ΙΔΙΟΠΑΘΗΣ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΩΣΗ

Ο όρος “ευρυαγγείωση” αναφέρεται σε επιφανειακά τριχοειδικά αγγεία, ορατά “δια γυμνού οφθαλμού”.

προσωπου ρινος featured articles

Σε πολλές περιπτώσεις, άγνωστες αιτίες οδηγούν στην “οπισθοχώρηση” των δομών του δέρματος μεσα στις οποίες “πλέουν” τα τριχοειδικά αγγεία. Το αποτέλεσμα είναι τα τοιχώματα των τριχοειδικών αγγείων να χάνουν το στήριγμά τους, να χαλαρώνουν κι έτσι να αυξάνεται η διάμετρος των αγγείων αυτών. Έτσι γίνονται ορατά με γυμνό μάτι. Σε άλλες περιπτώσεις, πιθανολογείται η επίδραση αγγειοδραστικών ουσιών.
Συχνά οι ευρυαγγείες οφείλονται σε χρόνια ηλιακή έκθεση ή σε χρήση τοπικών κορτικοστεροειδών.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει οικογενής προδιάθεση για τη εμφάνιση αυτών των βλαβών.
Οι ευρυαγγείες του προσωπου είναι πιο συχνές σε άτομα με ανοιχτούς δερματότυπους. Είναι πιο συχνές στην περιοχή της μύτης και στα ζυγωματικά.
Συμπληρώστε το ατομικό ιατρικό ιστορικό για θεραπεία ευρυαγγειών προσώπου

Ανάλογα με τη μορφή τους διακρίνονται σε γραμμοειδείς και διάχυτες. Η θεραπεία τους γίνεται με τη χρήση συνδυαστικά δύο συστημάτων LASER, του PulseDye Laser- V-Beam, στα 595nm, το οποίο είναι θεραπεία πρώτης επιλογής για τις διάχυτες ευρυαγγείες και του Long Pulse Nd:Yag στα 1064nm, το οποίο είναι θεραπεία πρώτης επιλογής για τις γραμμοειδείς ευρυαγγείες.

Συμπληρώστε το ατομικό ιατρικό ιστορικό για θεραπεία ευρυαγγειών κάτω άκρων

 

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification