ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ

Την πρώτη θέση στη λίστα παραπόνων της γενικής γραμματείας καταναλωτή έχουν τα μεγάλα και προβεβλημένα ινστιτούτα αισθητικής και αδυνατίσματος εξαιτίας της απογοήτευσης των πολιτών από τα θαύματα που υπόσχονται. Για το λόγο αυτό επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτών.

[Πηγή:

http://www.aisthitiki-simera.gr/index.php/ta-nea-ths-aisthitikis/epaggelomatika-nea-aisthitikwn/item/370-nees-kampanes-se-institoyta-adynatismatos,http://allisbusiness.blogspot.gr/2011/01/46.html, http://www.naftemporiki.gr/finance/story/324364/prostima-se-38-epixeiriseis-apo-ti-ggk]

Ιδίως σε ό,τι αφορά το θέμα της ριζικής αποτρίχωσης με λέιζερ, υπάρχουν ινστιτούτα αισθητικής & αδυνατίσματος τα οποία διαθέτουν ιατρικά μηχανήματα παρά την απαγόρευση που προβλέπει ο νόμος, και τα οποία χειρίζονται γιατροί, τη στιγμή που απαγορεύεται η διενέργεια πάσης φύσεως πράξεων που έχουν σχέση με την ιατρική στις μονάδες αδυνατίσματος, ενώ περαιτέρω στους αισθητικούς απαγορεύεται η διενέργεια ιατρικών πράξεων, είτε με την υπόδειξη, είτε την καθοδήγηση ή με τη συνεργασία ιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας (αρθρ. 5 παρ. 3 Ν.Δ 361/1969)

Το λάθος

«Το πρόβλημα γίνεται σοβαρότερο όταν τα ιατρικά λέιζερ τα χειρίζονται αισθητικοί, ενώ υπάρχει και η περίπτωση σε αυτά να μην λειτουργούν λέιζερ-ιατρικά μηχανήματα, οπότε η θεραπεία δεν είναι επαρκής, ούτε μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της τριχοφυΐας», τόνισε o Δερματολόγος Χρ. Τζερμιάς, εκλεγμένο μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων, αναφερόμενος στα νεώτερα δεδομένα για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Ο κ. Τζερμιάς σημείωσε επίσης πως τα ιατρικά μηχανήματα-λέιζερ χαρακτηρίζονται ως κλάσης 4, λόγω της ενεργειακής πυκνότητας που εκπέμπουν, του μήκους κύματος του φωτός και του παλμού, και τα χαρακτηριστικά αυτά ενδείκνυνται για την εκτέλεση της συγκεκριμένης ιατρικής πράξης, δηλαδή της καταστροφής της τρίχας.

Επειδή όμως τα μηχανήματα αυτά είναι επικίνδυνα αν χρησιμοποιούνται από μη ειδικευμένους γιατρούς (αρ.4 απόφαση της 218ης/06-11-2008 Ολομέλειας του ΚΕΣΥ), δεν επιτρέπεται η χρήση τους σε εργαστήρια αισθητικής, αφού δεν επιτρέπεται η εκτέλεση ιατρικών πράξεων σε αυτά, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η παρουσία ιατρού σε αυτά.

Soft laser

Τα λέιζερ που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε εργαστήρια αισθητικής και αδυνατίσματος, ονομάζονται soft laser και δεν έχουν καμία απολύτως επίδραση στην καταστροφή των τριχών, οπότε δεν μπορεί να επιτευχθεί η υπόσχεση για οριστική επίλυση του προβλήματος. Έτσι, ο κ. Τζερμιάς επεσήμανε ότι οι διατάξεις που ισχύουν στη χώρα μας είναι αντίστοιχες με αυτές των ευρωπαϊκών, μόνο που χρειάζονται αποσαφήνιση, δεδομένου ότι τα ελλείμματα που υπάρχουν επιτρέπουν την κατάσταση αυτή. Και πρόσθεσε ότι το σύνολο των ιατρικών επιχειρήσεων αναμένουν τις ρυθμίσεις που προωθούνται από το υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα υγείας, προκειμένου να πάψουν τα φαινόμενα παραπλάνησης των καταναλωτών και να ληφθούν μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σχετικά δημοσιεύματα:

https://www.ygeianet.gr/ images/site/1510/53623_large/ laizer.pdf

http://www.iefimerida.gr/news/325058/egkyklios-paranomo-leizer-apotrihosis-apo-aisthitikoys

 

 • Αθηνα

  Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
  Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
  Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

  Τ: 210 72 42 600

 • Μαρουσι

  Λεωφ. Κηφισίας 71
  15 θέσεις parking

  Τ: 210 61 00 900

 • Ωραριο Λειτουργιας

  Δευτέρα - Παρασκευή 9πμ - 9μμ
  Σάββατο 10πμ - 3μμ.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ