ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Συνδυαστικά ή μεμονωμένα τα εξελιγμένα LASER ενισχύουν την εξάλειψη ερυθρότητας & την ανάπλαση δέρματος με λείανση των υπερτοφικών & εμβυθισμένων περιοχών.

Αποκατασταση Ουλων

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την θεραπευτική αντιμετώπιση-αποκατάσταση ουλών είναι το μέγεθος, η έκταση, το βάθος του τραύματος, το πάχος, το χρώμα του δέρματος, η αιμάτωση της περιοχής, η κατεύθυνση της ουλής, η ηλικίας, η εντόπιση-ανατομική σημείο εμφάνισης, γενετικοί παράγοντες και φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνει ο ασθενής.

Για παράδειγμα, όσο μεγαλύτερη είναι η βλάβη τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για την επούλωσή της.  Αξίζει δε να σημειωθεί πως η επουλωτική διαδικασία μιας ουλής είναι βραδύτερη στις μεγαλύτερες ηλικίες ακόμα και αν η ουλή προέρχεται από τον ίδιο τύπο τραυματισμού συγκριτικά με νεαρότερα άτομα που έχουν πιο ελαστικό δέρμα.

Οι θεραπευτικές επιλογές διαφέρουν βάσει του τύπου και του  βαθμού της εκάστοτε ουλοποίησης και μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Θεραπείες με χρήση τοπικών σκευασμάτων όπως τα κορτικοστεροειδή, τα φύλλα σιλικόνης και αναπλαστικοί παράγοντες
  • Χημικά πηλινγκ
  • Ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι, όπως εγχύσεις βραδείας αποδέσμευσης κορτικοστεροειδών και το RF Microneedling
  • Αντιμετώπιση με χρήση LASER
  • Χειρουργική αποκατάσταση με προηγμένες τεχνικές εκτομής ουλών ή και
  • Συνδυασμός θεραπειών

 Αποκατάσταση  Ουλών και Ανάπλαση Δέρματος με εξελιγμένα LASER

H χρήση εξελιγμένων LASER CO2 Fraction LASER και του Pulsed Dye LASER στοχεύει στην αναμόρφωση της περιοχής καθώς προκαλεί αλλαγές στις διάφορες στοιβάδες του δέρματος που επιτρέπουν τη δημιουργία νέου υγιούς δέρματος στην περιοχή της ουλής ανώδυνα και αναίμακτα.

Συνδυαστικά ή μεμονωμένα -κατά περίπτωση- τα εξελιγμένα LASER χρωστικής έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν σημαντικά την εξάλειψη ερυθρότητας και ανάπλαση δέρματος με λείανση των υπερτοφικών και εμβυθισμένων περιοχών.

Η αντιμετώπιση ουλών με υπερπαλμικά LASER ανάπλασης του δέρματος καταγράφει υψηλότερη αποτελεσματικότητα συγκριτικά με το dermabrasion & τα χημικά πηλινγκ, είναι ελεγχόμενη και απαιτεί μικρότερο χρόνο ανάρρωσης.

Αποκατάσταση  Ουλών με χειρουργική επέμβαση

Η χειρουργική επέμβαση αποκαθιστά τη λειτουργία και διορθώνει τις αλλαγές του δέρματος (δυσμορφία) από τραυματισμό, πληγή και κακή διαδικασία επούλωσης. Στόχος της χειρουργικής επέμβασης αποτελεί η βελτίωση της εμφάνισης και ελαχιστοποίηση της ουλής, ώστε να μοιάζει περισσότερο με τον τόνο και την υφή του περιβάλλοντος δέρματος, καθώς δεν είναι δυνατή η πλήρης αποκατάστασή της.

Η μέθοδος της χειρουργικής αποκατάστασης κρίνεται επιβεβλημένη όταν η ουλή εκτός από αισθητικό πρόβλημα είναι και λειτουργικό, όπως στην κίνηση (π.χ. ουλή που βρίσκεται σε άρθρωση). Παράλληλα, εάν κριθεί απαραίτητο μπορεί να γίνει αλλαγή κατεύθυνσης της ουλής, έτσι ώστε να είναι σε αρμονία με τον τόνο και την υφή του δέρματος.

Η χειρουργική επέμβαση έχει μακράς διάρκειας αποτελέσματα και ενδέχεται να συσταθεί λείανση με LASER για περαιτέρω εξομάλυνση της ουλής ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες χηλοειδείς ουλές.

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ