ο δερματολόγος, αφορούσαν κυρίως στους ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας. Οι άντρες άνω των 50 ετών ήταν πιο πιθανό να διαγνωστούν με κακόηθες μελάνωμα από τον δερματολόγο τους σε σχέση με τις γυναίκες της ίδιας ηλικιακής ομάδας, αλλά και τους άντρες και τις γυναίκες νεότερης ηλικίας.

Στη δεύτερη έρευνα, η ομάδα της Δρα. Φέρις εξέταση 478 ενήλικες που είχαν απευθυνθεί στον δερματολόγο τους για έλεγχο πιθανής κακοήθειας. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι άντρες άνω των 50 ετών είχαν οδηγηθεί στην εξέταση κατά κύριο λόγο αν είχαν λάβει στο παρελθόν άλλη διάγνωση για καρκίνο του δέρματος (64,6%). Σε σχέση με τους υπόλοιπους ασθενείς, αυτή η ομάδα είχε λιγότερες πιθανότητες να προβεί σε δερματικό έλεγχο εξαιτίας ενός ύποπτου στίγματος.

«Οι άντρες μεγαλύτερης ηλικίας κινδυνεύουν περισσότερο από μελάνωμα και απειλούνται με θάνατο λόγω καθυστερημένης διάγνωσης», προειδοποίησε συμπερασματικά η Δρ. Φερις.

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification