ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ Q-SWITCHED LASER ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ

Off 1
Q-switched laser

Σήμερα, τριάντα και πλέον χρόνια από τότε που διατυπώθηκε η έννοια και η θεωρία της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, τα Q-switched Laser αποτελούν τον χρυσό κανόνα για την αφαίρεση τατουάζ. Με τα Q-switched Laser επιτυγχάνεται η επιλεκτική φωτοθερμόλυση καθώς ο χρόνος έκθεσης, ο οποίος μετράται σε nanoseconds (ns) είναι μικρότερος από το μισό του χρόνου θερμικής ανάπαυλας της χρωστικής ουσίας – στόχου. Έτσι διασφαλίζεται ότι η θερμική βλάβη περιορίζεται στο χρωμοφόρο στόχο χωρίς να επηρεάζονται οι παρακείμενοι ιστοί λόγω της θερμικής διάχυσης.

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία τα Q-switched Laser αποτελούν τις πλέον εξελιγμένες συσκευές για την αφαίρεση των τατουάζ με ελάχιστο κίνδυνο σχηματισμού ουλών και μόνιμου αποχρωματισμού του δέρματος.

Φυσικά εκτός από την επιλογή της κατάλληλης συσκευής Laser και των σωστών παραμέτρων ανάλογα με το είδος του τατουάζ που πρέπει να αφαιρεθεί ή να αποχρωματιστεί πρέπει να γίνει εκπαίδευση των ασθενών πριν από την έναρξη της θεραπείας ώστε να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και να είναι συνεργάσιμοι προς το πρόγραμμα θεραπευτικών συνεδριών που θα οριστεί από τον εξειδικευμένο δερματολόγο.

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη και επηρεάζουν το αποτέλεσμα είναι το σημείο του σώματος στο οποίο βρίσκεται το τατουάζ, η ηλικία του τατουάζ και ο τύπος δέρματος του ατόμου που επιθυμεί να κάνει αφαίρεση του τατουάζ.

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification