ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΑΤΟΥΑΖ ΧΩΡΙΣ ΟΥΛΕΣ & ΣΗΜΑΔΙΑ

Το 50% των ατόμων που έχουν κάνει τατουάζ το έχει μετανιώσει, ενώ το 30% των ατόμων επιθυμεί να το αφαιρέσει.

Αφαίρεση Τατουάζ

Η αφαίρεση τατουάζ είναι μια απόφαση που συνήθως προκύπτει λόγω εμφάνισης αλλεργίας στη χρωστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του σχεδίου. Ωστόσο αρκετές φορές αισθητικοί, προσωπικοί, κοινωνικοί και επαγγελματικοί λόγοι ενισχύουν την απόφαση ολικής ή και μερικής αφαίρεσης  τατουάζ, ή και αποχρωματισμού με σκοπό το λεγόμενο cover up, την κάλυψη υπάρχοντος σχεδίου με νέο τατουάζ .

Αφαίρεση Τατουάζ: Δερματολογική Εξέταση

Στα Δερματολογικά Ιατρεία IQ-Intensive Quality Skin Clinics η κλινική εκτίμηση για την αφαίρεση τατουάζ διαμορφώνεται μετά από:

Οπτική εξέταση κατά τη διάρκεια της οποίας αξιολογείται:

 • η ηλικία-παλαιότητα
 • το είδος του τατουάζ (επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό)
 • το χρώμα
 • το είδος χρωστικής
 • η ανατομική περιοχή
 • η ποιότητα δέρματος

Ψηλάφηση ανατομικής περιοχής

Η διαδικασία ψηλάφησης επιβάλλεται προκειμένου να διερευνηθεί πιθανή ύπαρξη ουλών ή σκλήρυνσης. Εάν κατά τη διαδικασία της ψηλάφησης  διαπιστωθεί σχηματισμός ουλής-αρκετά σύνηθες φαινόμενο κατά τη δημιουργία του τατουάζ- λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν κατά τη διαδικασία αφαίρεσης. Ο εντοπισμός σκλήρυνσης υποδεικνύει πιθανή αλλεργική αντίδραση εντός του τατουάζ και αυτό σε αρκετές περιπτώσεις προϋποθέτει επιπλέον χρήση άλλης συσκευής LASER.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ LASER QSWITCHED LASER-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Η ενισχυμένη δέσμη του Q-Switched LASER απορροφάται επιλεκτικά από τα χρωμοφόρα σωματίδια του τατουάζ τα οποία θρυμματίζονται σε μικροσκοπικά κομμάτια και στη συνέχεια απομακρύνονται από το σώμα μέσω της λεμφικής οδού (δηλαδή φαγωκυτταρώνονται από ειδικά αμυντικά κύτταρα του οργανισμού, τα λεγόμενα μακροφάγα), αφήνοντας άθικτα το γύρω δέρμα και την παρακείμενη επιδερμίδα.

 Η εξάλειψη διαφορετικών χρωμάτων απαιτεί διαφορετικά LASER

Η εξάλειψη διαφορετικών χρωμάτων απαιτεί τη χρήση διαφορετικών μήκων κύματος, δηλαδή διαφορετικά LASER καθώς σε κάθε χρώμα αντιστοιχεί διαφορετικό μήκος κύματος.

Πιο συγκεκριμένα, για την αφαίρεση της μαύρης, μπλε και πράσινης χρωστικής ουσίας των τατουάζ χρησιμοποιούμε τα Q-Switched Ruby Laser & Q-Switched Alexandrite LASER.  Επίσης,  για την αφαίρεση της κόκκινης μελάνης χρησιμοποιούμε το Q-Switched Nd:YAG LASER στα 532 nm  ενώ το Q-Switched Nd:YAG LASER στα 1024 nm μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση της μαύρης και της μπλε χρωστικής.

Tο QSwitched LASER υπερέχει συγκριτικά με άλλες μεθόδους αφαίρεσης τατουάζ στα εξής:

 • Δρα επιλεκτικά και με ακρίβεια στο στόχο
 • Φέρει έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Συσκευών FDA
 • Κατάλληλο για όλους τους τύπου δέρματος
 • Εξαλείφεται το ενδεχόμενο λοίμωξης ή χειρουργικού λάθους
 • Χωρίς παρενέργειες, ουλές και σημάδια
 • Μη επεμβατικό , ανώδυνο, ασφαλές, αποτελεσματικό
 • Δεν απαιτείται η εφαρμογή χημικών παραγόντων
 • Δεν προκαλεί μόνιμες βλάβες στην επιδερμίδα εξαιτίας της απειροελάχιστης διάρκειας της δέσμης φωτός του LASER

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής χρησιμοποιούνται ειδικά προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια προς αποφυγή πρόκλησης βλάβης του αμφιβληστροειδούς, ενώ στην περίπτωση αφαίρεση τατουάζ γύρω από τα μάτια επιβάλλεται η χρήση ειδικών μεταλλικών προστατευτικών για τα μάτια.

Ωστόσο,  σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και μετά την επιτυχή αφαίρεση είναι πιθανό να εμφανιστεί αχνό περίγραμμα στο σημείο του αρχικού τατουάζ το οποίο μετά από ελεύθερη έκθεση στον ήλιο και την υπερμελάγχρωση εξαφανίζεται μετά από μικρό χρονικό διάστημα.

Αριθμός Συνεδριών για την πλήρη αφαίρεση ενός τατουάζ  εξαρτάται από το βάθος στο οποίο έχει εμποτισθεί η χρωστική του τατουάζ.

Για παράδειγμά ένα ερασιτεχνικό τατουάζ μπορεί να αφαιρεθεί μετά από 4-6 συνεδρίες σε αντίθεση με ένα επαγγελματικό στο οποίο το χρώμα τοποθετείται στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος και υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα μελανίνης και ποικιλία ως προς τη σύνθεση των χρωστικών ουσιών. Υπό αυτό το πρίσμα ένα επαγγελματικό τατουάζ συνήθως χρειάζεται 6-10 συνεδρίες εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων που η αφαίρεση τατουάζ μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και σε 20 συνεδρίες.

Η ηλικία ενός τατουάζ μπορεί να επιμηκύνει τον αριθμό των απαραίτητων συνεδρίων όπως για παράδειγμα ένα πρόσφατο τατουάζ μπορεί να χρειαστεί περίπου 6 συνεδρίες σε αντίθεση με ένα παλαιότερο που οι συνεδρίες στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ξεπερνούν τις 6.

Τα μεσοδιαστήματα 30 η μερών μεταξύ των συνεδριών είναι αναγκαία καθώς χρειάζεται χρόνος για την αποκομιδή και αποβολή των σωματιδίων χρωστικής που χρησιμοποιήθηκε.

Γιατί να επιλέξετε τα Δερματολογικά Ιατρεία IQIntensive Quality Skin Clinics:

 • Τεχνολογία αιχμής Q-Switched LASER εγκεκριμένη από τον αυστηρό Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Συσκευών FDA
 • 25ετή εμπειρία και εξειδίκευση στη LASER Δερματολογία
 • Εξασφαλισμένα αποτελέσματα