ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΥΧΙΩΝ: ΑΝ Η ΜΥΚΗΤΙΑΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ Η ΒΛΑΒΗ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.

Off 1

Τα σφιχτά παπούτσια, η βάδιση με γυμνά πόδια σε κοινόχρηστους χώρους όπως αποδυτήρια, ντους, πισίνα και οι ανάρμοστες πιέσεις που δέχονται τα νύχια κατά την όρθια στάση ή το περπάτημα ευθύνονται μεταξύ άλλων για την εμφάνιση της ονυχομυκητίασης. Ακόμα και ένας τραυματισμός νυχιού αποτελεί μια ανοιχτή πύλη, μια εστία εισόδου σε μύκητες, οι οποίοι προτιμούν να αναπτύσσονται σε υγρό και ζεστό περιβάλλον.

Από τη στιγμή που οι μύκητες αποικήσουν τα νύχια σας είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε μεταβολές στην εμφάνιση τους όπως δυσχρωμίες ή κιτρίνισμα και αλλαγή στο πάχος τους-πάχυνση των νυχιών. Πολλές φορές τα νύχια που έχουν προσβληθεί από μύκητες σπάζουν εύκολα, αποκολλώνται από το δέρμα και πονούν όταν φοράτε παπούτσια.  Τα συμπτώματα αυτά είναι δυσάρεστα και ενοχλητικά καθώς δύναται να δημιουργήσουν εκτός από αισθητικό και λειτουργικό πρόβλημα όπως πχ. περιορισμό στην επιλογή παπουτσιών, δυσκολία στη περπάτημα κ.α.

Η έγκαιρη και σωστή διάγνωση, η ολοκληρωμένη προσέγγιση της βλάβης εγγυάται το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η ονυχομυκητίαση εάν δεν θεραπευτεί εγκαίρως είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε λοιμώξεις των δακτύλων. H έγκαιρη διάγνωση, ο εντοπισμός του μύκητα που είναι υπεύθυνος για μόλυνση σε συνδυασμό με το βαθμό ευαισθησίας του ένοχου μύκητα στα αντιμυκητισιακά σκευάσματα κατόπιν αντιμυκητογράματος, αποτελούν το κλειδί για την ομαλή και επιτυχή θεραπεία, καθώς υποδεικνύουν αφενός σε ποια αντιμυκητισιακή αγωγή είναι ευαίσθητος ο μύκητας και αφετέρου την στοχευμένη αγωγή σε συνδυασμό με θεραπεία LASER.

Η στοχευμένη συνδυαστική θεραπευτική αγωγή με LASER για την αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης αποτελεί μια ασφαλή και αποδοτική θεραπευτική επιλογή.

Βασισμένη στη θεωρία της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης η θεραπεία νυχιών με LASER έχει εξαιρετικά αποτελέσματα καθώς διοχετεύει επιλεκτικά την ενέργεια στον ιστό στόχο.  Πιο συγκεκριμένα, η δέσμη φωτός του LASER διεισδύει εντός της κοίτης ή της μήτρας του νυχιού και εξαιτίας της θερμότητας που προκαλείται οι μύκητες καταστρέφονται χωρίς να καταστρέφεται ή να τραυματίζεται η παρακείμενη επιδερμίδα.

Μάλιστα, ένα ακόμα στοιχείο που την ξεχωρίζει και δικαιώνει την επιλογή της ως την πλέον αποτελεσματική θεραπεία αποτελεί ο συνδυασμός της LASER εφαρμογής με τη φωτοδυναμικη θεραπεία και τοπικό αντιμυκητισιακό παράγοντα. Η θεραπευτική αυτή επιλογή είναι κατάλληλη για όσους έχει κριθεί αναποτελεσματική ή αντενδείκνυται η χορήγηση αντιμυκητισιακών φαρμάκων χορηγούμενων από το στόμα. Πρόκειται επί της ουσίας για μια εξαιρετική θεραπευτική επιλογή για όσους δεν έχουν ανοχή ή και εμφανίζουν παρενέργειες λόγω της λήψης φαρμάκων.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι η θεραπεία νυχιών με LASER γίνεται καλά ανεκτή από τους ασθενείς αφού πριν την εφαρμογή προηγείται αναισθητική κρέμα. Η θεραπεία νυχιών με LASER, δεν έχει παρενέργειες σε αντίθεση με τη φαρμακευτική αγωγή, δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας τα νύχια μεγαλώνουν φυσιολογικά και είναι υγιή.

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ