ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΑΤΟΥΑΖ ΧΩΡΙΣ ΟΥΛΕΣ & ΣΗΜΑΔΙΑ

Το 50% των ατόμων που έχουν κάνει τατουάζ το έχει μετανιώσει, ενώ το 30% των ατόμων επιθυμεί να το αφαιρέσει.

Αφαίρεση Τατουάζ

Η αφαίρεση τατουάζ είναι μια απόφαση που συνήθως προκύπτει λόγω εμφάνισης αλλεργίας στη χρωστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του σχεδίου. Ωστόσο αρκετές φορές αισθητικοί, προσωπικοί, κοινωνικοί και επαγγελματικοί λόγοι ενισχύουν την απόφαση ολικής ή και μερικής αφαίρεσης  τατουάζ, ή και αποχρωματισμού με σκοπό το λεγόμενο cover up, την κάλυψη υπάρχοντος σχεδίου με νέο τατουάζ .

Αφαίρεση Τατουάζ: Κλινική Εκτίμηση

Στα Δερματολογικά Ιατρεία IQ-Intensive Quality Dermatology η κλινική εκτίμηση για την αφαίρεση τατουάζ διαμορφώνεται μετά από:

Οπτική εξέταση κατά τη διάρκεια της οποίας αξιολογείται:

 • η ηλικία-παλαιότητα
 • το είδος του τατουάζ (επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό)
 • το χρώμα
 • το είδος χρωστικής
 • η ανατομική περιοχή
 • η ποιότητα δέρματος

Ψηλάφηση ανατομικής περιοχής

Η διαδικασία ψηλάφησης επιβάλλεται προκειμένου να διερευνηθεί πιθανή ύπαρξη ουλών ή σκλήρυνσης. Εάν κατά τη διαδικασία της ψηλάφησης  διαπιστωθεί σχηματισμός ουλής-αρκετά σύνηθες φαινόμενο κατά τη δημιουργία του τατουάζ- λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν κατά τη διαδικασία αφαίρεσης. Ο εντοπισμός σκλήρυνσης υποδεικνύει πιθανή αλλεργική αντίδραση εντός του τατουάζ και αυτό σε αρκετές περιπτώσεις προϋποθέτει επιπλέον χρήση άλλης συσκευής LASER.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ LASER QSWITCHED LASER-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Η ενισχυμένη δέσμη του Q-Switched LASER απορροφάται επιλεκτικά από τα χρωμοφόρα σωματίδια του τατουάζ τα οποία θρυμματίζονται σε μικροσκοπικά κομμάτια και στη συνέχεια απομακρύνονται από το σώμα μέσω της λεμφικής οδού (δηλαδή φαγωκυτταρώνονται από ειδικά αμυντικά κύτταρα του οργανισμού, τα λεγόμενα μακροφάγα), αφήνοντας άθικτα το γύρω δέρμα και την παρακείμενη επιδερμίδα.

 Η εξάλειψη διαφορετικών χρωμάτων απαιτεί διαφορετικά LASER

Η εξάλειψη διαφορετικών χρωμάτων απαιτεί τη χρήση διαφορετικών μήκων κύματος, δηλαδή διαφορετικά LASER καθώς σε κάθε χρώμα αντιστοιχεί διαφορετικό μήκος κύματος.

Πιο συγκεκριμένα, για την αφαίρεση της μαύρης, μπλε και πράσινης χρωστικής ουσίας των τατουάζ χρησιμοποιούμε τα Q-Switched Ruby Laser & Q-Switched Alexandrite LASER.  Επίσης,  για την αφαίρεση της κόκκινης μελάνης χρησιμοποιούμε το Q-Switched Nd:YAG LASER στα 532 nm  ενώ το Q-Switched Nd:YAG LASER στα 1024 nm μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση της μαύρης και της μπλε χρωστικής.

Tο QSwitched LASER υπερέχει συγκριτικά με άλλες μεθόδους αφαίρεσης τατουάζ στα εξής:

 • Δρα επιλεκτικά και με ακρίβεια στο στόχο
 • Φέρει έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Συσκευών FDA
 • Κατάλληλο για όλους τους τύπου δέρματος
 • Εξαλείφεται το ενδεχόμενο λοίμωξης ή χειρουργικού λάθους
 • Χωρίς παρενέργειες, ουλές και σημάδια
 • Μη επεμβατικό , ανώδυνο, ασφαλές, αποτελεσματικό
 • Δεν απαιτείται η εφαρμογή χημικών παραγόντων
 • Δεν προκαλεί μόνιμες βλάβες στην επιδερμίδα εξαιτίας της απειροελάχιστης διάρκειας της δέσμης φωτός του LASER

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής χρησιμοποιούνται ειδικά προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια προς αποφυγή πρόκλησης βλάβης του αμφιβληστροειδούς, ενώ στην περίπτωση αφαίρεση τατουάζ γύρω από τα μάτια επιβάλλεται η χρήση ειδικών μεταλλικών προστατευτικών για τα μάτια.

Ωστόσο,  σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και μετά την επιτυχή αφαίρεση είναι πιθανό να εμφανιστεί αχνό περίγραμμα στο σημείο του αρχικού τατουάζ το οποίο μετά από ελεύθερη έκθεση στον ήλιο και την υπερμελάγχρωση εξαφανίζεται μετά από μικρό χρονικό διάστημα.

Αριθμός Συνεδριών για την πλήρη αφαίρεση ενός τατουάζ  εξαρτάται από το βάθος στο οποίο έχει εμποτισθεί η χρωστική του τατουάζ.

Για παράδειγμά ένα ερασιτεχνικό τατουάζ μπορεί να αφαιρεθεί μετά από 4-6 συνεδρίες σε αντίθεση με ένα επαγγελματικό στο οποίο το χρώμα τοποθετείται στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος και υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα μελανίνης και ποικιλία ως προς τη σύνθεση των χρωστικών ουσιών. Υπό αυτό το πρίσμα ένα επαγγελματικό τατουάζ συνήθως χρειάζεται 6-10 συνεδρίες εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων που η αφαίρεση τατουάζ μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και σε 20 συνεδρίες.

Η ηλικία ενός τατουάζ μπορεί να επιμηκύνει τον αριθμό των απαραίτητων συνεδρίων όπως για παράδειγμα ένα πρόσφατο τατουάζ μπορεί να χρειαστεί περίπου 6 συνεδρίες σε αντίθεση με ένα παλαιότερο που οι συνεδρίες στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ξεπερνούν τις 6.

Τα μεσοδιαστήματα 30 η μερών μεταξύ των συνεδριών είναι αναγκαία καθώς χρειάζεται χρόνος για την αποκομιδή και αποβολή των σωματιδίων χρωστικής που χρησιμοποιήθηκε.

Γιατί να επιλέξετε τα Δερματολογικά Ιατρεία IQIntensive Quality Dermatology:

 • Τεχνολογία αιχμής Q-Switched LASER εγκεκριμένη από τον αυστηρό Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Συσκευών FDA
 • 25ετή εμπειρία και εξειδίκευση στη LASER Δερματολογία
 • Εξασφαλισμένα αποτελέσματα

 

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification