ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΝΥΧΙΩΝ

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα καλοφτιαγμένα, γυαλιστερά νύχια ως σύμβολο υγείας και νεότητας, καθιστώντας τα ιδιαίτερα επιθυμητά.

θεραπευτική φροντίδα νυχιών

Τα θεραπευτικά καλλυντικά νυχιών χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, οι οποίοι επιθυμούν να έχουν λεία και λαμπερά νύχια. Η βιομηχανία θεραπευτικών καλλυντικών προϊόντων για νύχια συνεχίζει να επεκτείνεται ώστε να καλύψει την αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση.

Μόνο το 2011, οι καταναλωτές στις ΗΠΑ ξόδεψαν 6,6 εκατ. δολάρια για υπηρεσίες σε χώρους περιποίησης νυχιών. Παρόλο που τα θεραπευτικά καλλυντικά προϊόντα για τα νύχια είναι σχετικά ασφαλή, οι κακές τεχνικές εφαρμογής μπορεί να προάγουν κάποιες παθήσεις, την παραμόρφωση, καθώς και αλλεργική και ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής. Το βασικότερο σημείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα θεραπευτικά καλλυντικά προϊόντα για τα νύχια είναι η πρόληψη μέσω της εκπαίδευσης. Η εξοικείωση με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία θεραπευτικών καλλυντικών προϊόντων για τα νύχια είναι απαραίτητη για τη σύσταση ασφαλών στρατηγικών φροντίδας των νυχιών.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα καλοφτιαγμένα, γυαλιστερά νύχια ως σύμβολο υγείας και νεότητας, καθιστώντας τα ιδιαίτερα επιθυμητά. Η σημασία της θεραπευτικής φροντίδας των νυχιών είναι βαθιά ριζωμένη, πολλές φορές ακόμα και στο υποσυνείδητο των ανθρώπων από νεαρή ηλικία και παρόλο που τα προϊόντα νυχιών ήταν παραδοσιακά συνδεδεμένα με τις γυναίκες, η αγορά για τα προϊόντα αυτά που απευθύνονται σε άνδρες επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς. Το 2011, οι καταναλωτές στις ΗΠΑ ξόδεψαν 6,6 εκατ. δολάρια για υπηρεσίες σε χώρους περιποίησης νυχιών, χωρίς να υπολογίζονται τα χιλιάδες καταναλωτικά προϊόντα που είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία και τα καταστήματα καλλυντικών.

Πολλοί άνθρωποι βασίζονται μόνο στα θεραπευτικά προϊόντα νυχιών για τη συγκάλυψη και την απόκρυψη αντιαισθητικών ανωμαλιών των νυχιών. Τα βερνίκια νυχιών με βάση τη λάκα και τα υλικά πλήρωσης (fillers) για τις αυλακώσεις μπορεί να βοηθήσουν στην εξομάλυνση των αυλακώσεων που σχετίζονται με τη γήρανση.

Οι εκδηλώσεις ψωρίασης των ονύχων, όπως τα βοθρία των ονύχων, η ονυχόρρηξη, οι σχισμοειδείς αιμορραγίες, οι κηλίδες χρώματος σολομού (salmon patch) και η ονυχόλυση είναι δυνατό να καλυφθούν με βερνίκι. Η κάλυψη των ανωμαλιών που σχετίζονται με το σχήμα των νυχιών, όπως η βραχυονυχία, είναι δυνατή μέσω της προσθήκης τεχνητών νυχιών. Χρήσιμο αποτρεπτικό για κάποιους ανθρώπους που θέλουν να κόψουν τις κακές συνήθειες, όπως το δάγκωμα των νυχιών ή του επωνυχίου, μπορεί να είναι οι επικαλύψεις νυχιών.

Επιπροσθέτως, τα θεραπευτικά προϊόντα νυχιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των εύθραυστων, μαλακών ή/και σπασμένων νυχιών. Τα νύχια γίνονται εύθραυστα όταν η περιεκτικότητα της πλάκας του νυχιού σε νερό πέφτει από 18 σε 16%. Τα ειδικά βερνίκια νυχιών, τα σκληρυντικά, τα θεραπευτικά τζελ, τα προϊόντα σελάκ και τα προϊόντα επιμήκυνσης των νυχιών μπορεί να βοηθήσουν στη φυσική πύκνωση, την ενίσχυση καθώς και την προστασία των μαλακών, αδύναμών ή εύθραυστων νυχιών, προσφέροντας ένα εξωτερικό ανθεκτικό περίβλημα.

Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία για τον υπολογισμό του αριθμού των γυναικών που προσβάλλονται από αλλεργικές και λοιμώδεις επιπλοκές λόγω των θεραπευτικών καλλυντικών προϊόντων νυχιών, τα ποσοστά φαίνεται ότι δεν είναι υψηλότερα από αυτά που σχετίζονται με τα προβλήματα αλλεργιών και λοιμωδών επιπλοκών στα κέντρα αισθητικής. Μεταξύ των ανθρώπων που εμφανίζουν επιπλοκές, πολλοί είναι εκείνοι που οι γιατροί τους συμβουλεύουν να σταματήσουν εντελώς τη χρήση θεραπευτικών καλλυντικών προϊόντων για τα νύχια.

Τα θεραπευτικά καλλυντικά προϊόντα νυχιών είναι σχετικά ασφαλή – εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν θεραπευτικά καλλυντικά προϊόντα νυχιών χωρίς καμία απολύτως ανεπιθύμητη αντίδραση. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι περιττό να αποτρέπονται οι ασθενείς από την χρήση θεραπευτικών καλλυντικών προϊόντων νυχιών και ενδεχομένως να προκαλούσε έκπληξη σε πολλούς ασθενείς.

Είναι προτιμότερο να επιλέγονται τεχνικές και υλικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία προϊόντων για τα νύχια, που να βοηθούν τους ασθενείς στην ασφαλή χρήση προϊόντων για τα νύχια, μέσω της σύστασης ειδικών μεθόδων και υλικού για την περιποίηση των νυχιών, καθώς και υιοθετούνται λύσεις για τους παράγοντες που δημιουργούν πρόβλημα.
Η βιομηχανία των θεραπευτικών καλλυντικών για τα νύχια συνεχίζει να επεκτείνεται ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από τους καταναλωτές. Για πολλούς, τα θεραπευτικά καλλυντικά νυχιών αποτελούν έναν τρόπο προσωπικής έκφρασης και ομορφιάς. Για άλλους, τα θεραπευτικά  καλλυντικά νυχιών αποτελούν έναν τρόπο κάλυψης των άσχημων ατελειών ή/και δυσμορφιών των νυχιών και προστασίας των αδύναμων, εύθραυστων, μαλακών νυχιών από τραυματισμό.

Παρόλο που η χρήση τους είναι σχετικά ασφαλής, τα θεραπευτικά καλλυντικά νυχιών μπορεί να προάγουν διάφορες παθήσεις, δυσμορφίες και αλλεργική ή ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής.

Επομένως η γνώση ως προς τις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία καλλυντικής περιποίησης των νυχιών είναι απαραίτητη, ώστε να μπορούμε να προτείνουμε ασφαλείς μεθόδους φροντίδας των νυχιών σε ασθενείς και να αναγνωρίσουμε τους ενδεχόμενους λόγους πρόκλησης παθήσεων λόγω των θεραπευτικών καλλυντικών νυχιών.

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification