Κρυολιπόλυση: Δεν είναι όλες οι συσκευές κρυολιπόλυσης ίδιες

Η επανάσταση που έφερε η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® στον τρόπο αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, την έκανε να αγαπηθεί και να διαδοθεί πολύ γρήγορα. Η δυνατότητα μη-επεμβατικής εξάλειψης του τοπικού πάχους χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες, σε συνδυασμό με τη μονιμότητα του αποτελέσματος, αποτέλεσαν τα βασικά ατού που της χάρισαν εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο. Ωστόσο, όπως πολύ συχνά συμβαίνει με τις αυθεντικές και επιτυχημένες πατέντες, δεν άργησε να έρθει η αντιγραφή της. Και εν προκειμένω ήρθε σωρεία αντιγραφών, αφού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η αγορά της κοσμητικής δερματολογίας γέμισε από πολλές συσκευές κρυολιπόλυσης που υπόσχονται τα αποτελέσματα του CoolSculpting® αλλά δεν έχουν καμία σχέση.

5 βασικές διαφορές της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting®

Χρειάστηκαν πολυετείς έρευνες για να αναπτυχθεί η τεχνολογία του CoolSculpting®, που βασίζεται στη θεωρία ότι το ελεγχόμενο ψύχος μπορεί να προκαλέσει την απόπτωση (φυσιολογικό θάνατο) των λιποκυττάρων και επομένως να οδηγήσει σε μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους, χωρίς να επηρεαστούν οι γειτονικοί ιστοί. Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από Καθηγητές Δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και κατοχυρώθηκε από την αμερικανική εταιρία Zeltiq. Το CoolSculpting® υπερέχει σε 5 βασικά σημεία.

  1. Θεραπεία με ασφάλεια. Το CoolSculpting® εγγυάται την ασφάλεια της εφαρμογής, καθότι είναι το μοναδικό που διαθέτει την κατοχυρωμένη τεχνολογία Freeze Detect. Πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα αισθητήρων που υπάρχει ενσωματωμένο στις κεφαλές της εφαρμογής (αpplicators) και παρακολουθεί σταθερά τη θερμοκρασία της θεραπείας και του δέρματος. Αν ανιχνευθεί κάποια απόκλιση στην επιθυμητή θερμοκρασία, τότε η θεραπεία διακόπτεται αυτόματα. Με τον τρόπο αυτόν, εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα της θεραπείας και δεν διακυβεύεται η υγεία του ασθενούς.
  2. Αποτέλεσμα με μία μόνο συνεδρία. Το CoolSculpting® τηρεί όλες τις παραμέτρους που είναι απαραίτητες έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει το μέγιστο αποτέλεσμα σε μία μόνο συνεδρία, όπως ο μηχανισμός δράσης, η διάρκεια της θεραπείας, η ισχύς αναρρόφησης του τοπικού πάχους, καθώς και η θερμοκρασία ψύξης που είναι σταθερά στους -11 βαθμούς Κελσίου. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί ακόμα η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από πολλές διαφορετικές κεφαλές, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται τέλεια προσαρμογή πάνω στο δέρμα ανάλογα με την περιοχή της θεραπείας (π.χ. μικρότερες κεφαλές για περιοχές όπως το διπλοσάγονο και τα μπράτσα, μεγαλύτερες κεφαλές για περιοχές όπως τα ψωμάκια και η κοιλιά, πιο κυρτές κεφαλές για περιοχές όπως τα πλαϊνά της μέσης). Η δυνατότητα αντιμετώπισης του τοπικού πάχους σε μία μόνο συνεδρία καθιστά τη θεραπεία CoolSculpting® πιο οικονομική σε σχέση με το συνολικό κόστος που συνεπάγεται η ανάγκη αρκετών επαναληπτικών συνεδριών με άλλες συσκευές κρυολιπόλυσης.
  3. Έγκριση FDA. Η μέθοδος δράσης του CoolSculpting® υποστηρίζεται από 70 και πλέον επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η μέθοδος και η συσκευή CoolSculpting® είναι η μοναδική που έχει λάβει την έγκριση του αυστηρού αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA για τη μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους με μη-επεμβατικό τρόπο. Και μάλιστα, ο αμερικανικός οργανισμός έχει δώσει την έγκρισή του για την εφαρμογή της θεραπείας CoolSculpting® σε οχτώ περιοχές του σώματος, που τείνουν να συσσωρεύουν τοπικό λίπος.
  4. Συνολική αξιολόγηση σώματος. Το CoolSculpting® υπερέχει ακόμα στον τρόπο αξιολόγησης του κάθε περιστατικού. Γίνεται πάντα συνολική εκτίμηση 360 μοιρών του σώματος και διαμορφώνεται εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας για κάθε ασθενή που αποτελεί το προσωπικό του «Treatment to Transformation», ή αλλιώς το πλάνο θεραπείας που οδηγεί στη μεταμόρφωση του σώματός του.
  5. Ιατρική πράξη. Το CoolSculpting® εφαρμόζεται ως ιατρική πράξη και για τον λόγο αυτόν προσφέρεται μόνο σε επιλεγμένους ιατρικούς χώρους, και όχι σε ινστιτούτα αισθητικής όπου δεν υπάρχει ιατρική επίβλεψη.

Αναρτήθηκε στο Newsbeast 

Παρόμοια άρθρα