ΕΓΧΥΣΕΙΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΥΤΙΔΩΝ

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών οι Εγχύσεις Εμφυτευμάτων έχουν αποδειχθεί ως η καλύτερη μέθοδος για την αποκατάσταση των ρυτίδων.

εγχύσεις εμφυτευμάτων

Τα πλεονεκτήματα των εγχύσεων εμφυτευμάτων

Ως φυσικό συστατικό του ανθρώπινου δέρματος, έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερό στο δέρμα, με αποτέλεσμα να της προσδίδει σφριγηλότητα, όγκο και φυσική ελαστικότητα.

Με την πάροδο του χρόνου αφομοιώνεται φυσιολογικά από τον οργανισμό μας. Το ενέσιμο εμφύτευμα, είναι απόλυτα φυσικό και ασφαλές, ενώ μας αφήνει πάντα τη δυνατότητα να ανανεώσουμε ή όχι τη θεραπεία όταν το αποτέλεσμα αρχίζει και φθίνει.

Χάρη στις μοναδικές ιδιότητές του, δίνει όγκο στα χείλη, «σβήνει» ρυτίδες και γραμμές έκφρασης, ενώ εμφυτευμένο στα μάγουλα, δίνει σχήμα στο περίγραμμά του προσώπου.

Έχει τέσσερα σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Παράγεται με βιοσύνθεση και δεν έχει ζωική προέλευση
 • Δεν απαιτεί τεστ αλλεργίας
 • Είναι βιοδιασπώμενο

Μπορεί να εμφυτευτεί άμεσα, σε λιγότερο από 30 λεπτά, χωρίς να απαιτεί προηγουμένως τεστ αλλεργίας. Μία συμπληρωματική συνεδρία 10 ημέρες μετά την πρώτη εμφύτευση βελτιστοποιεί το αποτέλεσμα και το κάνει διαρκέστερο.

Τα αποτελέσματά του διαρκούν συνήθως 6 με 9 μήνες. Εξαρτάται πάντα από τον τύπο του δέρματος, την περιοχή και την ποσότητα εμφύτευσης, καθώς και την τεχνική, που χρησιμοποιήθηκε για την εμφύτευση.

Αμέσως μετά τις εγχύσεις εμφυτευμάτων, μπορεί να εμφανιστεί στην περιοχή ένα ελαφρό τοπικό οίδημα ή και ερύθημα. Αυτή είναι μία φυσιολογική αντίδραση, η οποία υποχωρεί από μόνη της μέσα σε 48 με 72 ώρες.

Σχετικές αντενδείξεις

 • Εξακριβωμένη υπερευαισθησία
 • Συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. Ερυθηματώδης Λύκος)
 • Περίοδος εγκυμοσύνης και θηλασμού
 • Δερματοπάθεια ή φλεγμονή στην περιοχή της εμφύτευσης
 • Ανοσοκαταστολή

Συνιστάται η αποφυγή έκθεσης σε ακραίες θερμοκρασίες, σε UV ακτινοβολία, καθώς και η αποφυγή χρήσης σάουνα, για τις επόμενες από την εμφύτευση μέρες.

 

Οδηγίες πριν και μετά τις εγχύσεις εμφυτευμάτων

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ:

 • Εάν στην περιοχή, όπου πρόκειται να γίνει η εμφύτευση, οι πόροι είναι διασταλμένοι, εφαρμόστε ένα στυπτικό προϊόν (λοσιόν, μάσκα προσώπου και ένα σκεύασμα βασισμένο στη βιταμίνη Α και ΑΗΑ).
 • Δεν θα πρέπει να πάρετε ασπιρίνη ή σκευάσματα που επηρεάζουν την πηκτικότητα του αίματος, μέσα στο διάστημα τριών ημερών πριν την επέμβαση.
 • Δεν θα πρέπει να πάρετε αντιφλεγμονώδη φάρμακα, μέσα στο διάστημα των τριών ημερών πριν την επέμβαση
 • Δεν θα πρέπει να καταναλώσετε αλκοόλ πριν την επέμβαση.
 • Στην περίπτωση που πρόκειται να γίνει εμφύτευση στην περιστοματική περιοχή και είναι γνωστό από το ιατρικό ιστορικό ότι υπάρχει «εγκατεστημένος» έρπης, θα πρέπει να χορηγηθεί προληπτικά, αντιική αγωγή. Ο λόγος είναι ότι ο τραυματισμός του δέρματος από τη βελόνα μπορεί να αφυπνίσει τον έρπητα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ:

Μετά τις εγχύσεις εμφυτευμάτων θα πρέπει να αποφεύγετε:

 • Την έκθεση σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία για τις πρώτες ημέρες.
 • Την κατανάλωση αλκοόλ για την πρώτη ημέρα.
 • Την υπερβολική ζέστη (σάουνα, solarium, κλπ.) για μερικές ημέρες.
 • Τις έντονες εκφράσεις / συσπάσεις του προσώπου (π.χ. μάσηση σκληρών τροφών), για την πρώτη μέρα.

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification