Η ΦΑΛΑΚΡΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ

Off 1

Προάγγελος καρδιοπάθειας αποδεικνύεται η φαλάκρα στους άντρες. Άντρες που χάνουν τα μαλλιά τους στην κορυφή του κεφαλιού, έχουν 52% αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν στεφανιαία νόσο σε σχέση με όσους διατηρούν τα μαλλιά τους μέχρι τα βαθιά γεράματα.

φαλακρα προδιδει την καρδιοπαθεια featured post

Προάγγελος καρδιοπάθειας αποδεικνύεται η φαλάκρα στους άντρες. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τόκιο διαπίστωσαν ότι οι άντρες που χάνουν τα μαλλιά τους στην κορυφή του κεφαλιού, έχουν 52% αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν στεφανιαία νόσο σε σχέση με όσους διατηρούν τα μαλλιά τους μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Η βρετανική μελέτη, στην οποία εξετάστηκαν περισσότεροι από 40.000 άντρες, έδειξε λιγότερο εκτεθειμένους στα καρδιακά νοσήματα όσους παρουσίαζαν αραίωση μονάχα γύρω από το μέτωπο, με τον σχετικό κίνδυνο να πέφτει στο 22%. Όπως θα ήταν αναμενόμενο, ο πιο αυξημένος κίνδυνος καρδιοπάθειας (69%) παρατηρήθηκε στους άντρες που παρουσίαζαν και αραίωση, αλλά και απώλεια μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού τους, ενώ η απειλή παρουσιάστηκε ακόμα υψηλότερη (84%) για τους άντρες που είχαν χάσει τα μαλλιά τους μέχρι την ηλικία των 50 ετών.

Τα σχετικά ευρήματα, τα οποία προέκυψαν από ανασκόπηση έξι παλαιότερων ερευνών, δημοσιεύτηκαν στην διαδικτυακή επιθεώρηση “BMJ Open”. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εξηγήσουν τη σχέση ανάμεσα στη φαλάκρα και τις στεφανιαίες νόσους. Μέχρι στιγμής, η επικρατέστερη θεωρία σχετίζεται με τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, τα οποία από τη μια μεριά έχει αποδειχτεί ότι βλάπτουν τους θυλάκους των τριχών, ενώ από την άλλη έχουν συσχετιστεί με τις καρδιοπάθειες.

Οι δερματολόγοι γνωρίζουν ότι η αυξημένη διϋδροτεστοστερόνη, μία χημική ουσία της ορμόνης, προκαλεί συρρίκνωση των θυλάκων, με αποτέλεσμα οι τρίχες να λεπταίνουν και να αναπτύσσονται για συντομότερο από το φυσιολογικό διάστημα. Για τον λόγο αυτό, οι άντρες με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τα μαλλιά τους, ειδικά αν έχουν κληρονομική προδιάθεση. Την ίδια στιγμή, οι καρδιολόγοι γνωρίζουν ότι η υψηλή τεστοστερόνη ευνοεί την εμφάνιση στεφανιαίων νοσημάτων. Όχι τυχαία, οι άντρες εμφανίζουν κατά μέσο όρο καρδιοπάθεια περίπου δέκα χρόνια νωρίτερα από τις γυναίκες.

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification