ΘΗΛΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι μικρές βλάβες μπορούν να αποκοπούν με LASER από τη βάση τους με λίγη ή καθόλου αναισθησία.

θηλώματα στα παιδιά

Σε άλλες περιπτώσεις, όταν εμφανίζονται θηλώματα στα παιδιά, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί χλωριούχο αργίλιο για αιμόσταση, εφόσον απαιτείται. Όταν πρόκειται για μεγαλύτερες βλάβες, προτιμάται η κανονική τοπική αναισθησία και η αποκοπή με LASER.

Κάποιες δερματικές παθήσεις που πολλές φορές αναφερόταν ως περιπρωκτικές ακροχορδώνες ή δερματοπτυχές, πλέον έχουν την ονομασία βρεφικές περιπρωκτικές προεξοχές με σχήμα πυραμίδας. Αυτό εμφανίζεται σε μικρά παιδιά, κορίτσια συνήθως, στη μεσαία γραμμή πρόσθια του πρωκτού. Μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και δεν απαιτείται θεραπεία. Στη διαφορική διάγνωση των εν λόγω βλαβών θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο παιδικής κακοποίησης, κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων, αιμορροΐδων, κοκκιωματωδών βλαβών της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, ή πρόπτωσης του ορθού.

Κατά την παιδική ηλικία, τα βασικοκυτταρικά καρκινώματα που μοιάζουν με δερματικά ράκη θα πρέπει να οδηγούν σε διάγνωση συνδρόμου βασικοκυτταρικού σπίλου (nevoid basal cell carcinoma syndrome – NBCCS). Στα παιδιά θα πρέπει να πραγματοποιείται βιοψία των ακροχορδώνων, καθώς οι βλάβες δεν εμφανίζονται συχνά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και μπορεί να αποτελούν σημάδια για το σύνδρομο του βασικοκυτταρικού σπίλου.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification