ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΜΕ ΤΖΕΛ

0 1

Μπορεί το μανικιούρ με τζελ να προσφέρει ένα μόνιμο άψογο αποτέλεσμα στα νύχια αλλά Αμερικανοί δερματολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη μακροπρόθεσμα, επιφέροντας ακόμα και καρκίνο του δέρματος.

Μπορεί το μανικιούρ με τζελ να προσφέρει ένα μόνιμο άψογο αποτέλεσμα στα νύχια, μόνιμος όμως είναι και ο κίνδυνος στον οποίο τα εκθέτει. Αμερικανοί δερματολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης προειδοποιούν ότι η συχνή έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία των λαμπών, με την οποία στερεοποιείται το τζελ, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη μακροπρόθεσμα, επιφέροντας ακόμα και καρκίνο του δέρματος.

Για τον συγκεκριμένο τύπο μανικιούρ, χρησιμοποιείται ένα ειδικό βερνίκι το οποίο σκληραίνει μόλις εκτεθεί στην υπεριώδη ακτινοβολία. Πολλές γυναίκες το προτιμούν για την περιποίηση των νυχιών τους, καθώς τους προσφέρει χρώμα που δεν χάνει τη λάμψη του και δεν ξεφλουδίζει για αρκετές βδομάδες σε αντίθεση με τα κοινά βερνίκια. Ωστόσο, όσες καταφεύγουν συχνά στο λεγόμενο «μόνιμο μανικιούρ», παραπονιούνται ότι με τον καιρό τα νύχια τους γίνονται πιο λεπτά και εύθραυστα. Τη διαπίστωση αυτή έρχονται να επιβεβαιώσουν με επιστημονικά ευρήματα οι δερματολόγοι, οι οποίοι μάλιστα επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος δεν αφορά μονάχα στα νύχια, αλλά και στο γύρω δέρμα. «Οι γυναίκες που κάνουν συχνά μανικιούρ με τζελ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν ακόμα και με καρκίνο του δέρματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Κρις Άντιγκαν, συγγραφέας της σχετικής μελέτης στην επιθεώρηση “American Academy of Dermatology”. Όπως εξήγησε, οι λάμπες που χρησιμοποιούνται για τη στερεοποίηση του τζελ, χρησιμοποιούν υπεριώδη ακτινοβολία ευρέως φάσματος που βλάπτει το δέρμα με τον ίδιο τρόπο που βλάπτει το σολάριουμ. Αρκετές συσκευές μάλιστα δεν φέρουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ασφαλείας, που σημαίνει ότι οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν το ποσοστό έκθεσης του δέρματός τους στην ακτινοβολία.

Μία ακόμα ανεπιθύμητη παρενέργεια της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι η γήρανση του δέρματος, που σημαίνει ότι μία γυναίκα μπορεί να καταλήξει με τέλεια νύχια αλλά ρυτιδιασμένα χέρια. Επιπλέον, ο Δρ. Άντιγκαν προειδοποίησε ότι το μόνιμο μανικιούρ μπορεί να καμουφλάρει παθήσεις των νυχιών, όπως μία μόλυνση ή ακόμα και έναν όγκο, καθυστερώντας έτσι τη διάγνωση.

Ο Δρ. Άντιγκαν συνέστησε στις γυναίκες να επιλέγουν το μόνιμο μανικιούρ με τζελ μόνο για ιδιαίτερες περιπτώσεις έτσι ώστε να μειώνουν τις συνέπειες των χημικών τραυμάτων, αφού όπως τόνισε, τα νύχια χρειάζονται έως και έξι βδομάδες για να ανακτήσουν την υγεία τους. Τόνισε τέλος την ανάγκη χρήση ενός αντηλιακού ευρέως φάσματος πριν το μανικιούρ.

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 – Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 – Μαρούσι.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ