ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΝΥΧΙΩΝ

Ασφάλεια στο ινστιτούτο περιποίησης νυχιών

Τα ινστιτούτα περιποίησης νυχιών στις ΗΠΑ ακολουθούν συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες από το Εθνικό Ινστιτούτο για την Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία και την Υπηρεσία Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας.

Ωστόσο κάποιοι αισθητικοί εργάζονται πολλές ώρες σε χώρους χωρίς καλό εξαερισμό και εκτίθενται συνεχώς σε οργανικούς ατμούς, όπως το οξικό βουτύλιο, το τολουόλιο και ο μεθακρυλικός αιθυλεστέρας, καθώς και σε ακρυλικές σκόνες. Η έκθεση λόγω του επαγγέλματος σε χημικές ουσίες στα ινστιτούτα περιποίησης νυχιών αποτελεί έναν αναφερόμενο αίτιο για εμφάνιση άσθματος.

Σε μια μελέτη των Hiipakka και συνεργατών βρέθηκε ότι μεταξύ των δυνητικών σχετικών με την εργασία παρενεργειών ήταν η ενόχληση του λαιμού. Οι LoSasso και συνεργάτες διερεύνησαν τις γνωστικές και νευροφυσιολογικές επιδράσεις της σχετικής με την εργασία έκθεση σε νευροτοξικούς οργανικούς διαλύτες και μεθακρυλικούς χημικούς παράγοντες και διαπίστωσαν ότι οι αισθητικοί νυχιών είχαν χειρότερη απόδοση από την ομάδα ελέγχου σε αξιολογήσεις ως προς την προσοχή και την ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών αλλά είχαν την ίδια απόδοση με την ομάδα ελέγχου σε αξιολογήσεις ως προς τη μνήμη, το συντονισμό λεπτής κίνησης και την κατάθλιψη.

Οι LoSasso και συνεργάτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έκθεση σε νευροτοξικές ουσίες χαμηλού επιπέδου, οι οποίες χρησιμοποιούνται συνήθως στα ινστιτούτα περιποίησης νυχιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε ήπιες γνωστικές και νευροαισθητηριακές αλλαγές παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται σε ανθρώπους που ασχολούνται με διαλύτες σε άλλα εργασιακά πλαίσια.

Οι αισθητικοί νυχιών αντιμετωπίζουν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργικής και ερεθιστικής δερματίτιδας και θα πρέπει να είναι προσεχτικοί ώστε να αποφεύγουν την επαφή των καλλυντικών νυχιών με το δέρμα, να πλένουν τα χέρια τους πολύ καλά πριν ακουμπήσουν το πρόσωπο ή τα μάτια τους, να αποφεύγουν την επαφή με σκόνες και κομματάκια που θα μπορούσαν να περιέχουν μικρές ποσότητες υπολειμμάτων από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

ονυχομυκητιαση-pmi-bannerΑισθητικοί νυχιών και τεχνητά νύχια

Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να ενημερωθούν ότι οι τεχνητές επιμηκύνσεις νυχιών ενδέχεται να υποκρύπτουν παθογόνους οργανισμούς όπως Candida, Klebsiella και Pseudomonas, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν πολλές λοιμώξεις στους ασθενείς. Σύμφωνα με σχετική σύσταση του Οργανισμού Νοσηλευτών/Νοσηλευτριών, το προσωπικό σε χειρουργεία θα πρέπει να έχει κοντά και χωρίς μανικιούρ νύχια. Παρόλο που δεν υπάρχει παγκόσμια οδηγία ως προς αυτό, τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν πολιτικές σχετικά με τα καλλυντικά νυχιών ανάλογα με την περίπτωση.

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification