ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Η κυτταρίτιδα ταλαιπωρεί το 90% του γυναικείου πληθυσμού παγκοσμίως. Όμως, με τις εξελιγμένες θεραπείες που προσφέρει η σύγχρονη κοσμητική δερματολογία, εσείς μπορείτε να ανήκετε στο υπόλοιπο 10%!

κυτταρίτιδα

Με ποσοστό εμφάνισης που ξεπερνά το 90%, η κυτταρίτιδα αποτελεί αναμφίβολα το πιο συχνό αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Η μάχη με την κυτταρίτιδα είναι άνιση, αφού επιμένει να εμφανίζεται ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος, τις συνήθειες διατροφής, τη συχνότητα άσκησης και κάθε προσπάθεια καταπολέμησής της.

Για την εξάλειψή της, πολλές γυναίκες καταφεύγουν συχνά σε κρέμες, έλαια και τεχνικές μασάζ, που όμως δεν αρκούν για να βελτιώσουν την υφή και την όψη του δέρματός τους. Αυτό είναι αναμενόμενο δεδομένου ότι έχει διαταραχτεί η φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων στο υποδόριο λίπος και έχουν σχηματιστεί ινώσεις που «τραβάνε» το δέρμα προς τα μέσα, δημιουργώντας αντιαισθητικές εμβυθίσεις (κοινώς λακκουβίτσες) που ευθύνονται για την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Στα σύγχρονα Δερματολογικά Ιατρεία IQ – Intensive Quality Skin Clinics, η μάχη με την κυτταρίτιδα δεν είναι άνιση, αφού προσφέρονται όχι ένα, όχι δύο, αλλά τέσσερα ιατρικά όπλα που όταν χρησιμοποιούνται συνδυαστικά και στοχευμένα στη ρίζα του προβλήματος, δεν της αφήνουν περιθώρια να επικρατήσει. Η συνδυαστική δράση των σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων καταφέρνει να αντιμετωπίζει τα πολλαπλά αίτια της κυτταρίτιδας και να φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν μπορεί να επιτευχθεί αντιθέτως με ένα μόνο προϊόν ή μία μόνο θεραπεία.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Χ-Wave™: Καινοτομία στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

H αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας μπορεί τώρα να γίνει πραγματικότητα άμεσα και δραστικά με την εξελιγμένη συσκευή Χ-Wave™, η οποία έρχεται να δώσει άλλη διάσταση και λύση στο μεγαλύτερο αισθητικό πρόβλημα της γυναίκας. Καθώς η κυτταρίτιδα αναπτύσσεται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, το XWave™ έχει την ικανότητα να επεμβαίνει σε βάθος και ως εκ τούτου δρα στην πηγή του προβλήματος προσφέροντας μια ασφαλή και δραστική λύση.

Η συσκευή χρησιμοποιεί ακουστικά κύματα, τα οποία προκαλούν δονήσεις-ταλαντώσεις στον ιστό του δέρματος σε βάθος 2,5-3 εκατοστών. Οι δονήσεις αυτές επιφέρουν υπεραιμία, αγγειοδιαστολή και έντονη οξυγόνωση στην περιοχή. Με τον τρόπο αυτόν, ενισχύεται η αγγειακή και λεμφική κυκλοφορία, αυξάνεται ο τοπικός μεταβολισμός και οι τοπικές καύσεις, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται η διόγκωση των λιποκυττάρων, η παγίδευση τοξινών ανάμεσα στους ιστούς και οι υπερτροφικές ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, που οφείλονται για την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα.

Από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες, επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση των διογκωμένων λιποκυττάρων, αποβολή των κατακρατημένων υγρών και διέγερση της παραγωγής φρέσκου κολλαγόνου, που έχουν ως αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και την αποκατάσταση της σφριγηλότητας του δέρματος.

Η θεραπεία X-Wave™ ενδείκνυται για όλες τις περιοχές του σώματος όπου τείνει να κάνει την εμφάνισή της η κυτταρίτιδα, όπως στα μπράτσα, την κοιλιά, τα οπίσθια, τα ψωμάκια, τα γόνατα, τις γάμπες, τους μηρούς και τα πλαϊνά της κοιλιάς. Σε γενικές γραμμές, η θεραπεία επαναλαμβάνεται με συχνότητα μια φορά τη βδομάδα, και αρκούν κατά μέσο όρο 6-10 συνεδρίες για να αποκτήθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Σημαντικό είναι επίσης ότι πρόκειται για μια ανώδυνη και μη επεμβατική θεραπεία με άμεσα και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Τα σημεία υπεροχής του XWave™

 • Αποτελεσματική καταπολέμηση κυτταρίτιδας
 • Εξάλειψη όψης φλοιού πορτοκαλιού
 • Αναζωογόνηση του δέρματος και αύξηση της ελαστικότητας
 • Βελτίωση της όψης των ραγάδων και των ουλών
 • Αναδόμηση κολλαγόνου και συνδετικού ιστού
 • Ανώδυνη και μη επεμβατική θεραπεία
 • Βελτίωση κυκλοφορίας του αίματος, οξυγόνωση ιστών και απομάκρυνση τοξικών προϊόντων του μεταβολισμού

Το XWave™ έχει λάβει έγκριση από τον FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων) ως μη-επεμβατική συσκευή για τη μείωση της κυτταρίτιδας με τη χρήση ακουστικών κυμάτων.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

CelluSculpting: Η επανάσταση στη μεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας

Με τη χρησιμοποίηση ενός εξειδικευμένου ιατροτεχνολογικού σκευάσματος, ειδικά σχεδιασμένου για την πρόληψη, τη βελτίωση και τη θεραπεία των ατελειών του δέρματος που δημιουργούνται λόγω των μεταβολών στη στιβάδα του λιπώδους ιστού, η θεραπεία CelluSculpting εξαλείφει την τοπική συσσώρευση τοξικών ουσιών, που ευθύνεται για τη διόγκωση των λιποκυττάρων και το φαινόμενο της κυτταρίτιδας.

Η ευεργετική δράση της οφείλεται στον συνδυασμό ουσιών με συσφιχτικές, διουρητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία CelluSculpting περιέχει στη σύνθεσή της τα εξής ενεργά συστατικά:

 • caffeine (καφεΐνη), που ενεργοποιεί τη διάσπαση του λιπώδους ιστού εντείνοντας τη μείωση των λιπαρών οξέων,
 • carnitine (καρνιτίνη), που ενισχύει τη διάσπαση των λιπιδίων,
 • equisetum (εκουιζέτουμ), φυτό που διακρίνεται για τη διουρητική δράση του,
 • artichoke (αγκινάρα), που έχει αποτοξινωτικές και διουρητικές ιδιότητες,
 • EDTA (αιθυλενοδιαμενιτετραοξικό οξύ), που ρευστοποιεί και απομακρύνει τα εξωκυτταρικά βαρέα μέταλλα, τοξικά στοιχεία που είναι αποτέλεσμα της φθίνουσας μικροκυκλοφορίας.

Η θεραπεία CelluSculpting εφαρμόζεται με την τεχνική της μεσοθεραπείας και ενδείκνυται σε ασθενείς με κυτταρίτιδα σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως οι μηροί, οι γλουτοί, οι γάμπες, η κοιλιά, το στομάχι και το εσωτερικό μέρος των μπράτσων.

Η ειδική σύνθεσή της στοχεύει σε πολλαπλά σημεία:

 • αποκατάσταση των φυσιολογικών λειτουργιών των κυττάρων στο υποδόριο λίπος
 • διαλυτοποίηση και αφαίρεση των τοξικών εξωκυτταρικών στοιχείων
 • αλκαλοποίηση της εξωκυτταρικής μήτρας
 • βελτίωση της οξυγόνωσης του ιστού
 • ενίσχυση της μητρικής ανασύνθεσης
 • βελτίωση της τοπικής κυκλοφορίας
 • ρύθμιση της λειτουργίας των κυττάρων στον υποδόριο ιστό

Η θεραπεία CelluSculpting είναι ανώδυνη. Είναι πολύ σύντομος ο χρόνος εφαρμογής, δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και τα αποτελέσματα είναι γρήγορα ορατά: το δέρμα γίνεται πιο απαλό, πιο σφιχτό και χωρίς κυτταρίτιδα. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται μία φορά τη βδομάδα και σε γενικές γραμμές αρκούν 4-6 επαναληπτικές συνεδρίες για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Μοναδικές αντενδείξεις αποτελούν η εγκυμοσύνη, ο σακχαρώδης διαβήτης και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

CelluClip: Επαναστατική θεραπεία υποσκαφής της κυτταρίτιδας

Σε συνδυασμό με τις θεραπείες X-Wave™ και CelluSculpting, στα Δερματολογικά Ιατρεία IQ – Intensive Quality Skin Clinics εφαρμόζεται μία επαναστατική θεραπεία που κόβει στην κυριολεξία τα «δεσμά» του δέρματος με την κυτταρίτιδα. Πρόκειται για τη θεραπεία CelluClip, που αναπτύχθηκε με στόχο την αντιμετώπιση των εμβυθίσεων στο δέρμα (κοινώς λακκουβίτσες) που οφείλονται στην ανάπτυξη ινώσεων λόγω της κυτταρίτιδας. Οι ινώσεις (ίνες που συνδέονται και γίνονται σταδιακά πιο παχιές και κοντές) τραβάνε το δέρμα προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σε αρκετά σημεία οι γνωστές εμβυθίσεις ή πτυχώσεις που χαλάνε την ομαλή υφή του.

    

Από αριστερά: Τα σημεία των εμβυθίσεων εντοπίζονται σε όρθια στάση με τη βοήθεια ισχυρού φακού. Στη συνέχεια, με ένα ειδικό εργαλείο που έχει σχήμα λόγχης στην άκρη του, κόβονται οι ινώσεις που ευθύνονται για τις εμβυθίσεις του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και μόνιμο.

Με την τεχνική CelluClip, ένα ειδικό εργαλείο (μικροσκοπικό νυστέρι) εισάγεται στα σημεία των εμβυθίσεων και κόβει τις ινώσεις που κρατάνε δέσμιο το δέρμα. Το ειδικό εργαλείο είναι μικροσκοπικό και στην άκρη του έχει σχήμα λόγχης έτσι ώστε να μην τραυματίζει το δέρμα κατά την είσοδό του αλλά να κόβει αποτελεσματικά τις ινώσεις με μία περιστροφική κίνηση.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη, καθώς προηγείται τοπική αναισθησία, και το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, καθώς το δέρμα απελευθερώνεται απευθείας και επιστρέφει στο ίδιο επίπεδο με τη γειτονική επιδερμίδα. Αρκεί μόνο μία συνεδρία για να αντιμετωπιστούν οριστικά οι ινώσεις που ευθύνονται για τις αντιαισθητικές «λακκουβίτσες» στο δέρμα. Και το πιο σημαντικό είναι ότι το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Endermologie: Μια συμπληρωματική θεραπεία για την κυτταρίτιδα

Εκτός από τις παραπάνω θεραπείες, έχουμε στην διάθεσή μας και την Endermologie για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η Endermologie αναπτύχθηκε στη Γαλλία τη δεκαετία του ’80 για ουλές με ρικνώσεις, όμως πολλοί ασθενείς παρατήρησαν την παράλληλη μείωση της περιφέρειας του σώματος και τη βελτίωση της ποιότητας του ιστού. Από τότε, η Endermologie έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο γνωστές και αποτελεσματικές θεραπείες για τη μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού  και τη βελτίωση του τόνου του δέρματος.

Η Endermologie ήταν η πρώτη ιατρική θεραπεία που εγκρίθηκε από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) για τη μείωση της κυτταρίτιδας και της περιφέρειας του σώματος. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά της έχουν επιβεβαιωθεί από πολλές κλινικές μελέτες.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Διαβάστε επίσης:

CoolSculpting – Κρυολιπόλυση

Exilis Elite™ – Θερμολιπόλυση

LipoMesotherapy – Μικρογλυπτική