ΡΥΤΙΔΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Η Φωτοδυναμική Θεραπεία στην Ανανέωση Προσώπου

Το Microdermabration είναι ωφέλιμο σε διάφορες δερματικές καταστάσεις και γενικά θεωρείται ως ένα προοδευτικό θεραπευτικό πρόγραμμα όπου ο/η ασθενής κάνει 2 έως 6 συνεδρίες.

Η φωτοδυναμική θεραπεία είναι μια ιδεώδης θεραπεία που μειώνει το χρόνο ανάνηψης, αυξάνει τη ζωτικότητα των κυττάρων και διεγείρει τους ινοβλάστες μέσω φωτοδιέγερσης.

Η φωτοδυναμική θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με πολλαπλές συνεδρίες.

Για όλα τα microdermabration, η φωτοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προετοιμασία του δέρματος ή μετά το microdermabration για την ενίσχυση της ανάπλασης του ιστού και της μείωσης του χρόνου ανάνηψης.

Δράση της μεθόδου με επεμβατικά Laser

Πρόκειται για μια εξελιγμένη Ιατρική εφαρμογή ανανέωσης και ανάπλασης της επιδερμίδας του προσώπου, με την χρήση της πλέον εξελιγμένης LASER τεχνολογίας ERBIUM Nd-Yag σε συνδυασμό με το τελευταίου τύπου Fractional- Κλασματικό CO2 LASER.

Παλαιότερα, οι εφαρμογές LASER λείανσης δέρματος ήταν αποτελεσματικές για τις στατικές μικρορυτίδες και την φωτογήρανση, αλλά ήταν επιβαρυμμένες με μεγάλο χρόνο επούλωσης λόγω της ολοκληρωτικής εξάχνωσης, συνολικής αποφλοίωσης και ευρείας θερμικής βλάβης.

Ένα εξειδικευμένο scanner διαιρεί την εκπομπή του CO2 σε μικρά spots (dots) με συγκεκριμένη μορφή παλμού. Περιέχει ένα εξάρτημα υψηλής ενέργειας σχεδιασμένο να παρέχει εξάχνωση χωρίς εσχαροποίηση του ιστού, οπότε και επιτρέπει παράλληλα και τη θερμική διάχυση στην επιδερμίδα πέραν της εξάχνωσης αυτής.

Οι πηγές laser έχουν εξελιχθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά τα τελευταία χρόνια μόλις είδαμε να λειτουργούν επιτυχώς σε κλασματικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων, ουλών ακμής και άλλων ανωμαλιών.

Τα κλασματικά laser απέκτησαν ευρεία αποδοχή με την ενίσχυμένη και πρωτοπόρα τεχνολογία.

Η κλινική βελτίωση, είναι λόγω της γλυπτικής μέσω της εξάχνωσης, και του remodelling κατά τη διάρκεια της επούλωσης, μετά από ελεγχόμενο θερμικό τραυματισμό και τη συρρίκνωση του κολλαγόνου με άμεση σύσφιξη της επιδερμίδας.
Με την κλασματική του εφαρμογή συνδυάζεται η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών με εξάχνωση με την ασφάλεια των μη επεμβατικών τεχνικών, ούτως ώστε να παράγεται ένα μοναδικό μοτίβο θερμικής βλάβης με το να θερμαίνεται το δέρμα σε κατακόρυφες στήλες και όχι οριζοντίως κατά μήκος ολόκληρης της επιδερμίδας.

Ετσι επιτυγχάνουμε αποτελεσματικές εφαρμογές με ελάχιστο χρόνο επούλωσης και χαμηλό ρίσκο για παρενέργειες.

Μέσω των ρυθμίσεων των παραμέτρων, ο χρόνος επούλωσης ποικίλει από 2 έως 7 ημέρες ανάλογα με την επιθυμία του ασθενή.
Οι επόμενες εφαρμογές γίνονται μετά από διάστημα 3-4 εβδομάδων.
Έχει εφαρμογή σε

 1.  Λεπτές Ρυτίδες
 2.  Φωτογηρασμένες επιδερμίδες
 3.  Στην αρχή χαλάρωσης

και ουσιαστικά με απλό και ανώδυνο τρόπο (με εφαρμογή EMLA ) απομακρύνει την παλιά γερασμένη, θαμπή και με αισθητικές ατέλειες επιδερμίδα και την αντικαθιστά με μια νεότερη, πιο απαλή και χωρίς προβλήματα επιδερμίδα.
Η μέθοδος έχει διπλή δράση:

 1.  Λόγω της επιλεκτικής δράσης του LASER, η θερμότητα απορροφάται από το Η2Ο της επιδερμίδας και η αύξηση της θερμοκρασίας του διεγείρει τους ινοβλάστες (ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗ), οι οποίοι με την σειρά τους παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη (ΒΙΟΑΝΑΠΛΑΣΗ), με αποτέλεσμα:
  •  Την ΒΕΛΤΙΩΣΗ της ΥΦΗΣ του δέρματος.
  •  Την ΛΕΙΑΝΣΗ των επιφανειακών ρυτίδων
  •  Την ΜΕΙΩΣΗ των βαθύτερων ρυτίδων
 2. Απομακρύνει την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας, εξαφανίζοντας τα νεκρά (κερατινοποιημένα) κύτταρα, αλλά και άλλες βαθύτερες αλλοιώσεις μέσω της σταδιακής αποφλοίωσης της επιδερμίδας.

Έτσι ο οργανισμός παράγει μια νέα πιο απαλή επιδερμίδα με περισσότερη λάμψη και υγεία, υποβοηθούμενη επιπλέον από την διαδικασία ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗΣ και ΒΙΟΑΝΑΠΛΑΣΗΣ.

Εφαρμογή της μεθόδου

Η εφαρμογή της μεθόδου είναι ανώδυνη και ασφαλέστατη, γίνεται με τοπική χρήση κρέμας EMLA και διαρκεί 20-30 λεπτά της ώρας. Μετά τοποθετούνται φαρμακευτικά τοπικά σκευάσματα και ειδικό αντηλιακό.
Αμέσως μετά την εφαρμογή του LASER, παρουσιάζεται ερύθημα το οποίο ενίοτε μπορεί να γίνει πιο έντονο, ανάλογα με την βαρύτητα της κατάστασης του περιστατικού.
Επίσης, ανάλογα με την βαρύτητα και την ανάλογη αύξηση της ισχύος, ορισμένες φορές το δέρμα πριν αποφλοιωθεί, εμφανίζει μια σκουρόχρωμη χροιά για 1-2 ημέρες και ολοκληρώνει την αποφλοίωση του σε 3-5 ημέρες.
Τις πρώτες 3-5 ημέρες μετά την εφαρμογή της μεθόδου, πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο και την θερμότητα, ενώ ο/η ενδιαφερόμενος/η μπορεί να κυκλοφορεί άνετα μετά την δύση του ήλιου.
Μετά την 6η ημέρα δεν χρειάζεται άλλη προφύλαξη παρά μόνο χρήση αντηλιακού.

Παρατηρήσεις

 •  Σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες με ηλιακή υπερμελάχρωση ή μέλασμα, χλόασμα και σε άτομα με τύπο δέρματος 3-4, χρειάζεται ειδική προετοιμασία για τουλάχιστον 10-15 ημέρες προ της εφαρμογής LASER.
 •  Η μέθοδος του LASER, εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, ακόμη και στον λαιμό και στα χέρια.
 •  Κινητικές ρυτίδες ή εκφράσεις (μεσόφρυδο, πόδι χήνας, κ.λ.π.) όπως και ρινοπαρειακές – ρινοχειλικές αύλακες, αντιμετωπίζονται ΜΟΝΟ με ΒΟΤΟΧ και ειδικά ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ, τα οποία συνδυαστικά με την μέθοδο LASER βελτιώνουν συνολικά και θεαματικά την εμφάνιση του προσώπου.Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ