LIPOLYSIS – ΜΙΚΡΟΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

Νέα μη επεμβατική θεραπεία αντιμετωπίζει το σώμα σαν… έργο τέχνης και σας επιτρέπει να κάνετε τις επιθυμητές διορθώσεις στις καμπύλες του έτσι ώστε να απελευθερωθείτε από ό,τι περισσεύει οριστικά.

Το γνωρίζετε καλά: η συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος βαραίνει πάνω από όλα την ψυχική σας διάθεση. Όταν το τοπικό πάχος εδραιωθεί σε μία περιοχή, πολύ δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί, ακόμα κι αν ακολουθήσετε κάποιο εντατικό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και συστηματικής άσκησης. Πλέον, υπάρχει μία μη επεμβατική θεραπεία που αντιμετωπίζει το σώμα σαν έργο τέχνης και σας επιτρέπει να κάνετε τις επιθυμητές διορθώσεις στις καμπύλες του έτσι ώστε να απελευθερωθείτε από ό,τι περισσεύει.

Η θεραπεία LipoLysis αποτελεί μία μορφή μικρολιπογλυπτικής, αφού σας δίνει τη δυνατότητα να επέμβετε στις λιποαποθήκες του σώματός σας και να σμιλεύσετε τις καμπύλες σας ώστε να γίνουν πιο αρμονικές. Λίγες μόνο συνεδρίες είναι αρκετές για να απαλλαχθείτε από τα τοπικά παχάκια που θέτουν περιορισμούς στις ενδυματικές επιλογές σας και πτοούν την αυτοπεποίθησή σας.

Η μεγάλη ανατροπή στη μεσοθεραπεία σώματος

Η εξάλειψη του τοπικού πάχους επιτυγχάνεται με μία απολύτως βιοσυμβατή ουσία, δηλαδή μία ουσία ακίνδυνη για τον οργανισμό. Ο λόγος για το δεσοξυχολανικό οξύ, το οποίο παράγεται από το συκώτι ακριβώς με σκοπό την καύση του λίπους. Το  δεσοξυχολανικό οξύ έχει την ιδιότητα να σπάει τα τοιχώματα των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται τα λιπαρά οξέα τους και εν συνεχεία να αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω της λέμφου.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν την ουσία αυτή στο εργαστήριο και να μιμηθούν τη δράση της. Με τον τρόπο αυτόν, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δραστικό συστατικό που δεν προκαλεί τη βίαιη νέκρωση των λιποκυττάρων, αλλά την απόπτωσή τους (φυσιολογικός θάνατος) από τον οργανισμό. Έτσι, τα λιποκύτταρα αποβάλλονται σταδιακά και δεν παρατηρείται επιδερμική χαλάρωση. Απεναντίας, λόγω τραυματισμού των ιστών κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που συντελούν στη σύσφιξη του δέρματος.

Σημαντική πρόοδο όμως σημείωσαν οι επιστήμονες και σε επίπεδο τεχνικής σε ό,τι αφορά τον τρόπο των εγχύσεων. Με τη θεραπεία LipoLysis, η εφαρμογή είναι «τρισδιάστατη». Δηλαδή το λίπος αντιμετωπίζεται σε όλη την έκτασή του αλλά και σε όλο το βάθος του, καθώς στο κέντρο τείνει να είναι πιο παχύ, ενώ στις άκρες πιο λεπτό. Με τον τρόπο αυτόν, επιτυγχάνεται η ομοιόμορφη αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και αποφεύγεται ο σχηματισμός ανωμαλιών στο δέρμα.

Οι εγχύσεις πραγματοποιούνται με την τεχνική “βεντάλιας”, που εξασφαλίζει την πιο ομοιογενή και αποτελεσματική εξάλειψη του τοπικού πάχους.

Για ποιες περιοχές τοπικού πάχους ενδείκνυται

Η μικρολιπογλυπτική αποτελεί την πλέον εξελιγμένη τεχνική μεσοθεραπείας, η οποία βασίζεται στην έγχυση λιπολυτικών ουσιών απευθείας μέσα στον λιπώδη ιστό. Με τη θεραπεία LipoLysis, μπορεί να αντιμετωπιστεί οριστικά το τοπικό πάχος στις εξής περιοχές: διπλοσάγονο, μπράτσα, κοιλιά, πλαϊνά μέσης, ψωμάκια πλάτης και περιφέρειας, εσωτερικά μηρών και γονάτων, καθώς και η ψευδογυναικομαστία.

Οι λιπολυτικές ουσίες προκαλούν την οριστική μείωση του αριθμού των λιποκυττάρων και την φυσιολογική αποβολή του συσσωρευμένου λίπους, επιτρέποντας τη σμίλευση των καμπύλων του σώματος. Οι ουσίες είναι βραδείας απελευθέρωσης, δηλαδή απελευθερώνονται αργά στην περιοχή, επιτρέποντας έτσι τη σταδιακή αποβολή του λίπους και την προσαρμογή του δέρματος χάριν της ελαστικότητάς του.

Τα σημεία υπεροχής της θεραπείας LipoLysis

Σε σχέση με την παραδοσιακή μεσοθεραπεία, η εξελιγμένη θεραπεία LipoLysis υπερέχει στα εξής σημεία:

  • Στοχεύει επιλεκτικά στον υποδόριο λιπώδη ιστό, χωρίς να επηρεάζει το χόριο ή τις βαθύτερες ομάδες ιστών ( συνδετικούς ιστούς, μυς, κ.α.).
  • Επιφέρει την απόπτωση των λιποκυττάρων (δηλαδή τον φυσιολογικό θάνατο), και όχι την αιφνίδια νέκρωσή τους.
  • Δρα τρισδιάστατα, καθώς οι εγχύσεις εφαρμόζονται με τρόπο ομοιογενή και επιλεκτικό ώστε το τοπικό λίπος να αντιμετωπίζεται ομοιόμορφα και να μην σχηματίζονται ανωμαλίες στο δέρμα.
  • Μειώνει σημαντικά τον αριθμό των τρυπημάτων. Αρκούν 1-3 τρυπήματα ανά περιοχή και επομένως εκμηδενίζεται ο κίνδυνος μολύνσεων.
  • Εφαρμόζεται με την πλέον κατάλληλη τεχνική έγχυσης λιπολυτικών ουσιών στο υποδόριο λίπος, ώστε να μην προκαλούνται λειτουργικές αλλοιώσεις (π.χ. νέκρωση του δέρματος).
  • Προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα, καθώς μειώνει οριστικά τον αριθμό των λιποκυττάρων στην περιοχή της θεραπείας.
  • H δράση της έχει επιβεβαιωθεί και από δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες.

Βέβαια και σταθερά αποτελέσματα

Συνήθως χρειάζονται 4 συνεδρίες LipoLysis με μεσοδιαστήματα 35-45 ημερών, για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται ορατά μετά την 2η-3η συνεδρία και διαρκώς βελτιώνονται. Με δεδομένο ότι τα δραστικά συστατικά της θεραπείας είναι βραδείας απελευθέρωσης, συνεχίζουν να δρουν στην περιοχή του τοπικού πάχους ακόμα και για 3 βδομάδες μετά την τελευταία συνεδρία.

Μετά την εφαρμογή της θεραπείας, μπορεί να παρατηρηθούν ήπιο οίδημα, μωλωπισμός και ένα αίσθημα «βάρους» στην περιοχή, φυσιολογικά φαινόμενα που είναι παροδικά και υποχωρούν μετά από δύο βδομάδες. Μοναδικές αντενδείξεις για τη θεραπεία LipoLysis είναι η εγκυμοσύνη, η υπερλιπιδαιμία, ο σακχαρώδης διαβήτης και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Ιδιαίτερα γρήγορη ανταπόκριση στη θεραπεία LipoLysis παρουσιάζουν οι περιοχές της κοιλιάς και των μηρών, το διπλοσάγονο και το «σαμαράκι» (τοπικό πάχος στη βάση του αυχένα), όπως και τα «ψωμάκια» (απαγωγοί).

Τα αποτελέσματα μπορούν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο αν η θεραπεία LipoLysis συνδυαστεί με κάποια θεραπεία αγγειακής και λεμφικής αποσυμφόρησης, όπως τη μέθοδο LPG Endermologie, που επιταχύνει την αποβολή των λιποκυττάρων και κάνει πιο γρήγορα ορατή τη μείωση των πόντων.

 

 

Διαβάστε επίσης:

CoolSculpting – Κρυολιπόλυση

CelluSculpting & CelluClip – Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ