Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ!

Off 1
Ολόσωμη χαρτογράφηση σώματος

Χάρη στην υπερσύγχρονη ιατρική τεχνολογία, οι δερματολόγοι σπίλων (ελιών) στην IQ – Intensive Quality Dermatology εξασφαλίζουμε την υγεία του δέρματός σας μέσω μιας ειδικής διαδικασίας ελέγχου για την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος και την έγκαιρη θεραπεία του.

Με το IQ TOTAL BODY MAPPING μπορούμε να χαρτογραφήσουμε ολόκληρο το σώμα σας και κάθε σπίλο ξεχωριστά. Πώς το επιτυγχάνουμε; Το αυτοματοποιημένο σύστημα χαρτογράφησης χρησιμοποιεί ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας και μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να καταγράψει ολόκληρη την επιφάνεια του δέρματος στο σώμα σας από όλες τις πλευρές και να αποτυπώσει τον χάρτη των σπίλων σας, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα.

Σε όρους ασφάλειας και βεβαιότητας αποτελεσμάτων, τα πλεονεκτήματα της εξέτασης για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανής ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος είναι προφανή. Με τον τακτικό έλεγχο, οι δερματολόγοι σπίλων στα ιατρεία μας είμαστε σε θέση να αποκτήσουμε μια λεπτομερή εικόνα των υφιστάμενων και νέων σπίλων στο σώμα σας.

Το ειδικό λογισμικό του συστήματος μάς επιτρέπει να λαμβάνουμε πλήρη αξιολόγηση των νέων ή μεταβαλλόμενων αλλαγών ακριβώς τη στιγμή που γίνεται η εξέταση. Εκτός από την χαρτογράφηση, εφαρμόζουμε την ψηφιακή Δερματοσκόπηση ώστε να τεκμηριώσουμε τους ύποπτους σπίλους. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό βιντεογραφικό μικροσκόπιο, λαμβάνουμε εικόνες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες δείχνουν με απόλυτη ευκρίνεια τη δομή του κάθε σπίλου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να βλέπουμε αν ο σπίλος είναι ύποπτος ή όχι. Ο εξεταζόμενος μπορεί να παρακολουθεί την απολύτως ανώδυνη εξέταση στην οθόνη. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, γίνονται ορατές ακόμη και οι παραμικρές αλλαγές των σπίλων σας.

Έτσι, με το IQ TOTAL BODY MAPPING επιτυγχάνουμε απόλυτα σωστή διάγνωση και αποφυγή περιττής χειρουργικής επέμβασης για αφαίρεση σπίλων, που είναι καλοήθεις. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε άτυπο σπίλο ή δερματικό καρκίνο, θα προβούμε σε εκτομή και στη συνέχεια σε αποστολή του ευρήματος προς ιστοπαθολογική εξέταση (βιοψία). Τα αποτελέσματα θα κρίνουν αν ο ασθενής χρειάζεται επιπλέον θεραπεία. Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι στην IQ – Intensive Quality Dermatology τα προσωπικά δεδομένα σας καταχωρούνται και αντιμετωπίζονται με απόλυτη εμπιστευτικότητα.

Για την αυτοματοποιημένη εξέταση IQ TOTAL BODY MAPPING, χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά και θα πρέπει να την επαναλαμβάνετε μία με δύο φορές το χρόνο για να ανιχνευθούν έγκαιρα τυχόν αλλαγές στους σπίλους ή διάφορες αλλοιώσεις στο δέρμα σας.

Η παρακολούθηση των σπίλων με το σύστημα IQ TOTAL BODY MAPPING είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και κυρίως για όλους τους ενήλικες άνω των 20 ετών. Άτομα με πολλούς άτυπους σπίλους, προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό κακοήθους μελανώματος είναι σημαντικοί υποψήφιοι για την εξέταση, επειδή όταν ανιχνευθούν έγκαιρα οι περισσότερες μορφές καρκίνου του δέρματος μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία.

Το μελάνωμα, που είναι η σοβαρότερη μορφή καρκίνου του δέρματος, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά κυρίως από την ηλικία των 20 και άνω. Αναπτύσσεται από μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη για το δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια. Τα μελανοκύτταρα σχηματίζουν σπίλους και ενώ οι περισσότεροι σπίλοι δεν γίνονται μελάνωμα, είναι το πιο κοινό σημείο για το σχηματισμό μελανώματος. Εάν λοιπόν μεταβάλλεται ένας σπίλος, μπορεί να είναι σημάδι εμφάνισης μελανώματος. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και περιπτώσεις μελανωμάτων, τα οποία εμφανίζονται de novo, δηλαδή όχι απαραίτητα σε έδαφος προϋπάρχοντος σπίλου. Γι αυτό κάθε καινούρια βλάβη του δέρματος θα πρέπει να εξετάζεται και να αξιολογείται με προσοχή.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ερευνών Μελανώματος, στις Η.Π.Α., κάθε οκτώ λεπτά κάποιος θα διαγνωστεί με μελάνωμα, ενώ κάθε ώρα κάποιος θα πεθάνει από μελάνωμα. Η έγκαιρη ανίχνευση του μελανώματος είναι πολύ σημαντική καθώς έχει ποσοστό θεραπείας άνω του 95% όταν βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Αυτό και μόνο, μας δείχνει το πόσο σημαντικό είναι να παρακολουθείτε τις μεταβολές των σπίλων στο δέρμα σας στους εξειδικευμένους δερματολόγους.

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification