EXILIS ELITE™ – ΘΕΡΜΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Το Exilis Elite™ ανήκει δικαιολογημένα στην «ελίτ» των κοσμητικών θεραπειών, αφού έχει καταφέρει να προσφέρει μία ανώδυνη και αποτελεσματική λύση σε δύο από τα πιο επίμονα αισθητικά προβλήματα ανδρών και γυναικών: το τοπικό πάχος και τη χαλάρωση. Και όλα αυτά με την έγκριση του αυστηρού FDA, του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων.

Η συσκευή Exilis Elite™ παρουσιάστηκε το 2013 στο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας και αμέσως κέρδισε τις εντυπώσεις. Πρόκειται για την πρώτη συσκευή EBD (Energy Based Device) που συνδυάζει τη δράση δύο αγαπημένων ενεργειών της κοσμητικής ιατρικής (μονοπολικές ραδιοσυχνότητες και υπερήχους) και επιτυγχάνει θεαματική λιποδιάλυση και παράλληλα σύσφιξη του δέρματος. Μία θεραπεία ιδανική για όλους όσοι αναζητούσαν μία ασφαλή και αποτελεσματική λύση για τη σμίλευση του σώματος και τη σύσφιξη του δέρματος, χωρίς πόνο, χωρίς νυστέρι, χωρίς χρόνο αποθεραπείας, και με προσιτό κόστος.

110% αύξηση του τοπικού μεταβολισμού

Οι μονοπολικές ραδιοσυχνότητες (RF) καθιστούν τη θεραπεία ιδιαίτερα ευέλικτη, καθώς της επιτρέπουν να δρα στο επιθυμητό βάθος του ιστού και να προσαρμόζεται κάθε φορά βάση των αναγκών: στόχευση βαθιά στον λιπώδη ιστό για αποτέλεσμα λιποδιάλυσης ή πιο επιδερμικά για αποτέλεσμα σύσφιξης, ενώ προσφέρεται φυσικά και η δυνατότητα στόχευσης και των δύο.

Η θεραπεία αυξάνει τη θερμοκρασία των ιστών στους 42-44οC, επιφέροντας υπεραιμία και αγγειοδιαστολή. Στην κατάσταση αυτή, μειώνονται οι δεσμοί αίματος-οξυγόνου και απελευθερώνεται πολύ οξυγόνο στην περιοχή, το οποίο λειτουργεί ως διαλύτης του λίπους καθώς αυξάνει τις καύσεις και τον τοπικό μεταβολισμό. Έχει υπολογιστεί χαρακτηριστικά ότι για κάθε έναν βαθμό αύξησης του θερμοκρασίας του ιστού πάνω από τους 36,6οC, αυξάνεται κατά 14% ο τοπικός μεταβολισμός. Επομένως, με το Exilis Elite™ μπορεί να επιτευχθεί έως και 110% αύξηση του τοπικού μεταβολισμού. Γι’ αυτό και η θεραπεία αναφέρεται συχνά και ως θερμολιπόλυση.

Επιπλέον, η αυξημένη αγγειοδιαστολή βελτιώνει τη λεμφική κυκλοφορία και συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων απορροφάται από τους ινοβλάστες, οι οποίοι συσπώνται και αρχίζουν να παράγουν περισσότερο κολλάγονο, επιφέροντας ορατή σύσφιξη των ιστών.

Μία θεραπεία κατάλληλη για πρόσωπο και σώμα

Το Exilis Elite™ συνοδεύεται από δύο διαφορετικές κεφαλές, μία για το πρόσωπο και μία για το σώμα. Η κεφαλή του προσώπου παρέχει τη δυνατότητα της σύσφιξης σε όλα τα σημεία του προσώπου που παρουσιάζουν χαλάρωση, όπως το μέτωπο, τα βλέφαρα, τα ζυγωματικά και τα μάγουλα, ενώ είναι κατάλληλη και για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Μάλιστα, η κεφαλή του προσώπου είναι ενισχυμένη με υπερήχους, για πιο ευχάριστη εφαρμογή, καλύτερη διάχυση της θερμότητας και πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Αντιθέτως, η κεφαλή του σώματος, πέραν της σύσφιξης, παρέχει τη δυνατότητα της λιποδιάλυσης στις περιοχές όπου τείνει να γίνεται συσσώρευση λιποκυττάρων, όπως την κοιλιά, την πλάτη, τα πλαϊνά της μέσης, τους γλουτούς, τους μηρούς, τα μπράτσα και τη γυναικομαστία στους άνδρες. Με την ίδια κεφαλή, μπορεί να αντιμετωπιστεί και το διπλοσάγονο.

Με τη διαδικασία της θερμολιπόλυσης, τα λιποκύτταρα διαλύονται και αρχίζει η απόπτωσή τους (φυσιολογικός κυτταρικός θάνατος). Ο αριθμός τους στην περιοχή της θεραπείας μειώνεται οριστικά και επομένως αν υπάρξει αύξηση του σωματικού βάρους αργότερα, το λίπος κατανέμεται πιο ομοιόμορφα σε όλο το σώμα.

 

Ξεπερνά τους περιορισμούς άλλων θεραπειών

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Exilis Elite™ είναι μία ευέλικτη θεραπεία που υπερπηδά τους περιορισμούς άλλων μεθόδων λιποδιάλυσης και σύσφιξης. Για παράδειγμα, μπορεί να δράσει σε περιοχές τοπικού πάχους για τις οποίες δεν κρίνεται κατάλληλη η θεραπεία της κρυολιπόλυσης είτε λόγω περιορισμού του μεγέθους των κεφαλών, είτε λόγω έντονης χαλάρωσης του δέρματος στην περιοχή της θεραπείας.

Σε αντίθεση με άλλα μηχανήματα σύσφιξης, το Exilis Elite™ διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ψύξης και εξασφαλίζει πιο ομοιόμορφη παροχή της ενέργειας, με αποτέλεσμα να μην προκαλεί εγκαύματα σε περιοχές όπως το πρόσωπο, ούτε όμως να αφήνει υπο-θεραπευμένες άλλες περιοχές όπως το σώμα. Δεν εγγυάται δηλαδή μόνο την ασφάλεια, αλλά και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Τα σημεία υπεροχής του Exilis Elite™ σε σχέση με άλλες συσκευές RF

 • Είναι πιο γρήγορο, καθώς χάρη στην ενισχυμένη ενέργειά του αγγίζει την επιθυμητή θερμοκρασία των 42-44οC σε λιγότερο από ένα λεπτό
 • Είναι πιο αποτελεσματικό, χάρη στη γρήγορη κλιμάκωση της θερμοκρασίας και την ευκολία διατήρησής της για 4 έως 6 λεπτά, ή και περισσότερο
 • Είναι πιο ευχάριστο στην αίσθηση χάρη στο εξελιγμένο κύκλωμα ενέργειας, έχει την αίσθηση ενός ευχάριστου ζεστού μασάζ
 • Διαθέτει ενσωματωμένο θερμόμετρο στις κεφαλές, έτσι ώστε ο εφαρμοστής να παρακολουθεί ανελλιπώς τη θερμοκρασία του δέρματος και να μην χρειάζεται να διακόπτει για να χρησιμοποιήσει εξωτερικό θερμόμετρο
 • Διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ψύξης, το οποίο ενεργοποιείται άμεσα και ρίχνει τη θερμοκρασία του δέρματος αν αυξηθεί πολύ, προλαμβάνοντας την πρόκληση εγκαυμάτων
 • Η κεφαλή του προσώπου είναι ενισχυμένη με υπέρηχους, για πιο ευχάριστη αίσθηση και καλύτερη διείσδυση των ραδιοσυχνοτήτων (RF)

Αριθμός και συχνότητα συνεδριών

Σε γενικές γραμμές, αρκούν 6-8 θεραπείες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η συχνότητα είναι μία θεραπεία ανά βδομάδα, ενώ στο πλαίσιο της συντήρησης αρκεί μία θεραπεία τον μήνα.

Κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία Exilis Elite

  • Όσοι ταλαιπωρούνται από χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ ή το σώμα
  • Όσοι έχουν τοπικό πάχος που ανθίσταται στην υγιεινή διατροφή και τη συστηματική άσκηση
  • Γυναίκες μετά από τοκετό με χαλάρωση και τοπικό πάχος στην κοιλιά
  • Γυναίκες με παχάκια εμμηνόπαυσης
  • Άνδρες με γυναικομαστία
  • Όσοι θέλουν να αποφύγουν τον πόνο, την ταλαιπωρία και τις παρενέργειες της επεμβατικής λιποαναρρόφησης
  • Όσοι δεν είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για CoolSculpting®, είτε επειδή η περιοχή του τοπικού πάχους δεν εφαρμόζει σωστά στις κεφαλές, είτε επειδή ταλαιπωρούνται παράλληλα από έντονη χαλάρωση του δέρματος

*Το Exilis Elite™ διαθέτει European CE Mark certification και έχει πιστοποιηθεί από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA (Food & Drug Administration) για την αποτελεσματικότητα του.

Διαβάστε επίσης:

CoolSculpting – Κρυολιπόλυση

X-Wave™ & CelluSculpting & CelluClip – Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 – Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 – Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ