ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΑ ΑΠΛΑ ΚΙ ΑΝΩΔΥΝΑ

Off 1

Η κύστη κόκκυγα αναπτύσσεται στην κοινώς λεγόμενη «ουρίτσα», στο τελείωμα, δηλαδή, της σπονδυλικής στήλης και συχνά δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον ασθενή, καθώς αναπτύσσεται αργά και ανώδυνα. Ωστόσο, σε προχωρημένο στάδιο ο πόνος μπορεί να περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητες και να επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα.

Ποιοι 4 βασικοί παράγοντες κινδύνου μπορούν να οδηγήσουν σε εμφάνιση της κύστης κόκκυγα:

 • Tο φύλο καθώς εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες
 • Η ηλικία καθώς πιο επιρρεπή είναι τα άτομα ηλικίας 16 – 20 ετών
 • Το σκούρο χρώμα δέρματος με πλούσια τριχοφυΐα
 • Το αυξημένο βάρος
 • Η έλλειψη άσκησης

Σύμφωνα με τον Dr. Χριστόφορο Τζερμιά, δερματολόγο – αφροδισιολόγο, επιστημονικό διευθυντή των «Δερματολογικών Ιατρείων IQ – Intensive Quality Dermatology», η κύστη κόκκυγα είναι από τις πιο συχνές πρωκτολογικές παθήσεις όσων ατόμων κάνουν καθιστική εργασία ή ζωή.

«Εμφανίζεται στο ανώτατο σημείο της μεσογλουτιαίας σχισμής και μπορεί να αποτελείται από μία ή περισσότερες οπές, τα συρίγγια, που επικοινωνούν κάτω από το δέρμα με την κύρια κύστη. Συνήθως τα συμπτώματα της κύστης κόκκυγα δεν είναι εμφανή, εκτός και αν έχει μολυνθεί. Με την εμφάνιση της φλεγμονής, η κύστη κόκκυγα θα πρέπει να  αντιμετωπίζεται άμεσα και ριζικά, προτού υποτροπιάσει και επιδεινώσει την κατάσταση. Η θεραπεία μπορεί να γίνει μόνο εφόσον ηρεμήσει η περιοχή από τη μόλυνση και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του εξειδικευμένου χειρουργού», εξήγησε ο Dr. Τζερμιάς.

«Κλασική» αντιμετώπιση vs λέιζερ

Όταν, λοιπόν, ο ασθενής παρατηρήσει οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα κύστης κόκκυγα, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί τον εξειδικευμένο γιατρό για να λάβει έγκυρη και υπεύθυνη διάγνωση. Ο σχεδιασμός της θεραπείας που θα ακολουθήσει εξαρτάται από τον βαθμό σοβαρότητας της βλάβης.

Όπως εξηγεί ο ειδικός χειρουργός κ. Χατζημάρκου Ανδρέας, η συμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα από πολλές κλινικές είναι η χειρουργική επέμβαση με όλα τα επώδυνα χαρακτηριστικά της, όπως:

 • Μεγάλη τομή – ουλή στο δέρμα
 • Μεγάλο διάστημα αποθεραπείας (περίπου τρείς μήνες)
 • Επίπονη μετεγχειρητική περιποίηση (χρήση αντιβιοτικών και συχνές αλλαγές γαζών)
 • Πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών σε ποσοστό περίπου 10-15% των περιπτώσεωνν (επανεμφάνιση της κύστης κόκκυγα ή μόλυνση στο σημείο της πληγής)

«Αντίθετα από την χειρουργική επέμβαση, με την χρήση του λέιζερ η διαδικασία για την αφαίρεση της κύστης κόκκυγα και για την αποκατάσταση των βλαβών στην περιοχή (συρίγγια), γίνεται απλούστατη, άνετη και ανώδυνη», εξηγεί ο χειρουργός.

«Η επούλωση της πληγής επιτυγχάνεται γρήγορα, μηδενίζονται οι πιθανότητες υποτροπής και αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά, ακόμη και αυτά των επανειλημμένων υποτροπών ή προηγούμενων αποτυχημένων χειρουργικών επεμβάσεων. Τα εξειδικευμένα πρωκτολογικά ιατρεία IQ Intensive Quality Proctohealth καινοτομούν για ακόμη μία φορά στην εφαρμογή της τεχνολογίας λέιζερ: για την θεραπεία της κύστης κόκκυγα χρησιμοποιούμε λέιζερ τεχνολογίας neoV1470 νέας γενιάς, που προσφέρει ασφαλή και οριστική λύση».

Ακρίβεια χιλιοστού και Άμεσα Άποτελέσματα

Οι νέες καινοτόμες μέθοδοι αντιμετώπισης δρουν απολύτως στοχευμένα και μέσα σε λίγα λεπτά αποκαθιστούν τη βλάβη, ανακουφίζοντας τον ασθενή.

Ειδικότερα το λέιζερ neoV1470 στοχεύει με ακρίβεια χιλιοστού στην πάσχουσα περιοχή, μέσω οπτικής ίνας – αφού προηγουμένως γίνει σχολαστικός καθαρισμός της κοιλότητας – και αποκαθιστά την βλάβη άμεσα.

Το λέιζερ neoV1470 παράγει ενέργεια σε ένα μοναδικό μήκος κύματος και η ενέργεια μετατρέπεται αμέσως σε θερμότητα στην επιφάνεια του ιστού, για στοχευμένη δράση ακριβείας. Χάρη στην εύκαμπτη οπτική ίνα μικρής διαμέτρου και στην τεχνολογία ψύξης που διαθέτει, προσφέρει μεγάλο εύρος θεραπειών σε σχέση με άλλα λέιζερ με τα ίδια επίπεδα ισχύος.

Τα πλεονεκτήματα: Απόλυτη ασφάλεια, ταχύτερη επούλωση, σύντομη διαδικασία, ευελιξία εφαρμογής ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς και την σοβαρότητα της πάθησης.

Ο ασθενής απολαμβάνει τα εξείς πλεονεκτήματα:

 • Ανώδυνη εφαρμογή
 • Χωρίς ουλές και ράμματα
 • Χωρίς καθημερινές αλλαγές
 • Χωρίς νοσηλεία
 • Χωρίς αποθεραπεία
 • Άμεση επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες

Παράλληλα, η ζωή του ασθενούς αλλά και των οικείων του γίνεται ευκολότερη καθώς δεν υπάρχει στάδιο μετεγχειρητικής φροντίδας. Ο ασθενής απαλλάσσεται και από την επίπονη μετεγχειρητική περιποίηση με τις αλλαγές γαζών με όλες τις πιθανές μολύνσεις, αλλά και από το κόστος αποθεραπείας. Από την επόμενη ημέρα μπορεί να κάνει μπάνιο κανονικά και να επιστρέψει στην καθημερινότητά του.

Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος αντιμετώπισης της κύστης κόκκυγα πραγματοποιείται στα πρότυπα πρωκτολογικά ιατρεία IQ Intensive Quality Proctohealth, με βασικό άξονα την άνεση των ασθενών, την οριστική λύση του προβλήματος, καθώς και το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Αναρτήθηκε στο sofokleousin.gr

 

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ