ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Off 1

Νέες έρευνες βασισμένες σε ερωτηματολόγια ασθενών συμπεραίνουν πως η finasteride (Propecia), ουσία που χρησιμοποιείται στους άντρες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της ανδρογενετικής αλωπεκίας, οδηγεί σε μόνιμες παρενέργειες στη σεξουαλική ζωή τους.

θεραπεία για την τριχόπτωση

Νέες έρευνες βασισμένες σε ερωτηματολόγια ασθενών συμπεραίνουν πως η finasteride (Propecia), ουσία που χρησιμοποιείται στους άντρες ως θεραπεία για την τριχόπτωση και την αντιμετώπιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας, οδηγεί σε μόνιμες – και όχι προσωρινές- παρενέργειες στη σεξουαλική ζωή τους. Μια πιο εμπεριστατωμένη μελέτη αποκαλύπτει πόσο συνήθεις είναι αυτές οι παρενέργειες.

Η Finasteride (Propecia) έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση της φαλάκρας από το 1998 με την ένδειξη ότι έχει λίγες και ήπιες παρενέργειες. Πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και δυσλειτουργία, όμως η πλειονότητα των ερευνών δείχνει αναστολή των παρενεργειών όταν διακοπεί η χορήγηση της ουσίας.

Νέες έρευνες ο οποίες βασίζονται σε ερωτηματολόγια ασθενών δείχνουν ότι οι σεξουαλικές παρενέργειες της finasteride μπορεί στη πραγματικότητα να είναι μόνιμες και ότι η ουσία ευθύνεται για συμπτώματα κατάθλιψης και τάσεις αυτοκτονίας σε ασθενείς οι οποίοι υποφέρουν από επίμονα συμπτώματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Οι έρευνες αυτές πυροδότησαν συζητήσεις μεταξύ δερματολόγων αλλά και γιατρών άλλων ειδικοτήτων οι οποίοι εφαρμόζουν θεραπείες για τη τριχόπτωση. Αν και οι έρευνες είναι ακόμη ασαφείς, είναι ξεκάθαρο πως το θέμα των μακροπρόθεσμων παρενεργειών στη σεξουαλική ζωή των ασθενών, υφίσταται.

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification