ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΤΡΙΧΟΦΥΙΑ

Το “μυστήριο” γύρω από το τι είναι Laser φωτίζεται όταν κατανοήσει κανείς ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο φως!

Τεχνολογία επόμενης γενεάς

Άντρες και γυναίκες με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αφιερώνουν πολλές ώρες σε προσωρινές μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το ξύρισμα, και το κερί, βλέποντας τις τρίχες μετά από λίγο καιρό να επανεμφανίζονται. Η μέθοδος της ηλεκτρόλυσης με βελόνα τείνει να αποφεύγεται, αφού καυτηριάζει και καταστρέφει το θύλακα κάθε τρίχας αλλά πονάει και αφήνει σημάδια. Ενδείκνυται δε μόνο για μικρές περιοχές και απαιτεί πολύ χρόνο για τη θεραπεία.
Το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας είναι ιδιαίτερα έντονο στις Ελληνίδες και γενικότερα στις γυναίκες των χωρών γύρω από τη Μεσόγειο, κυρίως λόγω φυλετικής προδιάθεσης και υψηλής επίπτωσης πολυκυστικών ωοθηκών.
Το laser είναι μια δέσμη φωτός που έχει τη δυνατότητα να απορροφάται επιλεκτικά από ορισμένα συστατικά του δέρματος (νερό, μελανίνη, αιμοσφαιρίνη) αναπτύσσοντας θερμότητα για να τα καταστρέψει.
Λόγω της υψηλής ενέργειας του laser, τα κύτταρα της τρίχας καταστρέφονται και η φωτεινή δέσμη προχωρά μέχρι τη ρίζα όπου και παρατηρείται η υψηλότερη συγκέντρωση μελανίνης, με αποτέλεσμα τη θέρμανση και την καταστροφή του θύλακα της τρίχας.
ΤΟ “ΜΥΣΤΗΡΙΟ” γύρω απο το τι ειναι  LASER φωτίζεται όταν κατανοήσει κανείς ότι δεν  είναι τίποτε άλλο παρά μόνο φως!

Καθαρό, μονοχρωματικό και ενισχυμένο φως, που είναι συγκεντρωμένο σε μια και μοναδική φωτεινή δέσμη. Καμία σχέση, λοιπόν, με ραδιενεργό ακτινοβολία. Σε κάθε περίπτωση, το Laser έχει κάτι το “μαγικό” και κουβαλάει χιλιάδες μύθους. Στην πραγματικότητα, όμως, στην ευρύτατη εφαρμογή του στην ιατρική υπολογίζεται ως η εύκολη, σύγχρονη, ανώδυνη και βεβαίως, αναίμακτη μέθοδος αντιμετώπισης δερματικών παθήσεων ή καταστάσεων, που στο παρελθόν ήταν αδύνατον ή δύσκολο να αντιμετωπιστούν.
Εφόσον οι παλμοί των σύγχρονων laser μπορούν να δράσουν ταυτόχρονα σε περισσότερους από έναν θύλακες κάθε φορά, οι συνεδρίες σε περιοχές με μεγάλη επιφάνεια όπως η πλάτη, οι ώμοι ή τα πόδια είναι σύντομες και δε διαρκούν πολύ.

Το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυίας μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες

laser-αποτριχωση-pmi-bannerΈνα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της τριχοφυΐας περιλαμβάνει συνδυασμούς εξελιγμένων λέιζερ Alexandrite και Nd:Yag που πρέπει να εφαρμοστούν στο θύλακο της τρίχας, περιοχή γένεσης και ανάπτυξής της.
Οι τεχνικές που εφαρμόζονται είναι συνδυαστικές.

Μόνο οι τριχικοί θύλακοι οι ευρισκόμενοι στην αναγενή φάση είναι καταστρέψιμοι και άρα απαιτούνται επαναλαμβανόμενες συνεδρίες.

Τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των συνεδριών δεν είναι σταθερά αλλά εξαρτώμενα από τη διάρκεια του κύκλου της τρίχας κατά περιοχή και κατά άτομο.
Τα αποτελέσματα είναι ορατά ήδη από την πρώτη επίσκεψη, ενώ η επόμενη πραγματοποιείται έπειτα από έναν ή δύο μήνες.
Σταδιακά, το διάστημα μεταξύ των επισκέψεων μεγαλώνει (έξι-οκτώ μήνες).
Οπτικά υπάρχει πλήρης εξαφάνιση των τριχών μετά την πρώτη επίσκεψη. Οι τρίχες ξαναφυτρώνουν βέβαια σε κάποιους μήνες.
Έπειτα, όμως, από 2-3 επισκέψεις το πρόβλημα υποχωρεί αισθητά.
Αφού συμπληρωθεί το σύνολο της θεραπείας, ο γιατρός παρακολουθεί την ασθενή μια φορά το εξάμηνο και κατόπιν μια φορά τον χρόνο.


Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ