CELLUSCULPTING & CELLUCLIP – ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Πλέον, η κυτταρίτιδα μπορεί να ηττηθεί χάρη σε ένα ιατροτεχνολογικό σκεύασμα μεσοθεραπείας και μία πρωτοποριακή μέθοδο υποσκαφής των εμβυθίσεων του δέρματος, που ευθύνονται για την όψη φλοιόύ πορτοκαλιού.

Με ποσοστό εμφάνισης που ξεπερνά το 90%, η κυτταρίτιδα αποτελεί αναμφίβολα το πιο συχνό αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Η μάχη με την κυτταρίτιδα είναι άνιση, αφού επιμένει να εμφανίζεται ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος, τις συνήθειες διατροφής, τη συχνότητα άσκησης και κάθε προσπάθεια καταπολέμησής της.

Για την εξάλειψή της, πολλές γυναίκες καταφεύγουν συχνά σε κρέμες, έλαια και τεχνικές μασάζ, που όμως δεν αρκούν για να βελτιώσουν με αισθητό και οριστικό τρόπο την υφή και την όψη του δέρματός τους. Αυτό είναι αναμενόμενο δεδομένου ότι έχει διαταραχτεί η φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων στο υποδόριο λίπος και έχουν σχηματιστεί ινώσεις που «τραβάνε» το δέρμα προς τα μέσα, δημιουργώντας τις γνωστές αντιαισθητικές εμβυθίσεις (κοινώς λακκουβίτσες) που ευθύνονται για την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Επομένως, η θεραπεία πρέπει να είναι στοχευμένη και να δρα στη ρίζα του προβλήματος, και όχι επιφανειακά.

CelluSculpting: Η επανάσταση στη μεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας

Στα σύγχρονα Δερματολογικά Ιατρεία IQ – Intensive Quality, η μάχη με την κυτταρίτιδα δεν είναι άνιση, αφού προσφέρονται όχι ένα, αλλά δύο ιατρικά όπλα που δεν της αφήνουν περιθώρια να επικρατήσει. Με τη χρησιμοποίηση ενός εξειδικευμένου ιατροτεχνολογικού σκευάσματος, ειδικά σχεδιασμένου για την πρόληψη, τη βελτίωση και τη θεραπεία της κυτταρίτιδας, η θεραπεία CelluSculpting εξαλείφει τη συσσώρευση τοξικών ουσιών, που ευθύνεται για τη διόγκωση των λιποκυττάρων και το φαινόμενο της κυτταρίτιδας.

Η ευεργετική δράση της οφείλεται στον συνδυασμό ουσιών με συσφιχτικές, διουρητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η θεραπεία CelluSculpting εφαρμόζεται με την τεχνική της μεσοθεραπείας και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις περιοχές του σώματος όπου τείνει να κάνει την εμφάνισή της η κυτταρίτιδα: στους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι, την κοιλιά, τις γάμπες και το εσωτερικό των μπράτσων.

Η ειδική σύνθεσή της στοχεύει σε πολλαπλά σημεία:

  • αποκατάσταση των φυσιολογικών λειτουργιών των κυττάρων στο υποδόριο λίπος
  • διαλυτοποίηση και αφαίρεση των τοξικών εξωκυτταρικών στοιχείων
  • αλκαλοποίηση της εξωκυτταρικής μήτρας
  • βελτίωση της οξυγόνωσης του ιστού
  • ενίσχυση της μητρικής ανασύνθεσης

Η θεραπεία CelluSculpting είναι ανώδυνη. Είναι πολύ σύντομος ο χρόνος εφαρμογής, δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και τα αποτελέσματα είναι γρήγορα ορατά: το δέρμα γίνεται πιο απαλό, πιο σφιχτό και χωρίς κυτταρίτιδα. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται μία φορά τη βδομάδα και σε γενικές γραμμές αρκούν 4-6 επαναληπτικές συνεδρίες για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Μοναδικές αντενδείξεις αποτελούν η εγκυμοσύνη, ο σακχαρώδης διαβήτης και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

CelluClip: Επαναστατική θεραπεία υποσκαφής της κυτταρίτιδας

Ταυτόχρονα με τη δράση της θεραπείας CelluSculpting, στα Δερματολογικά Ιατρεία IQ – Intensive Quality εφαρμόζεται μία επαναστατική θεραπεία που κόβει στην κυριολεξία τα «δεσμά» του δέρματος με την κυτταρίτιδα. Πρόκειται για τη θεραπεία CelluClip, που αναπτύχθηκε με στόχο την αντιμετώπιση των εμβυθίσεων στο δέρμα (κοινώς λακκουβίτσες) που οφείλονται στην ανάπτυξη ινώσεων λόγω της κυτταρίτιδας. Οι ινώσεις (ίνες που συνδέονται και γίνονται σταδιακά πιο παχιές και κοντές) τραβάνε το δέρμα προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σε αρκετά σημεία οι γνωστές εμβυθίσεις ή πτυχώσεις που χαλάνε την ομαλή υφή του.

    

Από αριστερά: Τα σημεία των εμβυθίσεων εντοπίζονται σε όρθια στάση με τη βοήθεια ισχυρού φακού. Στη συνέχεια, με ένα ειδικό εργαλείο που έχει σχήμα λόγχης στην άκρη του, κόβονται οι ινώσεις που ευθύνονται για τις εμβυθίσεις του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και μόνιμο.

Με την τεχνική CelluClip, ένα ειδικό εργαλείο (μικροσκοπικό νυστέρι) εισάγεται στα σημεία των εμβυθίσεων και κόβει τις ινώσεις που κρατάνε δέσμιο το δέρμα. Το ειδικό εργαλείο είναι μικροσκοπικό και στην άκρη του έχει σχήμα λόγχης έτσι ώστε να μην τραυματίζει το δέρμα κατά την είσοδό του αλλά να κόβει αποτελεσματικά τις ινώσεις με μία περιστροφική κίνηση.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη, καθώς προηγείται τοπική αναισθησία, και το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, καθώς το δέρμα απελευθερώνεται απευθείας και επιστρέφει στο ίδιο επίπεδο με τη γειτονική επιδερμίδα. Αρκεί μόνο μία συνεδρία για να αντιμετωπιστούν οριστικά οι ινώσεις που ευθύνονται για τις αντιαισθητικές «λακκουβίτσες» στο δέρμα. Και το πιο σημαντικό είναι ότι το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

 

Διαβάστε επίσης:

CoolSculpting – Κρυολιπόλυση

LipoSculpting – Μικρογλυπτική

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ – Intensive Quality ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ – Intensive Quality ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ