ΜΕΛΑΝΩΜΑ: ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ HOLLYWOOD ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ!

Off 1
Gossip TV Article new

Και ποιος δεν γνωρίζει τον θρυλικό Τζαμαϊκανό τραγουδιστή της ρέγκε Μπομπ Μάρλεϊ! Πόσοι όμως γνωρίζετε ότι ο Μάρλεϊ πέθανε από μελάνωμα σε ηλικία 36 ετών; Ξέρετε ακόμη ότι η Μέλανι Γκρίφιθ έχει υποβληθεί σε επέμβαση για καρκίνο του δέρματος σε πρώιμο στάδιο στο πρόσωπό της; Το ίδιο και το μοντέλο, ηθοποιός Μπρουκ Σιλντς, όπως και ο Χιου Τζάκμαν από την ταινία X-Men; Ότι η οσκαρική ηθοποιός Ντάιαν Κίτον διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος στο πρόσωπο όταν ήταν μόλις 21 ετών; Πως η ηθοποιός Μισέλ Μόναχαν, συμπρωταγωνίστρια του Τομ Κρουζ στο Mission: Impossible ανακάλυψε ότι έχει μελάνωμα όταν ο σύζυγός της την προέτρεψε να ελέγξει έναν σπίλο (ελιά) στο πίσω μέρος της γάμπας της;

Η επιδερμίδα τους μπορεί να φαίνεται τέλεια στην κάμερα, αλλά ακόμη και οι διασημότητες δεν έχουν ανοσία στον καρκίνο του δέρματος, ο οποίος “χτυπά” εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο με ανησυχητικές αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, πιθανολογείται ότι 1 στα 50 άτομα θα προσβληθεί από καρκίνο του δέρματος τα επόμενα χρόνια με τις νέες γυναίκες στην πρώτη γραμμή.

Ο καρκίνος του δέρματος αναπτύσσεται με διάφορες μορφές και ποικίλους βαθμούς κακοήθειας. Το μελάνωμα θεωρείται ως η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος. Πρωτοεμφανίζεται σαν ακίνδυνος σπίλος ή αναπτύσσεται μέσα σε υπάρχοντα σπίλο. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, εισβάλει στο δέρμα και μετά εξαπλώνεται. Ωστόσο, το μελάνωμα μπορεί να θεραπευτεί μόνο όταν διαγνωστεί έγκαιρα με την κατάλληλη εξέταση.

Στα δερματολογικά ιατρεία IQ – Intensive Quality Dermatology ο εξειδικευμένος δερματολόγος μπορεί να διακρίνει με απόλυτη ακρίβεια το μελάνωμα από τις αθώες βλάβες του δέρματος. Αυτό το επιτυγχάνει με τη νέα αυτοματοποιημένη μέθοδο ολόσωμης χαρτογράφησης δέρματος IQ Body Scanner Mapping, η οποία εκμηδενίζει την παραμικρή πιθανότητα ανθρώπινου λάθους αλλά και την άσκοπη αφαίρεση καλοηθών σπίλων.

Το εξελιγμένο λογισμικό πρόγραμμα του συστήματος καταγράφει λεπτομερώς κάθε σπίλο και βλάβη που υπάρχει στην επιφάνεια του δέρματος, αναλύει τη δομή τους και τους αξιολογεί ανάλογα με την επικινδυνότητά τους. Κάθε επαναληπτική εξέταση πρέπει να γίνεται μία ή δύο φορές το χρόνο ανάλογα με το αν ανήκετε ή όχι στα άτομα υψηλού κινδύνου για εμφάνιση μελανώματος. Το ψηφιακό σύστημα IQ Body Scanner Mapping ανιχνεύει όλες τις μεταβολές των σπίλων, όπως και κάθε νεοεμφανιζόμενο σπίλο και αποθηκεύει τα αποτελέσματα ώστε να μπορούν να συγκριθούν αυτόματα με εκείνα των προηγούμενων και των επόμενων εξετάσεων. Σε περίπτωση ανίχνευσης κακοήθους σπίλου συνιστάται αφαίρεση και ιστοπαθολογική εξέταση. Αφαίρεση σπίλου μπορεί να γίνει ακόμη και αν είναι καλοήθης, όταν επηρεάζεται η καθημερινή δραστηριότητα του ασθενή λόγω συνεχούς ενόχλησης ή για αισθητικούς λόγους.

Το πίσω μέρος των ποδιών, όπως στην περίπτωση της Μισέλ Μόναχαν, είναι εύκολο να παραβλεφθεί όταν ελέγχετε το δέρμα σας για “ύποπτες” αλλαγές. Άλλες “κρυφές” περιοχές που μόνο ο δερματολόγος με την ψηφιακή μέθοδο της ολόσωμης χαρτογράφησης μπορεί να ελέγξει, σε συνδυασμό με τη δερματοσκόπηση, είναι ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, το τριχωτό της κεφαλής, μέσα στα αυτιά, κάτω από τα νύχια και η πλάτη.

Όταν πρόκειται για μελάνωμα, η πρόληψη είναι καθοριστική, όπως και ο χρόνος αντίδρασης. Εάν υποψιάζεστε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο δέρμα σας, αν κάποιος σπίλος έχει αλλάξει χρώμα και σχήμα, αν εντοπίσατε ένα νέο σπίλο στο σώμα σας, αν προέρχεστε από οικογένεια με ιστορικό καρκίνου του δέρματος, αν έχετε πολλούς σπίλους, επισκεφθείτε αμέσως τον εξειδικευμένο δερματολόγο στα ιατρεία IQ – Intensive Quality Dermatology για εγγυημένη διάγνωση.

Τόσο ο Χιου Τζάκμαν όσο και η Ντάιαν Κίτον μαζί με άλλες διασημότητες αγωνίζονται στο πεδίο της ενημέρωσης για την σπουδαιότητα της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος. Ακολουθήστε κι εσείς τις συνήθειες πρόληψης ξεκινώντας με την απαραίτητη εξέταση της ολόσωμης χαρτογράφησης. Μην το αναβάλλετε. Είναι ζήτημα ζωής!

Αναρτήθηκε στο : Gossip TV

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification