ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ: ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. MΕ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ LASER

Η μόνη μέθοδος που εγγυάται μόνιμη απαλλαγή από την ανεπιθύμητη ή και υπερβολική τριχοφυΐα είναι η αποτρίχωση με LASER. Προσφέρει Μόνιμα αποτελέσματα και όχι προσωρινές λύσεις. Πάντα με ασφάλεια. Ανώδυνα. Χωρίς σημάδια.

αποτρίχωση

Αποτρίχωση Σώματος και Προσώπου με LASER: Εφαρμόζεται βάσει της θεωρίας της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης

Τα Δερματολογικά LASER Αποτρίχωσης 4ης γενιάς δρουν επιλεκτικά ως προς τον εκάστοτε στόχο, χωρίς να τραυματίζεται η παρακείμενη φυσιολογική επιδερμίδα και το χόριο, χάρη στην επιλεκτική απορρόφηση της ενέργειας του LASER από τη μελανίνη, τη χρωστική ουσία της τρίχας. Πιο συγκεκριμένα,  το LASER στοχεύει επιλεκτικά τον τριχικό θύλακα και στη συνέχεια ακολουθεί η απορρόφηση της ενέργειας του LASER από τη μελανίνη. Αμέσως μετά, η δέσμη φωτός του LASER μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας και καταστροφή των κυττάρων που παράγουν την τριχοφυΐα. Η διαδικασία αυτή σταδιακά οδηγεί στη μείωση της τριχοφυΐας σε αδύναμη και χνοώδη και συνεχίζεται μέχρις ότου επιτευχθεί η ολοκληρωτική εξάλειψή της.

diagnwsi

Αποτρίχωση με LASER

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η αποτρίχωση σώματος και προσώπου με LASER συνιστά την πλέον αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο απαλλαγής από την ανεπιθύμητη ή και υπερβολική τριχοφυΐα για γυναίκες και άνδρες καθώς μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε όλες τις ανατομικές περιοχές, ακόμα και σε περιοχές με μεγάλη επιφάνεια, όπως η ανδρική πλάτη ή και δυσπρόσιτες όπως τα αυτιά.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Αποτρίχωση με LASER αποτελεί την ασφαλέστερη μέθοδο απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων καθώς επιτρέπει την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση ιογενών μολύνσεων και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων  Νοσημάτων στην περιοχή, σε αντίθεση με τις συμβατικές μεθόδους αποτρίχωσης, που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς και αμυχές, οι οποίες πολύ συχνά αποτελούν εισόδους για τις παραπάνω μολύνσεις.

 

Οι πιο δημοφιλείς Περιοχές Αποτρίχωσης στις Γυναίκες

 

 Οι πιο δημοφιλείς Περιοχές Αποτρίχωσης στους Άνδρες:
Άνω χείλος («μουστάκι»)

 

Πλάτη

 

Μασχάλες

 

Ώμοι

 

Χέρια

 

Στήθος

 

Γραμμή κοιλιάς

 

Χέρια

 

Μπικίνι

 

Πόδια

 

Πόδια

 

Αυτιά, ζυγωματικά, λαιμός

 

Κλείστε τώρα Ραντεβού Αξιολόγησης Χωρίς Χρέωση >


Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την οριστική εξάλειψη της τριχοφυΐας;

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για την πλήρη εξάλειψη της τριχοφυΐας εξαρτάται  την ανατομική περιοχή και την ποιότητα της τρίχας. Ωστόσο,  ο απαιτούμενος αριθμός συνεδριών επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως η λήψη φαρμάκων, η παχυσαρκία, οι ορμόνες, η κληρονομική προδιάθεση, το στρες και ο μεταβολισμός.

Γιατί χρειάζονται οι επαναληπτικές συνεδρίες;

Την ημέρα της εφαρμογής εξαλείφονται οριστικά όσες τρίχες βρίσκονται στη φάση ανάπτυξης. Η φάση ανάπτυξης (αναγέννησης) του κύκλου ζωής της τρίχας αποτελεί την ιδανική χρονική στιγμή για την οριστική  εξάλειψη της τριχοφυΐας, καθώς σε αυτήν ακριβώς τη χρονική στιγμή υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μελανίνης στο τριχοθυλάκιο και συνεπώς μεγαλύτερη απορρόφηση της ενέργειας  του LASER.

Ωστόσο, δεν αναπτύσσονται όλες οι τρίχες με τον ίδιο ρυθμό. Αυτό συμβαίνει γιατί, ο κύκλος ζωής της τριχοφυΐας ακολουθεί 3 επαναλαμβανόμενες φάσεις: τη φάση αναγέννησης, την περίοδο που η τριχοφυΐα αυξάνεται και αναπτύσσεται, τη φάση της καταγέννησης, την περίοδο που η τριχοφυΐα «ηρεμεί», και επιβραδύνει σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξής της και τέλος, τη φάση της τελογένεσης, την περίοδο κατά την οποία η τριχοφυΐα σταματά να αναπτύσσεται, τη λεγόμενη φάση απόπτωσης. Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται μέχρις ότου το LASER «πετύχει»  όλες τις τρίχες στη φάση ανάπτυξης. Αρχικά, μεταξύ των συνεδριών χρειάζεται να μεσολαβεί διάστημα 4-10 εβδομάδων ενώ αργότερα με το πέρασμα του χρόνου το απαιτούμενο μεσοδιάστημα είναι  6-8 μήνες.

Αποτελεσματικότητα, Ανώδυνα Με Ασφάλεια

Η αποτρίχωση με LASER συνιστά την πλέον αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα με αποτελέσματα ορατά από την 1η κιόλας συνεδρία. Είναι κατάλληλη για όλους τύπους & χρώματα δέρματος, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί με απόλυτη ασφάλεια σε όλα τα μέρη του σώματος χωρίς να προκαλεί τραυματισμούς και σημάδια. Η θεραπεία σε όλη της διάρκεια είναι ανώδυνη καθώς προηγείται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας κυρίως στις πιο ευαίσθητες περιοχές.

Προετοιμασία για την ημέρα εφαρμογής

Πριν από την ημέρα της εφαρμογής και για διάστημα τουλάχιστον 4-6 εβδομάδων απαγορεύεται η χρήση άλλων αποτριχωτικών μεθόδων, όπως κερί ή ξυραφάκι, καθώς διαταράσσουν τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας. Σε αυτό το πλαίσιο, την ημέρα της εφαρμογής, προκειμένου να γίνει καταγραφή και αξιολόγηση της ποσότητας και της ποιότητας της υπάρχουσας τριχοφυΐας, θα πρέπει να υπάρχουν τρίχες τουλάχιστον 2 ημερών. Παράλληλα, συστήνεται η αποφυγή πολύωρης έκθεσης στον ήλιο για τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες πριν την εφαρμογή προς αποφυγήν μεταφλεγμονώδους μελάγχρωσης.

Τι πρέπει να ακολουθήσετε μετά τη συνεδρία:

Η καθημερινή εφαρμογή αντιηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη για τις επόμενες 30 ημέρες. Επιπλέον, συνίσταται να αποφεύται η χρήση σάουνας, ή πισίνας για τις επόμενες 24 ώρες. Στην περίπτωση που παρουσιαστεί ερεθισμός ή ερύθημα, εφαρμόστε κρύα επιθέματα ή ενυδατική κρέμα.


LASER
Αποτρίχωση vs ΙPL (παλμικό φως ή φωτόλυση)

Το μόνο κοινό σημείο μεταξύ των 2 είναι ότι για την καταστροφή της τρίχας χρησιμοποιούν φωτεινή ενέργεια. Επί της ουσίας όμως δεν υπάρχει καμία άλλη ομοιότητα.

Το IPL Δεν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό όπως το LASER, γιατί το IPL Δεν είναι LASER.

Δείτε αναλυτικότερα τις διαφορές στον παρακάτω πίνακα:

     
LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
IPL ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Δέσμη
Στενή δέσμη μονοχρωματικού φωτός
Ευρεία δέσμη φωτός

Τεχνολογία
Δρα επιλεκτικά στη ρίζα της τρίχας χωρίς να επηρεάζει την επιδερμίδα
Αδυναμία επιλεκτικής δράσης του φωτός στο δέρμα. Αβέβαιη προστασία της επιδερμίδας

Τύπος Δέρματος
Κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος
Κατάλληλη μόνο για ανοικτόχρωμους τύπους δέρματος

Αποτελεσματικ-
ότητα
Τεχνολογία η οποία δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοπ-
οιηθούν κατάλληλες ενέργειες, έτσι ώστε να πετύχουν μη αναστρέψιμη βλάβη στον στόχο
Λόγω απουσίας  εξελιγμένων τεχνικών (όπως ενεργητικού μηχανισμού ψύξης) δεν μπορούν να εφαρμοστούν υψηλές ενέργειες διότι προκαλούν πόνο και παρενέργειες. Οι χαμηλές  ενέργειες  προσφέρουν αβέβαιο αποτέλεσμα.

Πόνος
Τεχνολογία η οποία ενώ είναι αποτελεσματική και ασφαλής, επιτρέπει ανώδυνη εφαρμογή για τον ενδιαφερόμενο
Η ανώδυνη εφαρμογή είναι άμεσα εξαρτώμενη από τον εφαρμοστή και όχι από τις τεχνολογικές ιδιότητες

Ανεπιθύμητες Ενέργειες
Η εφαρμογή μπορεί να ρυθμιστεί με βάση το χρώμα του δέρματος και των τριχών, διασφαλίζοντας την προστασία της επιδερμίδας
Η εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στους πιο σκουρόχρωμους τύπους δέρματος.

 

Κλείστε τώρα Ραντεβού Αξιολόγησης Χωρίς Χρέωση >