ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΥΧΙΩΝ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. 7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΗ ΝΥΧΙΑ.

Off 1
θεραπεία νυχιών

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας νυχιών με LASER υπάρχει σταδιακή βελτίωση και αποκατάσταση της υγείας των νυχιών. Η ασφαλής και πλέον αποτελεσματική θεραπεία νυχιών με LASER συνδυαζόμενη με  τοπική αγωγή με ή χωρίς λήψη φαρμάκων από το στόμα οδηγεί σε φυσιολογική ανάπτυξη υγιών νυχιών.

Ωστόσο, για να παραμείνουν τα νύχια σας υγιή χρειάζεται να βάλετε στην καθημερινότητά σας μικρές απλές συμβουλές πρόληψης προκείμενου να αποφύγετε το ενδεχόμενο επαναμόλυνσης ή και υποτροπής των νυχιών σας στους μύκητες. Ας μην ξεχνάμε, πως οι μύκητες βρίσκονται παντού στο περιβάλλον και «αναζητούν» μια αφορμή για να εγκατασταθούν και πάλι στα νύχια σας.

Οι συμβουλές είναι πολύ απλές και  σίγουρα θα γίνουν μέρος της καθημερινότητάς σας, αφού μπορούν πολύ εύκολα να εφαρμοστούν από το σπίτι:

  1. Οι μύκητες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε υγρό και ζεστό περιβάλλον, όπως αυτό που υπάρχει στις πτυχές των δακτύλων. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε εσείς, είναι να στεγνώνετε πολύ καλά τα μεσοδακτύλια των ποδιών σας με χαρτί υγείας ή πιστολάκι.
  2. Συχνό και σωστό κόψιμο νυχιών. Δεν χρειάζονται υπερβολές ως προς το μήκος -πχ πολύ κοντά. Να κόβετε τα νύχια σας προσεκτικά, πάντοτε με σωστή ορθή γωνία, χωρίς να τραυματίζετε δάκτυλά σας, γιατί μπορεί ακόμα και ένας απλό τραυματισμός ή και φλεγμονή να αποτελέσει εστία εισόδου για τους μύκητες.
  3. Να μην με περπατάτε ξυπόλυτοι σε κοινόχρηστους χώρους όπως είναι τα αποδυτήρια και το ντούς του γυμναστηρίου και ο περιβάλλων χώρος της πισίνας.
  4. Τα μυτερά και σφιχτά παπούτσια πιέζουν πολύ τα δάκτυλα. Η συχνή χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε ονυχομυκητίαση. Επιλέξτε άλλο είδος υποδήματος ή περιορίστε κατά πολύ τη χρήση τέτοιων υποδημάτων που ευνοούν τη δημιουργία μόλυνσης.
  5. Τα πόδια σας «ασφυκτιούν» κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσα στα παπούτσια σας-πόσω δε μάλλον όταν αυτά είναι ακατάλληλα. Τις ώρες που βρίσκεστε σπίτι αφήστε τα πόδια σας να αναπνεύσουν ελεύθερα.
  6. Φοράτε πάντα γάντια κάθε φορά που καταπιάνεστε με μια ενασχόληση ή «δουλειά» που απαιτεί τη χρήση υγρού στοιχείου όπως πλύσιμο πιάτων, φροντίδα κήπου κτλ.
  7. Στα μόνιμα νύχια, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, η χρήση αντηλιακού γύρω από τα νύχια είναι απαραίτητη.
  8. Βεβαιωθείτε πως το ινστιτούτο που θα επιλέξετε για την περιποίηση των νυχιών σας ακολουθεί τις κατάλληλες διαδικασίες απολύμανσης και αποστείρωσης των εργαλείων όπως λίμες νυχιών και ψαλιδάκια.
  9. Τυχόν σκληρύνσεις στα πέλματα και τα δάκτυλα οφείλονται στις ανάρμοστες πιέσεις κατά το περπάτημα. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε πως οι σκληρύνσεις αυτές δημιουργούν φθορές στα νύχια, συνεπώς και εστίες εισόδου μυκήτων. Αυτό που κρίνεται απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το πελματογράφημα και ενδεχομένως η χρήση ορθοβαδιστικών  πελμάτων.

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ