ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗΣ ΙΔΙΕΣ

Off 1
κρυολιπόλυση

Η επανάσταση που έφερε η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® στον τρόπο αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, την έκανε να αγαπηθεί και να διαδοθεί πολύ γρήγορα. Η δυνατότητα μη-επεμβατικής εξάλειψης του τοπικού πάχους χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες, σε συνδυασμό με τη μονιμότητα του αποτελέσματος, αποτέλεσαν τα βασικά ατού που της χάρισαν εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο. Ωστόσο, όπως πολύ συχνά συμβαίνει με τις αυθεντικές και επιτυχημένες πατέντες, δεν άργησε να έρθει η αντιγραφή της. Και εν προκειμένω ήρθε σωρεία αντιγραφών, αφού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η αγορά της κοσμητικής δερματολογίας γέμισε από πολλές συσκευές κρυολιπόλυσης που υπόσχονται τα αποτελέσματα του CoolSculpting® αλλά δεν έχουν καμία σχέση.

5 βασικές διαφορές της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting®

Χρειάστηκαν πολυετείς έρευνες για να αναπτυχθεί η τεχνολογία του CoolSculpting®, που βασίζεται στη θεωρία ότι το ελεγχόμενο ψύχος μπορεί να προκαλέσει την απόπτωση (φυσιολογικό θάνατο) των λιποκυττάρων και επομένως να οδηγήσει σε μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους, χωρίς να επηρεαστούν οι γειτονικοί ιστοί. Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από Καθηγητές Δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και κατοχυρώθηκε από την αμερικανική εταιρία Zeltiq. Το CoolSculpting® υπερέχει σε 5 βασικά σημεία.

  1. Θεραπεία με ασφάλεια. Το CoolSculpting® εγγυάται την ασφάλεια της εφαρμογής, καθότι είναι το μοναδικό που διαθέτει την κατοχυρωμένη τεχνολογία Freeze Detect. Πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα αισθητήρων που υπάρχει ενσωματωμένο στις κεφαλές της εφαρμογής (αpplicators) και παρακολουθεί σταθερά τη θερμοκρασία της θεραπείας και του δέρματος. Αν ανιχνευθεί κάποια απόκλιση στην επιθυμητή θερμοκρασία, τότε η θεραπεία διακόπτεται αυτόματα. Με τον τρόπο αυτόν, εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα της θεραπείας και δεν διακυβεύεται η υγεία του ασθενούς.
  2. Αποτέλεσμα με μία μόνο συνεδρία. Το CoolSculpting® τηρεί όλες τις παραμέτρους που είναι απαραίτητες έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει το μέγιστο αποτέλεσμα σε μία μόνο συνεδρία, όπως ο μηχανισμός δράσης, η διάρκεια της θεραπείας, η ισχύς αναρρόφησης του τοπικού πάχους, καθώς και η θερμοκρασία ψύξης που είναι σταθερά στους -11 βαθμούς Κελσίου. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί ακόμα η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από πολλές διαφορετικές κεφαλές, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται τέλεια προσαρμογή πάνω στο δέρμα ανάλογα με την περιοχή της θεραπείας (π.χ. μικρότερες κεφαλές για περιοχές όπως το διπλοσάγονο και τα μπράτσα, μεγαλύτερες κεφαλές για περιοχές όπως τα ψωμάκια και η κοιλιά, πιο κυρτές κεφαλές για περιοχές όπως τα πλαϊνά της μέσης). Η δυνατότητα αντιμετώπισης του τοπικού πάχους σε μία μόνο συνεδρία καθιστά τη θεραπεία CoolSculpting® πιο οικονομική σε σχέση με το συνολικό κόστος που συνεπάγεται η ανάγκη αρκετών επαναληπτικών συνεδριών με άλλες συσκευές κρυολιπόλυσης.
  3. Έγκριση FDA. Η μέθοδος δράσης του CoolSculpting® υποστηρίζεται από 70 και πλέον επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η μέθοδος και η συσκευή CoolSculpting® είναι η μοναδική που έχει λάβει την έγκριση του αυστηρού αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA για τη μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους με μη-επεμβατικό τρόπο. Και μάλιστα, ο αμερικανικός οργανισμός έχει δώσει την έγκρισή του για την εφαρμογή της θεραπείας CoolSculpting® σε οχτώ περιοχές του σώματος, που τείνουν να συσσωρεύουν τοπικό λίπος.
  4. Συνολική αξιολόγηση σώματος. Το CoolSculpting® υπερέχει ακόμα στον τρόπο αξιολόγησης του κάθε περιστατικού. Γίνεται πάντα συνολική εκτίμηση 360 μοιρών του σώματος και διαμορφώνεται εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας για κάθε ασθενή που αποτελεί το προσωπικό του «Treatment to Transformation», ή αλλιώς το πλάνο θεραπείας που οδηγεί στη μεταμόρφωση του σώματός του.
  5. Ιατρική πράξη. Το CoolSculpting® εφαρμόζεται ως ιατρική πράξη και για τον λόγο αυτόν προσφέρεται μόνο σε επιλεγμένους ιατρικούς χώρους, και όχι σε ινστιτούτα αισθητικής όπου δεν υπάρχει ιατρική επίβλεψη.

Αναρτήθηκε στο Newsbeast 

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification