ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ PICO LASER

Το 50% των ατόμων που έχουν κάνει τατουάζ το έχει μετανιώσει, ενώ το 30% των ατόμων επιθυμεί να το αφαιρέσει.

Αφαίρεση Τατουάζ

Αφαίρεση τατουάζ από την έμπειρη ομάδα του Dr. Τζερμιά

Χάρη στην τεχνολογία picosecond, η αφαίρεση τατουάζ με PICO LASER εξασφαλίζει πλήρη εξάλειψη όλων των χρωμάτων, ανώδυνα, με ασφάλεια, χωρίς τραυματισμούς, ουλές, σημάδια και σκιάσεις. Συγκεκριμένα, το PICO LASER:

 • Αφαιρεί όλα τα χρώματα, ακόμα και τα πιο “επίμονα”, όπως το πορτοκαλί και το γαλάζιο.
 • Δεν έχει παρενέργειες.
 • Δεν αφήνει ουλές, σημάδια και σκιάσεις.
 • Δρα επιλεκτικά και με ακρίβεια στο στόχο.
 • Φέρει έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Συσκευών FDA.
 • Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.
 • Είναι μη επεμβατικό, ανώδυνο, ασφαλές, αποτελεσματικό.
 • Δεν χρησιμοποιεί χημικούς παράγοντες.
 • Δεν προκαλεί βλάβες στην επιδερμίδα χάρη στην απειροελάχιστη διάρκεια της δέσμης φωτός του LASER.
 • Απαιτεί λίγες συνεδρίες.

Μέθοδος Αφαίρεσης Τατουάζ IQ PICO LASER

Δεν αφήνει κανένα ίχνος τατουάζ

H υπεροχή του PICO LASER βασίζεται στην πολύ σύντομη διάρκεια παλμού του LASER στον ιστό του δέρματος (τεχνολογία picosecond), η οποία σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή ένταση επιτρέπουν την πλήρη αφαίρεση όλων των χρωμάτων χωρίς τραυματισμό, χωρίς ουλές και σκιάσεις.

Αφαιρεί όλα τα χρώματα

Η εξάλειψη διαφορετικών χρωμάτων απαιτεί διαφορετικά LASER, καθώς σε κάθε χρώμα και τύπο δέρματος αντιστοιχεί διαφορετικό μήκος κύματος. Η δυνατότητα του PICO LASER να εκπέμπει υψηλή παλμική ενέργεια σε διαφορετικά μήκη κύματος εξασφαλίζει την πλήρη αφαίρεση όλων των χρωμάτων, ακόμα και αυτών που παραδοσιακά έχουν χαρακτηριστεί “επίμονα”, όπως το γαλάζιο και το πορτοκαλί.

Θρυμματίζει ακόμα και το πιο μικρό σωματίδιο χρωστικής

Η εξαιρετικά σύντομη διάρκεια παλμού του PICO LASER στο δέρμα έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση των σωματιδίων χρωστικής σε πολύ λεπτή σκόνη. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η διαδικασία απομάκρυνσης των σωματιδίων από τον οργανισμό και επιπλέον απαιτείται μικρότερος αριθμός συνεδριών.

Η απομάκρυνση των σωματιδίων χρωστικής με PICO LASER επιτυγχάνεται ως εξής:

 • Η δέσμη φωτός του PICO LASER διεισδύει στην επιφάνεια του δέρματος και στοχεύει επιλεκτικά τα σωματίδια χρωστικής.
 • Από τη δέσμη φωτός του PICO LASER, η θερμότητα που παράγεται μετατρέπεται σε ακουστικά κύματα.
 • Τα ακουστικά κύματα θρυμματίζουν το στοχευμένο σώμα χρωστικής σε πολύ λεπτή σκόνη.
 • Ο οργανισμός αντιλαμβάνεται την σκόνη χρωστικής ως «ξένο σώμα» και σπεύδει να την απομακρύνει εξωτερικά.

PICO Fractional LASER: ενισχύει την αποτελεσματικότητα του PICO LASER

Το PICO Fractional LASER, που εφαρμόζεται αμέσως μετά το PICO LASER, δημιουργεί διόδους στο τατουάζ, ώστε το μεγαλύτερο μέρος της λεπτής σκόνης να απομακρυνθεί εξωτερικά μέσω του δέρματος και όχι εσωτερικά. Η εξωτερική οδός απομάκρυνσης των σωματιδίων χρωστικής από το δέρμα αποτρέπει το φαινόμενο της “φυσαλιδοποίησης”, της δημιουργίας φυσαλίδων, το οποίο το παρατηρούσαμε ύστερα από την αφαίρεση τατουάζ με εφαρμογή παλαιού τύπου LASER. Επίσης, το PICO Fractional LASER έχει τη δυνατότητα να “σαρώνει” το σημείο που υπάρχει το τατουάζ με αποτέλεσμα να ομογενοποιούνται τυχόν μελαγχρώσεις, ουλές και σημάδια, που ήταν αποτέλεσμα αφαίρεσης τατουάζ με άλλη μέθοδο.

Κλείστε Τώρα Ραντεβού Αξιολόγησης ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Φαινόμενο Frosting Effect: ένδειξη ότι ο οργανισμός ανταποκρίνεται θετικά στην θεραπεία

Σε μερικές περιπτώσεις, κυρίως κατά τις πρώτες συνεδρίες όπου η ποσότητα χρωστικής που απομακρύνεται είναι μεγαλύτερη, το τατουάζ γίνεται λευκό και παρουσιάζει μια μικρή διόγκωση. Πρόκειται για το λεγόμενο φαινόμενο Frosting effect, που όχι μόνο δεν πρέπει να σας ανησυχεί, αλλά να σας καθησυχάζει καθώς αποτελεί ένδειξη ότι η θεραπεία αφαίρεσης τατουάζ με PICO LASER είναι επιτυχής. Το φαινόμενο frosting effect είναι προσωρινό και υποχωρεί σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αριθμός συνεδριών ανάλογα με το είδος του τατουάζ

Ο αριθμός συνεδριών για την πλήρη αφαίρεση τατουάζ εξαρτάται από το βάθος στο οποίο έχει εμποτισθεί η χρωστική του τατουάζ. Για παράδειγμα, ένα ερασιτεχνικό τατουάζ μπορεί να αφαιρεθεί σε λιγότερες συνεδρίες από ότι ένα επαγγελματικό τατουάζ, στο οποίο το χρώμα τοποθετείται στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος και υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα μελανίνης και ποικιλία ως προς τη σύνθεση των χρωστικών ουσιών.

Ο μέσος όρος απαιτούμενων συνεδριών για την πλήρη αφαίρεση τατουάζ με PICO LASER  κυμαίνεται από 4-10 με μεσοδιάστημα 4-8 εβδομάδων μεταξύ των συνεδριών, καθώς χρειάζεται χρόνος για την αποκομιδή και αποβολή των σωματιδίων χρωστικής.

Λόγοι που οδηγούν στην αφαίρεση τατουάζ

Η αφαίρεση τατουάζ είναι μια απόφαση, που συνήθως προκύπτει λόγω εμφάνισης αλλεργίας στη χρωστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του σχεδίου. Ωστόσο, αρκετές φορές, αισθητικοί, προσωπικοί, κοινωνικοί και επαγγελματικοί λόγοι ενισχύουν την απόφαση ολικής ή μερικής αφαίρεσης τατουάζ ή αποχρωματισμού αυτού με σκοπό το λεγόμενο cover up, την κάλυψη δηλαδή του υπάρχοντος με νέο τατουάζ.

Γιατί να επιλέξετε τα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics για αφαίρεση τατουάζ

Δερματολογική εξέταση

Στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, η κλινική εκτίμηση για την αφαίρεση τατουάζ διαμορφώνεται μετά από δερματολογική εξέταση κατά τη διάρκεια της οποίας αξιολογούνται τα ακόλουθα:

 • ηλικία-παλαιότητα του τατουάζ
 • είδος τατουάζ (επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό)
 • χρώμα τατουάζ
 • είδος χρωστικής ουσίας
 • ανατομική περιοχή
 • ποιότητα του δέρματος

⇒ Ψηλάφηση ανατομικής περιοχής

Η διαδικασία ψηλάφησης επιβάλλεται προκειμένου να διερευνηθεί πιθανή ύπαρξη ουλών ή σκλήρυνσης. Εάν κατά τη διαδικασία της ψηλάφησης διαπιστωθεί σχηματισμός ουλής – αρκετά σύνηθες φαινόμενο κατά τη δημιουργία του τατουάζ – λαμβάνεται σοβαρά υπόψη κατά τη διαδικασία αφαίρεσης. Ο εντοπισμός σκλήρυνσης υποδεικνύει πιθανή αλλεργική αντίδραση εντός του τατουάζ και αυτό σε αρκετές περιπτώσεις προϋποθέτει πρόσθετη χρήση συσκευής LASER.

⇒ Ασφάλεια κατά την εφαρμογή

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, χρησιμοποιούμε ειδικά προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια προς αποφυγή πρόκλησης βλάβης του αμφιβληστροειδούς. Εάν πρόκειται για αφαίρεση τατουάζ γύρω από τα μάτια, η χρήση μεταλλικών προστατευτικών είναι επιβεβλημένη.