ΕΧΩ ΛΕΥΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑΤΟΥΑΖ;

Off 1

Η απάντηση δεν είναι απλή. Πριν αποφασίσετε να κάνετε τατουάζ, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν κάποια βασικά σημεία και να δοθούν απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα.

λεύκη ασθένεια
Aπογευματινή της Κυριακής Onmed.gr
Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ποιος ο λόγος να κάνετε τατουάζ;

Πολλοί επιλέγουν να κάνουν τατουάζ για να καλύψουν τα σημάδια από τη λεύκη ασθένεια σε διάφορες περιοχές του σώματός τους. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι θα νιώσουν καλύτερα, θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους και θα μειωθούν τα εμπόδια που μπορεί να συναντούν στις κοινωνικές, επαγγελματικές ή προσωπικές τους σχέσεις. Όμως, δεν γνωρίζουν ότι το τατουάζ, ακόμη κι αν μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους με την κάλυψη που προσφέρει, δεν αποτελεί ουσιαστικό τρόπο αντιμετώπισης της λεύκης. Αντίθετα, μάλιστα μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όσον αφορά την εξάπλωση των λευκών κηλίδων στο δέρμα τους.

Κάποιοι άλλοι επιχειρούν να κάνουν τατουάζ στα σημάδια της λεύκης, στο ίδιο χρώμα με το δέρμα τους για να δείχνει ομοιόμορφο. Και στην περίπτωση αυτή μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα που προφανώς αδυνατούν να γνωρίζουν. Αρχικά, η μελάνη του τατουάζ δεν μπορεί να ταιριάξει απόλυτα με το δέρμα, καθώς το χρώμα του δέρματος αλλάζει με τις εποχές, την έκθεση στον ήλιο και την ηλικία. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το χρώμα της μελάνης, όταν αυτή εισέρχεται στο δέρμα, μέχρι να ανέβει στην επιδερμίδα ο χρωματικός της τόνος έχει αλλάξει (φαινόμενο Tyndall). Και το πιο σπουδαίο, καθώς ο καιρός περνάει, στην περιοχή του δέρματος που έχει γίνει το τατουάζ, η λευκη ασθένεια μπορεί να επεκταθεί δημιουργώντας ένα λευκό δαχτυλίδι γύρω από αυτό.

Η λεύκη ασθένεια στο δέρμα σας είναι σε ύφεση ή εξαπλώνεται;

Η συμβουλή του εξειδικευμένου δερματολόγου είναι πρωταρχικής σημασίας πριν προχωρήσετε στην δημιουργία τατουάζ στο δέρμα σας, καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να σας ενημερώσει για την κατάσταση που βρίσκεται η λεύκη σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι στα άτομα με λεύκη αν συμβεί ένα τραύμα ή βλάβη στο δέρμα τους τότε μπορεί να επιδεινώσει τη λεύκη ή να προκαλέσει τον σχηματισμό νέων λευκών κηλίδων (φαινόμενο Koebner). Για παράδειγμα, τα παιδιά με λεύκη ασθένεια, επειδή πέφτουν συχνά και γδέρνουν τα γόνατά τους, στην περιοχή αυτή εμφανίζονται συνήθως νέες κηλίδες. Το ίδιο μπορεί να συμβεί σε κάποιον που έχει λεύκη και κάνει τατουάζ. Η βελόνα του τατουάζ όταν διατρυπά το δέρμα θεωρείται ότι προκαλεί τραυματισμό. Στην περίπτωση αυτή, αν η λεύκη είναι ενεργή, η πιθανότητα να εξαπλωθεί στην περιοχή γύρω από το τατουάζ είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από τον σχεδιασμό του τατουάζ;

Η λεύκη είναι μια συνηθισμένη ασθένεια. Τα άτομα με λεύκη έχουν μία κοινή προσδοκία: να βρουν μια λύση ώστε να την κάνουν να μη γίνεται αντιληπτή. Εδώ, καλούνται οι ίδιοι να δώσουν απάντηση στο εξής ερώτημα: τι είναι καλύτερο να κάνουν για να πραγματοποιήσουν αυτή την επιθυμία τους;

Να κάνουν τατουάζ και να βρεθούν αντιμέτωποι με μία λεύκη ασθένεια να  εξαπλώνεται στο δέρμα τους με αρνητικές συνέπειες στην εικόνα και την ψυχολογία τους ή να επιλέξουν την ασφαλή οδό που είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της λεύκης με φωτοθεραπεια είτε στα εξειδικευμένα δερματολογικά ιατρεία μας είτε στο σπίτι με την φορητή συσκευή χειρός;

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτοθεραπεία στενού φάσματος φωτός ιατρικής τεχνολογίας, που εφαρμόζεται από τους εξειδικευμένους δερματολόγους μας, είναι η καταλληλότερη και η ασφαλέστερη μέθοδος για τον φυσικό επαναχρωματισμό του δέρματος με λεύκη. Είναι αποδεδειγμένη κλινικά και είναι πιστοποιημένη από τον αυστηρό Αμερικανικό Οργανισμό FDA.

Αναρτήθηκε στο Onmed.gr 

Σχετικα με τον συντακτη:

Ο Dr. Τζερμιάς εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική και LASER Δερματολογία στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική (Ν. Υόρκη, Σαν Ντιέγκο). Είναι πρωτοστάτης στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα, ιδρυτής των πρώτων εξοπλισμένων κέντρων και ενδονοσοκομειακών τμημάτων Επεμβατικής Δερματολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD). Ο όρος “Κοσμητική Ιατρική” στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και επικράτησε μέσω της δικής του δραστηριότητας. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από το 1996 και για 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός Διευθυντής των ιατρείων IQ – Intensive Quality Cosmetic Dermatology & Surgery, τα οποία στα “Healthcare Awards 2017” απέσπασαν Βραβείο Καινοτομίας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τους. Ο Dr. Τζερμιάς κατέχει τον τίτλο Fellow στην παγκοσμίου φήμης Αμερικανική Εταιρία LASER στην Ιατρική και Χειρουργική (ASLMS), που είναι ο ύψιστος τίτλος που μπορεί να λάβει ένας γιατρός. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας, της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ).

Greek Flag

ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

English Flag

LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

Greek Flag

ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

Greek Flag

ΓΛΥΦΑΔΑ

Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Τ 210 96 06 600

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

tuv certification elitour certification